PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποριες για την κατασκευη του πρωτου μας CarputerΣελίδες : [1] 2

luke_execute
05-12-05, 19:14
Είναι το πρώτο μου post και είμαι μόλις λίγων ημερών σε ηλικία σε ότι αφορά τα Carputers . :) Ευτυχώς λοιπόν που ανακάλυψα χθές το forum σας και έχω αρχίσει full διάβασμα. Καλώς σας βρήκα λοιπόν. :)

Στο θέμα μας τώρα :

Έχω ένα GOLF IV ασημί (αυτό που φαίνεται στην υπογραφή μου , αν και μάλλον θα έπρεπε να βάλω φωτογραφία την κονσόλα του αυτοκινήτου ) . Έχω την μαμά πηγή ακόμη πάνω (Blaupunkt alicante κατι.... ) και είμαι ευχαριστημένος καθώς το πρώτο μου μέλημα δεν είναι ο δυνατός ήχος αλλά ο ποιοτικός. Στην ένταση βέβαια που ακούω, η ποιότητα είναι ικανοποιητική.
Αυτό που θα ήθελα όμως είναι να έχω περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά τα multimedia. Θέλω λοιπόν να βάλω ένα Carputer και να μπορώ να έχω τα εξής :

1) Να μπορώ να βλέπω DVD χωρίς κολλήματα και με ικανοποιητική ποιότητα.

2) Να μπορώ να ακούω τα Mp3 που έχω στον δίσκο μου.

3) Να μπορώ να βλέπω τηλεόραση και να ακούω ραδιόφωνο .

4) Να έχω GPS .

5) Να χειρίζομαι κάποιες λειτουργίες του αυτοκινήτου από το PC. Π.χ Clima . (Έχω φτιάξει πλακέτα για το VAGCOM για όσους το γνωρίζουν και το λειτουργώ μέσο laptop τώρα. Θα ήθελα να το έχω μόνιμα επάνω.)

Αυτά είναι τα βασικά που θέλω.

Τα 3 κύρια διλλήματα είναι τα εξής :

1) Να βάλω κανονικό desktop στο χώρο αποσκευών? Τη λύση αυτή την σκέφτομαι γιατί θεωρώ ότι οι αναβαθμίσεις γίνονται πιο εύκολα και τα περισσότερα κομμάτια γι αυτό βρίσκονται σε καλύτερες τιμές. Το αρνητικό είναι ο όγκος που θα καταλαμβάνει (όχι ότι με πολυενδιαφέρει) κι ότι θα ήταν πιο κυριλέ ένας μικρουπολογιστής compact διαστάσεων σε ότι αφορά την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Δεν θεωρώ ότι έχει άλλα μειονεκτήματα.

2) Να βάλω minipc? Αναλύω και παραπάνω την σκέψη μου. Το μειονέκτημα εδώ είναι τα ακριβά μέρη.

3) Που θα μπεί η οθόνη και συνεπώς τι οθόνη θα βάλω. Να βγάλω την πηγή που έχω και να βάλω οθόνη στην κεντρική κονσόλα ή να πάρω μία in-dash ?Στην πρώτη περίπτωση απ ' ότι μου έχει πεί ο φίλος OCTAVIA από άλλο forum που με βοήθησε , θα χρειατεί κι ένας ενισχυτής για τον ήχο. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε?

Καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αγοράσω όλα τα υλικά με την μία , θα ήθελα μέσα από δω να καταλήξω στα υλικά και σιγά σιγά να τα μαζεύω.

Καλή μου αρχή λοιπόν και καλώς σας βρήκα και πάλι! :)

beg
05-12-05, 20:10
Φίλε καλώς ήρθες και εσύ και με σένα προστέθηκε άλλος ένας Golfακιας στο φόρουμ. Το να βάλεις στο αμάξι carputer είναι εύκολο αλλά αυτό που σε εμποδίζει όπως λες και ο ίδιος είναι τα χρήματα. Όλα αυτά που θες να καλύπτει ο υπολογιστής είναι όλα εφικτά. Εγώ πάντως σου προτείνω desktop για τους λόγους που σωστά αναφέρεις και εσύ.

Τώρα που και πως θα βάλεις την οθόνη μπροστά υπάρχουν πολλές λύσεις να επιλέξεις. Εσύ που σκέφτεσαι.

ΥΓ: ωραίο το golfακι σου.

Kostas
05-12-05, 23:10
Καλώς ήρθες luke_execute!

Αυτά που ζητάς από το PC δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, φυσικά πρέπει να σκεφτείς και τον χρόνο που θέλει κάποιο PC να κάνει boot (γρήγορες μνήμες, σκληρό κτλ…)
Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου τότε γιατί όχι? Βαλε desktop pc…


Από ότι ξέρω το Golf το IV που έχεις έχει θέση 2din έτσι δεν είναι?
Μια εύκολη λύση είναι να βάλεις μια in-dash οθόνη και να κρατήσεις την πηγή που έχεις τώρα.
Αλλά εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερα να τη βγάλεις και να προσαρμόσεις μια οθόνη μόνιμα στο ταμπλό!


Δες και τα project που έχουμε κάνει να πάρεις ιδέες και από εκεί! (http://www.carputermania.gr/forum/forumdisplay.php?f=18)


ΥΓ:
Kουκλί το GOLF σου!
Μήπως να κάνεις ένα καινούριο thread να μας πείς δυο λογάκια για το VAGCOM? :)

luke_execute
05-12-05, 23:20
Τώρα που και πως θα βάλεις την οθόνη μπροστά υπάρχουν πολλές λύσεις να επιλέξεις. Εσύ που σκέφτεσαι.

To ταμπλό μου είναι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία
Έχω σημειώσει το σημείο που σκέφτομαι αν δεν διατηρήσω την πηγή. Αν την διατηρήσω αυτό που θα κάνω είναι να βάλω in-dash στο κενό DIN που έχω.


ΥΓ: ωραίο το golfακι σου.

Σ'ευχαριστώ.Από ότι ξέρω το Golf το IV που έχεις έχει θέση 2din έτσι δεν είναι?
Μια εύκολη λύση είναι να βάλεις μια in-dash οθόνη και να κρατήσεις την πηγή που έχεις τώρα.
Αλλά εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερα να τη βγάλεις και να προσαρμόσεις μια οθόνη μόνιμα στο ταμπλό!
====================================
Αυτά ακριβώς που λές σκέφτομαι. Μου αρέσει η ιδέα στο ταμπλό αρκετά.Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!! :)

beg
05-12-05, 23:42
Λοιπόν θα σου δώσω μια ιδέα στην περίπτωση που θα βάλεις οθόνη στο 2DIN και να κρατήσεις το R\CD βάζοντας το κάτω.

Βέβαια πρέπει να γίνουν και κάποιες κατασκευές.

luke_execute
05-12-05, 23:50
Καλή ιδέα Beg αλλά λίγο δύσκολα να μπεί εκεί κάτω η πηγή. Υπάρχει και η OBD εκεί πέρα οπότε δεν νομίζω να γίνεται.
To άλλο που σκέφτομαι με την ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη είναι ότι είναι χαμηλά και ίσως να μην βλέπεις και τόσο καλά , σε σχέση πάντα με το να βρίσκεται στο 2ο DIN που κάθεται λίγο πιο ψηλά.
http://www.cartft.com/community/carpcgallery/Arnes%20%28DE%29/Arnes_2_carpc.jpg/zphoto_view

Ένα θέμα που με απασχολεί αν βγάλω την πηγή είναι η ποιότητα που θα μπορώ να ακούω ραδιόφωνο από το PC και για να πλησιάσω ίσως αυτή την απόδοση , πόσο ακριβό TV tuner θα πρέπει να αγοράσω.

Από την άλλη είναι το ίδιο εύχρηστο το ραδιόφωνο από το PC ?

beg
06-12-05, 00:04
Κοιτά εφόσον το OBD θα είναι συνεχεία συνδεμένο στον υπολογιστή ξεχνά το δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα πρέπει να το βγάλεις από εκεί για να μην φαίνεται το καλώδιο. Θα πρέπει να το βάλεις κάπου κρυφά αλλά να υπάρχει πρόσβαση όταν θα πας στην αντιπροσωπία, αν και το VAGCOM κάνει τα πάντα.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα από τα project που υπάρχουν εδώ περίπου εκεί είναι τοποθετημένες οι οθόνες (και εγώ εκεί θα την βάλω, πρώτα είχα οροφής αλλά έτσι είναι πιο πορωτικη η κατασκευή).

Και εγώ δεν θα βγάλω το Blaupunkt (Los Angeles MP71) γιατί και δεν θέλω να το αποχωρισθώ αλλά και επειδή καμιά φορά δίνω και στον πατέρα μου το αυτοκίνητο παλιά όσο και να του έδειχνα τον τρόπο χρήσης του υπολογιστή … τίποτα.

Andreas
06-12-05, 00:11
Φίλε luke, καλοσήρθες κι από εμένα. Το golfάκι είναι όντως πολύ ωραίο και με ένα carputer θα γίνει ακόμα καλύτερο (τη μπλέ χάντρα μην ξεχάσεις... ;) )
Το μόνο που θα προσθέσω είναι οτι η ευχρηστία της πηγής σε απλές εφαρμογές, όπως το ραδιόφωνο, δέν μπορεί να την πιάσει ένα carputer (καλά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τους carputermaniacs αλλά προς το παρόν μιλάμε...) και η ποιότητα απ'ότι έχω ακούσει απο άλλα παιδια δέν είναι ανάλογη, οπότε όπως καταλαβαίνεις, η δική μου γνώμη είναι να κρατήσεις την πηγή... Τώρα το πού θα μετακομίσει για να αφήσει το χώρο για την οθόνη, η πρόταση του Beg είναι πολύ καλή, μόνο που δέν χρειάζεται να πάει όλη η πηγή εκεί... το μόνο που χρειάζεσαι είναι η πρόσοψη. Ρίξε μια ματιά στο project μου (http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?threadid=13) και θα καταλάβεις τί εννοώ...

beg
06-12-05, 00:16
Μπράβο Αντρέα που το είπες την είχα ξεχάσει τη δική σου πατέντα, αλήθεια η δική σου πρόσοψη πόσα καλώδια χρειάσθηκε..

Dashmod
06-12-05, 00:17
Φίλε Luke σειρά μου να σε καλωσορίσω και εγώ στο forum “μας”. Εγώ δεν χρειάζεται να σου πω αν θα βάλεις ανοιγώμενη η αν θα την ενσωματώσεις στο ταμπλό το project μου δείχνει τι μου αρέσει. Το ότι είναι πολύ χαμηλά είναι γεγονός αλλά μπρος στα κάλοι…

Δεν μας λες και για αυτόν τον controller για το clima μια που το ανέφερες…. :D

Καλώς ήρθες και πάλι.

Andreas
06-12-05, 00:22
Beg, αν θυμάμαι καλά χρειάστηκε 15 καλώδια, οπότε μια 16άρα καλωδιοταινία με κάλυψε. Όσο για το VAG-COM, εσείς του group μαζευτείτε να βλέλεται τίποτα καλό, εγώ προς το παρόν δεν έχω βρεί τίποτα αξιόλογο για το δικό μου...

luke_execute
06-12-05, 01:02
Βλέπω πήρε φωτιά το τοπικ.


Κοιτά εφόσον το OBD θα είναι συνεχεία συνδεμένο στον υπολογιστή ξεχνά το δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί θα πρέπει να το βγάλεις από εκεί για να μην φαίνεται το καλώδιο. Θα πρέπει να το βάλεις κάπου κρυφά αλλά να υπάρχει πρόσβαση όταν θα πας στην αντιπροσωπία, αν και το VAGCOM κάνει τα πάντα.
====================================
Εντάξει το OBD μπορώ να του αλλάξω θέση , δεν ξέρω αν η εφαρμογή θα είναι καλή της πηγής εκεί κάτω....Φίλε luke, καλοσήρθες κι από εμένα. Το golfάκι είναι όντως πολύ ωραίο και με ένα carputer θα γίνει ακόμα καλύτερο (τη μπλέ χάντρα μην ξεχάσεις... )
==================================
ΕυχαριστώΦίλε Luke σειρά μου να σε καλωσορίσω και εγώ στο forum “μας”. Εγώ δεν χρειάζεται να σου πω αν θα βάλεις ανοιγώμενη η αν θα την ενσωματώσεις στο ταμπλό το project μου δείχνει τι μου αρέσει. Το ότι είναι πολύ χαμηλά είναι γεγονός αλλά μπρος στα κάλοι…
==================================
Ευχαριστώ. Κι εμένα μου αρέσει πιο πολυ στο ταμπλό. Δεν έχω ιδέα όμως από πολυεστερικές κατεσκευές. Ελπίζω οτι θα βρεθεί να με βοηθήσει κάποιος. Τόσες κατασκευές έχετε κάνει.Δεν μας λες και για αυτόν τον controller για το clima μια που το ανέφερες….
==================================
Δεν ήμουν και τόσο ακριβής σε αυτό . Κάποτε είχα δοκιμάσει κάποια πράγματα και είχα βρεί μέσο του adaptation του Vagcom να κουνάω υαλοκαθαριστήρες , να ανάβω την θέρμανση του πίσω τζαμιού και τέτοια. Θεωρώ ότι κάπου θα βρίσκεται κάτι και για το clima. Από αύριο θα ξεκινήσω ψάξιμο και θα σας πώ.
Πρέπει όμως να φτιάξουμε ακόμα μια ενότητα στο φόρουμ με τίτλο OBDii και εκεί πλέον να μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε. Μπορούμε και να φτιάξουμε διαγνωστικό δικό μας υπάρχουν αρκετά σχέδια.
==================================
Το δικό μου το έχω φτιάξει μόνος μου. Δεν είναι τίποτα δύσκολο. Σε αυτό μπορώ να σας βοηθήσω αρκετά και να σας δώσω κάποια links που θα σας λύσουν όλες τις απορίες. Ανοίξτε κάπου ένα θέμα και θα γράψω εκεί.

beg
06-12-05, 01:13
Φίλε μου άσε το έχω ψάξει σε Polo και το μόνο που κάνει στο clima είναι να το τσεκάρει και να οπλίζει κάποιες ηλεκτροβαλβιδες.

Και όσο για το διαγνωστικό, αν είσαι και εσύ Ηλεκτρονικός χαίρομαι γι’ αυτό. Κοιτά και εσύ το παρακάτω link και θα καταλάβεις ( δεν έχει σχέση με το διαγνωστικό ).

http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=175

**Όλο το φόρουμ παίρνει φωτιά όταν πρέπει να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Θα το δεις και στην συνέχεια αυτό.

Kostas
06-12-05, 01:25
Ας πούμε ότι σχετικό με το OBDII έχουμε σε αυτό το thread. (http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=190)

luke_execute
06-12-05, 14:37
Ένας φίλος μου έδωσε την εξής πολύ καλή ιδέα. Να κάνω motorized την οθόνη που θα μπεί στην κονσόλα. Αυτό μπορεί να γίνει με μηχανισμό αντίστοιχο με του ηλεκτρικού καθρέπτη . Μου φαίνεται καλή ιδέα. Με λίγη προσπάθεια νομίζω θα δουλέψει.

Επίσης δοκίμασα να βάλω την πηγή εκεί που λέει ο φίλος beg και εφαρμόζει άψογα , σαν να υπάρχει θέση γι αυτήν. Αλήθεια με το CD της πηγής τι γίνεται ? να υποθέσω ότι θα είναι άχρηστο πλέον? Όχι ότι μου ήταν και πολύ χρήσιμο....

luke_execute
07-12-05, 14:33
Λοιπόν , ας υποθέσουμε τελικά ότι θα φτιάξω το carputer με desktop pc στον χώρο αποσκευών και οθόνη μέσα στο ταμπλό. Ας υποθέσουμε επίσης ότι αυτό που θέλω να έχω με το carpc είναι :

1)Αναπαραγωγή μουσικής (mp3 , cd , κτλ.)
2)Αναπαραγωγή DVD
3)ΤV
4)Radio
5)GPS - navigation
6)Διαγνωστικό (VAGCOM)


Σκοπός του post μου αυτού είναι να βρώ τα υλικά που θα χρειαστώ.
Θα χρειαστώ λοιπόν :

1) Μητρική : αυτή θα την επιλέξω ανάλογα με τον επεξεργαστη που θα βάλω. Στην πραγματικότητα πάνω από 1Ghz μου είναι άχρηστο αλλά τόσο παλιά motherboard μόνο μεταχειρισμένη βρίσκεις. Και δεν ξέρω αν θα υποστηρίζει και USB 2.0 .

2) Επεξεργαστής

3) RAM

4) HDD

5) Κάρτα γραφικών

6) Κάρτα Ήχου

7) DVD Drive

8) Κουτί για να τα βάλω αυτά

9) Τροφοδοτικό

10) Καλώδια (Το DVD που θέλω να το έχω μπροστά πώς θα το συνδέσω με πίσω που θα έχω το desktop?)

11) Bluetooth πληκτρολόγιο και mouse

12) GPS

13) Tv-tuner

14) Οθόνη

15) Οn/off πατέντα

16) Πλακέτα για το VAGCOM

17) USB HubΑυτά νομίζω είναι . Ξεχνάω τίποτα?

beg
07-12-05, 15:46
Τα εξαρτήματα είναι αυτά που λες. Να σου πω κάποια πράγματα όμως για να σε βοηθήσω.

1. Μητρική και επεξεργαστής: Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα του 12ν ΑΤΧ τότε σε συμβουλεύω να πάρεις μέτριων επιδόσεων εξαρτήματα. Αυτό στο λέω και να υποστηρίζει το σύστημα κάποια ζόρικα προγράμματα αλλά και να είναι και οικονομικό και θα σου πρότεινα για ΜΒ ή MSI ή Gigabyte γιατί έχω δέσει πολλά desktop και αυτές οι δυο μάρκες είναι για μένα best αν και με τα Gigabyte θα δυσκολευτείς λίγο με τις μνήμες μέχρι να το βάλεις μπρος.
2. Μνήμη από 256 μέχρι 512.
3. Κάρτα γραφικών αν δεν πάρεις κάποιο ΜΒ που να έχει ενσωματωμένοι, τότε μια 128αρα είναι ότι πρέπει.
4. Το DVD Drive ναι μεν θα είναι ATAPI αλλά για να το βάλεις μπροστά θες ένα μετατροπέα από USB σε IDE που υπάρχουν στο εμπόριο και σε τιμές μέχρι και κάτω από 30Ευρω.
5. Πληκτρολόγιο ποντίκι θα είναι ασύρματα αλλά όχι ΒΤ βέβαια.


Για τα υπόλοιπα δεν έχω κάτι να πω, θα σου πρότεινα η οθόνη να είναι touch screen και για την κάρτα τηλεόρασης δεν ξέρω ακόμα ποιες είναι κατάλληλες και υποστηρίζονται από διάφορα προγράμματα π.χ. road runner.

Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα σύστημα με κορυφαίες επιδόσεις αλλά μετά ξεφεύγεις σε τιμή και ρεύματα.

JouS
07-12-05, 18:22
5. Πληκτρολόγιο ποντίκι θα είναι ασύρματα αλλά όχι ΒΤ βέβαια.


Καλύτερα bt αν αντέχει οικονομικά. Τα ασύρματα συνήθως είναι της πλάκας.

luke_execute
20-04-06, 12:23
Γεια σας παιδιά. Έχω πήξει με το θέμα του carputer.

Έχω καταλήξει σε αυτά που θέλω αλλά συνέχεια βρίσκω προβλήματα.

Παράδειγμα : αν χρησιμοποιήσω το Μ2 για τροφοδοτικό , μπορώ να χρησιμοποιήσω κάρτα γραφικών G-Force 2 ή χωρίς onboard θα έχω πρόβλημα?

Ένα usb powered DVD slim μπορεί να πάρει ρεύμα από το hub που θα φέρω μπροστά ή πρέπει να πάρει κατευθείαν από το usb πάνω στο desktop?

Καλώδια γενικώς και επεκτάσεις από που αγοράζουμε ?

Αυτά για αρχή...

JouS
20-04-06, 15:44
Ένα usb powered DVD slim μπορεί να πάρει ρεύμα από το hub που θα φέρω μπροστά ή πρέπει να πάρει κατευθείαν από το usb πάνω στο desktop?

Ναι αρκεί το hub να είναι τροφοδοτούμενο. Αν δεν είναι τότε -ίσως- να έχεις πρόβλημα (ανάλογα με το drive).Καλώδια γενικώς και επεκτάσεις από που αγοράζουμε ?

EBAY ή απο το κατάστημα πληροφορικής/ήχου της γειτονιάς μας ;)

grnikolis
20-04-06, 16:09
Παράδειγμα : αν χρησιμοποιήσω το Μ2 για τροφοδοτικό , μπορώ να χρησιμοποιήσω κάρτα γραφικών G-Force 2 ή χωρίς onboard θα έχω πρόβλημα?

Ένα usb powered DVD slim μπορεί να πάρει ρεύμα από το hub που θα φέρω μπροστά ή πρέπει να πάρει κατευθείαν από το usb πάνω στο desktop?


Αντί να έχεις ενδοιασμούς και αμφιβολίες, γιατί δεν κάνεις απλά μια δοκιμή, πριν τα αγοράσεις ?

luke_execute
20-04-06, 19:41
Tι δοκιμή να κάνω ? Με τί ? Αφού δεν έχω τα πράγματα...

grnikolis
20-04-06, 21:06
Φίλε luke_execute,
εννοείται ότι δεν τα έχεις, αλλιώς δε θα ρώταγες. Αυτό που είπα είναι να τα δοκιμάσεις ΠΡΙΝ τα αγοράσεις. Θα μου πείς τώρα, πού να τα βρώ? Σκέφτομαι δύο πηγές...
α) κάποιο φίλο που έχει αυτά που θές (και τα δύο είναι εύκολα να βγουν από οποιαδήποτε εγκατάσταση) και
β) τί πιο λογικό, παρά από το κατάστημα που πρόκειται να τα αγοράσεις :)

Φιλικά,
Νικος

Sibi
24-04-06, 12:12
Κατ'αρχάς γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά!
Πρόσφατα ξεκίνησα το project car pc και θα ήθελα τη βοήθειά σας τώρα που είμαι στην αρχή για να αποφύγω στραβοπατήματα στη συνέχεια. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Έχω ένα dvd player JVC 5101, ενισχυτή και ηχεία. Σκέφτηκα να κρατήσω την υπάρχουσα πηγή προς το παρόν και αν πάει καλά το carpc τη βγάζω αργότερα.

Απο Car PC parts έχω:
1) μια epia 800 μητρική (50ευρώ)
2) 768mb μνήμη (τσάμπα)
3) οθόνη tft touchscreen 1-din απο ebay (d-1032,ίδια με αυτή που είχε ο haf).(295 ευρώ)

Μένει να αγοράσω
1) σκληρό.προορίζομαι για 80άρι maxtor 8mb cache 3,5" και όχι 2,5" και αυτό για να γλιτώσω χρήματα και να κερδίσω σε ταχύτητα (50ευρώ)
2) κουτί.θα φτιάξω κάτι που θα μοιάζει με κουτί απο πλεξιγκλας. (20 ευρώ)
3) τροφοδοτικό.λέω για το m2-atx. απ'οτι κατάλαβα αυτό το τροφοδοτικό είναι απ'τα καλύτερα για car pc. έχετε να προτείνετε κάτι άλλο καλύτερο; (90 ευρώ)
4) καλώδια,usb hubs,bluetooth,wi-fi,gps
5) dvd-r-rw

Συνολικό κόστος περίπου 650ευρώ.

Οπώς καταλαβαίνετε δεν προορίζομαι για το υπερ pc, φτιάχνω ένα οικονομικό απλά για mp3, gps άντε και κανα βιντεάκι ή dvd (ότι κάνει ένα car pc δηλαδή!)

Απορίες:
1) Τροφοδοσία: είναι αρκετό το m2; θα χρειάστώ κάποιο επιπλέον εξάρτημα πχ σταθεροποιητή ή με το m2 είμαι οκ; ρεύμα για το pc απο πού να πάρω;
2) Χειρισμός: μόνο με την touchscreen κάνω δουλειά ή πρέπει να πάρω mouse κ keyboard; έχετε να προτείνετε πρόγραμμα που να βοηθάει στη χρήση ενός Pc μόνο με touchscreen?
3) GPS. απ'οτι κατ'αλαβα τα προγράμματα/χάρτες τα βρίσκω οπότε μένει ποια συσκευή να πάρω. αυτή η usb με τα 60-70ευρώ toy carputermania shop λέει;
4)Τοποθεσία pc. μιας κ θα είναι μικρό σκέφτηκα να το βολέψω κάπου μπροστά σε ντουλαπάκι ή μέσα απ'το ταμπλό για να γλιτώσω απο τα πολλά καλώδια μέχρι το πορτ παγκάζ, εσείς τι λέτε;
5) λειτουργικό winxp pro ή media center ή κάτι άλλο;;
6) το carputermania shop έχει κάποια διεύθυνση και κάποιο τηλέφωνο;

Ακούω προτάσεις, πείτε μου τι πρέπει να προσέξω και γενικά δώστε μου τα φώτα σας!

bmxakias
24-04-06, 14:19
Σκέφτηκες πως θα πάει ο ήχος του pc στα ηχεία? Έχει line in το dvd player JVC 5101

Sibi
24-04-06, 14:36
ναι έχει line in.

Kostas
25-04-06, 12:43
Καλησπέρα Φίλε μου και καλή επιτυχία με το Project σου!

Αρχικά μια συμβουλή: μιας και αποφάσισες να βάλεις Carputer πάρε ένα motherboard με 1000Mhz CPU τουλάχιστο. Ώστε να μην χριστεί να το αλλάξεις πάλι μετά από λίγο… Μπορεί να χρειαστεί να δόσεις κάτι παραπάνω αλλά πιστεύω ότι αξίζει και δεν θα χρειαστεί να τα δόσεις διπλά για να αγοράσεις κάτι καλύτερο αργότερα...:ohno:

Σχετικά με τις απορίες σου τώρα:

1)Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις Μ2… το Μ1 σου είναι αρκετό! Και δεν θα χρειαστείς σταθεροποιητή αφού είναι από μόνο του και το Μ1 και το Μ2…

2)Με το touch screen θα μπορείς να δουλέψεις το PC (με κάποιες αλλαγές στο μέγεθος σε γραμματοσειρές, εικονίδια κτλ κτλ) αλλά επειδή μιλάμε για PC και τα PC έχουν και τα προβλήματα τους καλό θα ήταν να βάλεις ένα μικρό Πληκτρολόγιο (http://carputermania.gr/store/product_info.php?products_id=52) μέσα σε κανένα ντουλαπάκι να υπάρχει…:)

3)Σχετικά με το GPS NL-209PU (http://carputermania.gr/store/product_info.php?cPath=30&products_id=51) είναι μια χαρά σαν δέκτης αλλά και σε αυτό θα σου πρότεινα το NL-302U (http://carputermania.gr/store/product_info.php?cPath=30&products_id=50) το οποίο είναι καλύτερο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πρώτο δεν είναι καλό…

4)Αν υπάρχει αρκετός χώρος μέσα στο ταμπλό, να έχει λίγο αέρα και να μπορείς να το σταθεροποιήσεις, βάλε το εκεί…

5)XP pro θα είναι μια χαρά…

6)Διεύθυνση: Μοναχής Τερέζας 25 στο Ηράκλειο Κρήτης και
Τηλέφωνο: 2810256644 (επειδή το κατάστημα δεν είναι μόνο για Carputers, αν πάρει κάποιος τηλέφωνο να ζητήσει εμένα, Καλαφατάκης Κώστας:yes:)

Ελπίζω να βοήθησα…

Φιλικά,
Κώστας

grnikolis
25-04-06, 13:53
3) τροφοδοτικό.λέω για το m2-atx. απ'οτι κατάλαβα αυτό το τροφοδοτικό είναι απ'τα καλύτερα για car pc. έχετε να προτείνετε κάτι άλλο καλύτερο; (90 ευρώ)


Το Μ2 είναι πολύ καλό τροφοδοτικό. Καλύτερο δεν νομίζω να υπάρχει, αλλά ισάξιό του σε καλύτερη τιμή ναι...2) Χειρισμός: μόνο με την touchscreen κάνω δουλειά ή πρέπει να πάρω mouse κ keyboard; έχετε να προτείνετε πρόγραμμα που να βοηθάει στη χρήση ενός Pc μόνο με touchscreen?


Ποτέ δεν είναι αρκετό μόνο το touchscreeen. Ένα μικρό πληκτρολόγιο και ένα τηλεχειριστήριο (αντί για mouse) πάντα χρειάζεται !3) GPS. απ'οτι κατ'αλαβα τα προγράμματα/χάρτες τα βρίσκω οπότε μένει ποια συσκευή να πάρω. αυτή η usb με τα 60-70ευρώ toy carputermania shop λέει;


Μακρυά από GPS με chipset της Sony, εκτός αν είναι 4ης γενιάς (αν και αυτά δεν είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία τιμής τους.
Προτίμησε για χαμηλό κόστος Nemerix Chipset (στα λευτά που κάνει το Sony) ή Gps mouse Sirf3 που το βρίσκεις γύρω στα 80-85Ε λιανική με ΦΠΑ.


Για τις προτάσεις που ζητάς... Μίλα με όσους περισσότερους ξέρεις, και δοκίμαζε πριν αγοράσεις οτιδήποτε ;)


Νίκος

beg
25-04-06, 15:48
Sibi καλώς ήρθες. Βλέπω πως σου λείπουν εξαρτήματα σχετικά μικρής συνολικής τιμής, οπότε σε λίγο θα έχεις και αυτά και θα μπορείς να ξεκινήσεις. Όπως βλέπεις είμαστε όλοι πρόθυμοι να βοηθήσουμε γι’ αυτό προχώρα και μην κολλάς πουθενά.

Απαντήσεις στις απορίες σου.
1. Το Μ2 προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ αλλά όπως βλέπεις τα υπόλοιπα παιδιά αναφέρουν ότι είναι ένα αρκετά καλό τροφοδοτικό.
2. Ένα πληκτρολόγιο ή ένα ποντίκι ή ένα τηλεχειριστήριο είναι σίγουρα απαραίτητα για τον χειρισμό παρόλο που η touch screen οθόνη και μερικά προγράμματα πληκτρολογίου καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες.
3. Όσο αφορά που θα τοποθετήσεις το pc, θα σου πρότεινα να είναι εύκολα επισκέψιμο και αν είναι δυνατόν να μπορείς να το βγάζεις και να το παίρνεις εύκολα. Φαντάσου αν χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνεις format, πόσο σε βοηθάει να το πάρεις στο σπίτι σου.

Αυτά από εμένα και ότι άλλο θες είμαστε όλοι εδώ.

Sibi
25-04-06, 21:19
Κατ'αρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Λοιπόν σήμερα αγόρασα το m2-atx, σκληρό 80άρη maxtor 8mb,dvd-r nec μαύρο, usb hub mini,bluetooth usb και wi-fi usb. Μένει:

1)κουτί: όσον αφορά το κουτί περιμένω να σκάσει το m2 για δω τι κομμάτια πλεξιγκλάς θα χρειαστώ και πώς θα τα βολέψω.

2)καλωδιώσεις-ρεύματα: έχει αρχίσει να με προβληματίζει το απο πού είναι καλό να πάρω ρέυμα. έχω ήδη έναν ενισχυτή και συνεπώς καλωδίωση απο τη μπαταρία με ασφαλειοθήκη. θα ήταν λάθος να κάνω μια διακλάδωση και να πάρω ρεύμα απο αυτό το καλώδιο; επίσης έχω και ένα πυκνωτή για το ηχοσύστημα, λέτε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα;
επίσης έχω ένα tv tuner usb οπότε μπορώ να ακούω ράδιο απ'το pc και συνεπώς έχω αρχίσει να σκέφτομαι να αποσύρω τελείως την πηγή μου. κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παίζουν τα ηχεία μπροστά καθώς ο ενισχυτής είναι 4κάναλος και δίνει σε 2 οβάλ και 1 σαμπ,οπότε θα πρέπει να βάλω κι'άλλο ενισχυτή...

3) πληκτρολόγιο: σίγουρα θα βρώ εύκολα πληκτρολόγιο αλλά μού'ρθε στο μυαλό και μία γαμάτη τσιπιά-πατέντα: θυμάστε τα mini keyboard για σύνταξη sms σε ericsson; έχω ένα ξεχασμένο! λέτε να μπορεί να μετατραπεί για σύνδεση σε pc? :shock: θά'ταν καλή μόντα!


Kostas--> Γεια χαρά Κώστα. ο λόγος που βάζω αυτή τη μητρική είναι ότι τη βρήκα μαζι με 768Mb μνήμης στα 50ευρώ! Οπότε ξεκινάω με αυτή το carpc και στην πορεία αν το βάλω και είναι όλα ok και κυρίως δω οτι χρειάζομαι παραπάνω ισχύ αναβαθμίζω. όσον αφορά το m2 το αγόρασα σήμερα απο 'σένα!

grnikolis--> γεια χαρά φίλε. υπάρχουν αυτά τα gps που προτείνεις σε μαγαζιά εδώ ελλάδα και κατα προτίμηση αττική; έχεις κάποιο λινκ;

beg--> αν καταφέρω να το κάνω τόσο μικρό ώστε να χωρέσει στο ντουλαπάκι θα είμαι 3ευτιχισμένος! θα δείξει...

grnikolis
26-04-06, 01:41
grnikolis--> γεια χαρά φίλε. υπάρχουν αυτά τα gps που προτείνεις σε μαγαζιά εδώ ελλάδα και κατα προτίμηση αττική; έχεις κάποιο λινκ;

beg--> αν καταφέρω να το κάνω τόσο μικρό ώστε να χωρέσει στο ντουλαπάκι θα είμαι 3ευτιχισμένος! θα δείξει...

Sibi, καλή επιτυχία στο project σου φίλε.
στην ερώτησή σου για το GPS, η απάντησή είναι ναι και... ναι !
Link για την Ελλάδα δε μπορώ να σου δώσω στο φόρουμ. Του κατασκευαστή όμως είναι το http://www.polstargps.com/html/G-Mouse-PGM-648-2.htm.

Το dvd που πήρες είναι κανονικό ή slim? Aν θα καταφέρεις να κάνεις το carpc σου μικρό με κανονικού μεγέθους dvd και 3.5'' δίσκο, δύσκολο μου φαίνεται. Αν έχεις slim dvd, έχω από παλαιότερα που σχεδιάζαμε ένα κουτί με κάποιο ταιβανέζο κατασκευαστή, σχέδια για μικρό case. Αφού έχεις όμως VIA m/b, μπορεί να σου κάνει κάτι έτοιμο.. Anyway, αν θές στείλε μου pm με το email σου, να στα στείλω, μήπως και σου κάνει.

Νίκος

Sibi
27-04-06, 01:07
Sibi, καλή επιτυχία στο project σου φίλε.
στην ερώτησή σου για το GPS, η απάντησή είναι ναι και... ναι !
Link για την Ελλάδα δε μπορώ να σου δώσω στο φόρουμ. Του κατασκευαστή όμως είναι το http://www.polstargps.com/html/G-Mouse-PGM-648-2.htm.

Το dvd που πήρες είναι κανονικό ή slim? Aν θα καταφέρεις να κάνεις το carpc σου μικρό με κανονικού μεγέθους dvd και 3.5'' δίσκο, δύσκολο μου φαίνεται. Αν έχεις slim dvd, έχω από παλαιότερα που σχεδιάζαμε ένα κουτί με κάποιο ταιβανέζο κατασκευαστή, σχέδια για μικρό case. Αφού έχεις όμως VIA m/b, μπορεί να σου κάνει κάτι έτοιμο.. Anyway, αν θές στείλε μου pm με το email σου, να στα στείλω, μήπως και σου κάνει.

Νίκος

Το dvd είναι κανονικό οπότε τα σχεδιά σου μάλλον δεν θα μου κάνουν.Επίσης ακόμα δεν ξέρω αν τελικώς θα το βάλω η όχι το dvd.Δεν θα φτιάξω ακριβώς κουτί αλλά κάτι αρκετά πιο απλό, θα καταλάβεις μόλις δεις φωτογραφία!

Σήμερα πέρασα xp pro στο carpc για να τσεκάρω επιδόσεις και μπορώ να πώ ότι πάει ανέλπιστα καλά η via, περίμενα πολύ χειρότερα. για carpc είναι μια χαρά..

:help: Παιδιά έχετε να προτείνετε κανά προγραμματάκι γενικά χρήσιμο για carpc και touchscreen;

Andreas
27-04-06, 01:44
:help: Παιδιά έχετε να προτείνετε κανά προγραμματάκι γενικά χρήσιμο για carpc και touchscreen;

RoadRunner! (Ναί, εγκατέλειψα τελικα το CentraFuse κι άρχισα να κάνω μετατροπές σε skins του RR....:ok: )
Sibi, αν δείς τώρα τα προγράμματα με τα οποία συνεργάζεται το RR θα δείς τί σου χρειάζεται ακόμα. Ενδεικτικά: Winamp θέλει έτσι κι αλλιώς, PowerDVD, Mapmonkey(για GPS), Radiator(για ραδιόφωνο), PhoneControl...
Προσωπικά το έχω φορτώσει ακόμα με παιχνιδάκια (κυρίως emulators - Street Fighter 4 ever!) για τα στησίματα (γυναίκες!:p ) και τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα...

JouS
27-04-06, 10:05
Link για την Ελλάδα δε μπορώ να σου δώσω στο φόρουμ.
Μην ακούω αηδίες :)
Αν δεν κλέβει κανέναν ο μαγαζάτορας εννοείται οτι πρέπει να δίνεις/ουμε λινκς. Το φόρουμ υποτίθεται οτι είναι carputermania και όχι commercial.

Sibi,
Με τέτοια τιμή που τσίμπησες την μητρική καλά έκανες. Άλλωστε για αρχή δεν θα έχεις και περισσότερες απαιτήσεις απο αυτά που μπορεί να σου προσφέρει. Μετά που θα γλυκαθείς...
Επίσης για να κάνω και εγώ την διαφήμισή μου δες και το yacs (http://www.carpcs.gr/yacs/) ειδικά αν ξέρεις λιγο flash (μπας και φτιάξεις κανα skin :P )

Kostas
27-04-06, 10:51
Ε ναι, αν μιλάμε για 50 ευρώ και η μνήμη μαζί, μια χαρά είναι! Αλλά πώς βγήκε αυτό το νούμερο στην μνήμη? Έχει δυο υποδοχές για ram? 512+256?

grnikolis
27-04-06, 12:15
Μην ακούω αηδίες :)
Αν δεν κλέβει κανέναν ο μαγαζάτορας εννοείται οτι πρέπει να δίνεις/ουμε λινκς. Το φόρουμ υποτίθεται οτι είναι carputermania και όχι commercial.


Jous, μη ξεχνάς ότι υπάρχει εκτός του forum και το eshoρ των παιδιών...

Sibi
27-04-06, 12:57
Ε ναι, αν μιλάμε για 50 ευρώ και η μνήμη μαζί, μια χαρά είναι! Αλλά πώς βγήκε αυτό το νούμερο στην μνήμη? Έχει δυο υποδοχές για ram? 512+256?

Ναι έχει 2 υποδοχές. :electric:

Πήγα στη σελίδα του yacs αλλά δεν μου φορτώνει σωστά. :(

Κατέβασα το roadrunner,έχετε κάτι άλλο καλό να κατεβάσω; :worthy:

JouS
27-04-06, 13:40
Jous, μη ξεχνάς ότι υπάρχει εκτός του forum και το eshoρ των παιδιών...

Το φόρουμ είναι carputermania και όχι e-shop support forum όμως :)
Δεν νομίζω να έχει κανείς την αντίθετη άποψη. Εγώ πχ θέλω να βλέπω εναλλακτικές.

@Sibi
Αν θες να το παλέψεις, pm/mail me να το λύσουμε.

Sibi
27-04-06, 14:25
JouS--> τελικά το κατέβασα, θα το τσεκάρω και θα σου πώ.


Μόλις μού'ρθε το Μ2 !! Φέυγω επι τόπου για κέντρο και πλεξιγκλάς!

Kostas
27-04-06, 14:33
Μόλις μού'ρθε το Μ2 !! Φέυγω επι τόπου για κέντρο και πλεξιγκλάς!

Καλορίζικο!:)
Περιμένουμε να δούμε την πρόοδο του Carputer σου!:yahoo:

Sibi
27-04-06, 20:30
Λοιπόν άφησα παραγγελία για το κουτί, θα είναι έτοιμο αύριο. Διαστάσεις: 23cm μήκος - 18cm πλάτος - 10cm ύψος :up: ! Κόστος 20ευρώ. Φιλοξενεί τα πάντα πλήν του dvd-rom. Θα ποστάρω φώτο αύριο λογικά.

Αν υπάρχει κάποιος που έχει το Μ2 και θέλει να μου δώσει μερικές συμβουλές για την εγκατάσταση του, για να αποφύγω πιθανή λαλακία, ας μου στείλει pm με το τηλέφωνό του.Ευχαριστώ.

Sibi
28-04-06, 17:15
Επιτέλους όλα έτοιμα! Ήρθε και η οθόνη οπότε μένει μόνο η εγκατάσταση στο τουτού...
Μερικές φωτογραφίες:

http://img123.imageshack.us/img123/7/dsc001963uu.th.jpg (http://img123.imageshack.us/my.php?image=dsc001963uu.jpg)http://img123.imageshack.us/img123/7199/dsc001993sj.th.jpg (http://img123.imageshack.us/my.php?image=dsc001993sj.jpg)
http://img123.imageshack.us/img123/494/dsc002011hx.th.jpg (http://img123.imageshack.us/my.php?image=dsc002011hx.jpg)http://img123.imageshack.us/img123/7375/dsc002026um.th.jpg (http://img123.imageshack.us/my.php?image=dsc002026um.jpg)
http://img141.imageshack.us/img141/2812/dsc002031yt.th.jpg (http://img141.imageshack.us/my.php?image=dsc002031yt.jpg)

marmel
29-04-06, 14:21
ωραια. ακριβως τα ιδια σκηνικα που καναμε ολοι μας. καλοριζικο sibi

JouS
29-04-06, 14:40
Καλορίζικο !
Προσοχή στον στατικό όμως. Βάλε τις απαιραίτητες γειωσούλες ;)
Καλή συνέχεια ;)

Sibi
29-04-06, 17:17
Ώπα! Τι γειωσούλες να βάλω, που και πώς; ήξερα ότι το πλεξιγκλάς δεν είναι και ότι καλύτερο λόγω στατικού ηλεκτρισμού αλλά δεν ήξερα ότι πρέπει να το γειώσω!!:electric:

Θα φτιάξω καινούριο κουτί ακόμα μικρότερο, γιατί μπαίνει μεν το carpc κάτω απ'το κάθισμα αλλά είναι τσίμα τσίμα. Θα βάλω το Μ2 ανάποδα, δίπλα στο σκληρό δηλαδή (έτσι θα κερδίσω 5 εκατοστά μήκος) και θα μικρύνω και το ύψος του κουτιού 1,5 εκατοστά (θα έρθει πιο κοντά ο σκληρός στη μητρική).Επίσης θα βάλω πλάτη στο κουτί για προστασία να μην το κλωτσήσει κανείς καταλάθος όταν κάθεται στο πίσω κάθισμα (θα καλύπτονται δηλαδή 3 πλευρές του κουτιού απο πλεξιγκλάς) και ακόμη θα κάνω δύο κυκλικές τρύπες στις 2 απέναντι μικρές πλευρές του κουτιού όπου θα μπούν 2 ανεμιστηράκια για σωστή ψύξη.:cool:

Λέω αύριο να κάνω και το πέρασμα των καλωδίων στο αμάξι για μια beta εγκατάσταση του carpc, να δώ γενικά πως θα τα βολέψω. Θα ποστάρω νέα και σύντομα ελπίζω να ποστάρω ολόκληρη παρουσίαση του carpc μου και της εγκατάστασης στο carputermania projects!:ecstatic:

JouS
29-04-06, 17:36
Σιγά μην βάλεις και ανεμιστηράκια !!!
Μια χαρά θα είναι έτσι. Το πολύ πολύ ένα μικρούλι. Αν και προτείνω απλά τρύπες εξαερισμού. Αυτά είναι τα καλά των via ;)

cts
29-04-06, 19:56
συμφωνω με τον jous...δεν θα εχεις προβλημα με τρυπες εξαερισμου, απλα μην το "πνιξεις!"
Τωρα αν μπει και ενας ανεμιστηρας να βγαζει τον ζεστο αέρα απο μεσα προς τα εξω θα εισαι 200% καλυμμένος πιστεύω!

Sibi
01-05-06, 21:42
'Ολα έτοιμα!:clapping: Έκανα εγκατάσταση καλωδιώσεων, οθόνης και carpc στο αυτοκίνητο. Τελικά δεν θα χρειαστεί να ξαναφτιάξω το κουτί γιατι εκεί που το τοποθέτησα ταιριάζει άψογα! Η εγκατάσταση μου πήρε μερικές ωρούλες αλλά τελικά άξιζε τον κόπο! :yahoo:
Σύντομα θα ποστάρω νέες φωτό του ολοκληρομένου πλέον project car pc !:cool:

beg
02-05-06, 21:54
Sibi έχω την εντύπωση πως το project σου ξεκίνησε και τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ. Μπράβο σου. :clapping:

Εγώ μάλλον θα σπάσω τα ρεκόρ της καθυστέρησης. :ohno:

marmel
02-05-06, 23:51
εγω εκανα 3 μηνες ρε συ. αλλα 2 μηνες περιμενα το μονιτορ.οντως ο sibi εκανε γρηγορα. ειχα δει ενα ποστ του σε αλλο φορουμ και ηταν σχετικα νωρις. πριν κανα μηνα ?ε?

Sibi
03-05-06, 12:00
Ήμουν καιρό υπο σκέψη και έψαχνα συνεχώς αλλά ξεκίνησα να το ετοιμάζω 20 Απριλίου καθώς τότε ήρθε στα χέρια μου η VIA. Αμέσως παρήγγειλα τα απαραίτητα κουτί,οθόνη,τροφοδοτικό,περιφερειακά και ευτυχώς όλα ήρθαν στην ώρα τους, παρόλο που τα παρήγγειλα μέσα στο Πάσχα.

Το pc λειτουργεί απο χτές, δηλαδή το project μου πήρε 12 μέρες!:cool:

Kostas
04-05-06, 10:56
Ναι, η αλήθεια είναι ότι το έφτιαξες αρκετά γρήγορα!
Περιμένουμε να κάνεις την παρουσίαση του Project σου!:up:

ΥΓ:Τελικά αυτό με το άνοιγμα-κλείσιμο που μου είπες στο τηλέφωνο το έφτιαξες?

Sibi
04-05-06, 18:59
Ναι, η αλήθεια είναι ότι το έφτιαξες αρκετά γρήγορα!
Περιμένουμε να κάνεις την παρουσίαση του Project σου!:up:

ΥΓ:Τελικά αυτό με το άνοιγμα-κλείσιμο που μου είπες στο τηλέφωνο το έφτιαξες?

Και αυτό έφτιαξα και το remote του ενισχυτή για να μην κάνει το "γκουπ".Δεν χρειάστηκε έξτρα κυκλωματάκι σε μένα.

mikenuke
07-07-06, 20:08
Φίλε luke_execute, Εχω και εγω Golf 4 και ψαχνομαι, ξεκινησα ενα ποστ αναλογο με το δικο σου αλλα βλεπω οτι το εβαλα σε λαθος κατηγορια!
Για πες μας τι γινεται με το project σου?

bend
20-07-06, 04:00
Χαιρετώ όλα τα μέλη αυτού του φόρουμ και εκφράζω το θαυμασμό μου για την κοινότητα που για ελληνικά δεδομένα μου φαίνεται μεγάλη.

Η ώρα είναι 03:15 και έχω αναλωθεί από τις 12 παρά διαβάζοντας τα ενδιαφέροντα ποστ του φόρουμ μιας και περί carpc δεν ξέρω τίποτα.

Οι γνώσεις μου στα pc για ερασιτέχνης είναι αρκετά καλές και από HW αλλά και από SW μιας και οι υπολογιστές είναι το hobby μου για πάνω από 15 χρόνια.

Επειδή θέλω να επεκτείνω το ‘’μικρόβιο’’ του PC και στο αυτοκίνητο αλλά με γνώμονα να κρατηθεί όσο το δυνατόν γίνεται η ΟΕΜ εικόνα του εσωτερικού, γνωρίζει κανείς αν στην Αθήνα υπάρχουν καλοί μάστορες και συγκεκριμένα να κάνουν μια δουλειά όπως αυτός ο Αμερικανός http://mybimmer.net/CarPCLCD.htm που έχει φτιάξει υποδοχή για την LCD που αγγίζει την OEM έκδοση του navigator μιας BMW E46?

Τα φτιάχνει μόνος του και για αυτό το λόγο θέλει τρεις εβδομάδες για να στο στείλει. Βάλε και καμία εβδομάδα να έρθει από Αμερική και την πιθανότητα να στο δασμολογήσουν.....

Όπως είπα και πριν για το τι μηχανάκι θα στήσω νομίζω ότι μαζί με τη βοήθεια σας είναι θέμα 3-4 ποστ για να αποφασίσω, όμως δεν έχω ούτε τον χρόνο αλλά ούτε και την ικανότητα, για να διατηρήσω την OEM εικόνα του εσωτερικού, να κάτσω να τα περάσω στο αμάξι. Και επειδή δεν βλέπω κάποιο παρόμοιο project σε BMW E46 αν έχει κανείς υπόψη κάτι ας με ενημερώσει έστω και με pm αν τίθεται θέμα διαφήμισης.

Παραθέτω και μερικες εικόνες
http://mybimmer.net/myimages/700TSV.jpg
http://mybimmer.net/myimages/carpclcd.jpg
http://mybimmer.net/myimages/DSC02395.JPG
http://mybimmer.net/myimages/DSC02404.JPG

turbakias!!!
23-07-06, 13:07
kalispera pedia.. ipa kai ego diabazontas diafora kata kairous na balo to pc sto autokininto. katarxin exo ena kouti sto spiti oxi tpt idiaitero ena 400ari celeron me 8ari skliro disko 128ram ktl. apla 8elo na balo to pc mesa gia na exo skliro disko na exo tragudia na mporo na antigrafo cd kai kana light pexnidi. sto amaksi idi exo 2 o8ones mia touch screen o8oni mprosta me tv,dvd, gps kai piso ena monitor ston urano 8''. kamia apo tis dio den exi vga in exun mono rca! sinedesa dokimastika to laptop stin mprosta o8oni gia na do pos ta dixni kai entaksi den ta edixne kala ta edixne sxetika kala otan katebasa tin analisi poli alla entakse ekana tin dulia pou i8ela. 8elo na rotiso sto 8ema trofodotiko me ena inverter 8a kano doulia i prepei aparaitita na balo trofodotiko?ena alo 8ema pu me apasxoli einai to cr/dvd/dvdr i oti telospanton balo auto pos 8a to sindeso sto kouti mias kai to kuti 8a to exo sto port pagaz pos 8a to fero mprosta?iparxi toso megali proektasi? i 8a prepei na kano kati alo..kai telos epidi exo ksilosi olo to amaksi moketes ka8ismata ktl gia na peraso kalodia mporite na mu pite ti kalodia prepei na peraso gia na eimai etimos apo pleuras kalodiosis?

sas euxaristo prokatabolika

cts
23-07-06, 15:01
Φιλε δημητρη καλωσηρθες στην παρεα μας.
Πρωτα απολα θα ηθελα να σου θυμησω οτι στους "ορους" του forum μας ειναι και το να γραφουν τα μέλη του στα ελληνικα και οχι greeklish οποτε σε παρακαλουμε ολοι να γραφεις στο εξης ελληνικα!

Στο θεμα μας τωρα οπως σου ειπα και στο τηλεφωνο δεν θα κανεις δουλεια με τα RCA video-in και δεν θα κανεις δουλεια με το inverter.
Στο κατω κατω δεν ειναι δα και φθινοτερη λυση το να βαλεις inverter ή dc-dc τροφοδοτικο...
για το cd-rom δεν έχω καποια γνωμη ισως καποιο απο τα παιδια εδω να εχει κατι υπόψην!
Για τα καλωδια απλα να εχεις απο την μια τα ρευματα και απο την αλλη τα διαθορα σηματα για να αποφυγεις τα παρασιτα...
οσο πιο ποιοτικα τα καλωδια τοσο το καλυτερο αλλα το σημαντικο ειναι να μην ειναι τα ρευματα με τα σηματα μαζι...
:)

Αν θες λοιπον car-pc, πουλα εστω την μια οθονη και αγορασε μια με vga!! (δικη μου γνωμη!)

JouS
23-07-06, 18:27
cdrom μπροστά μπορείς να βάλεις usb όπως εγώ.
ΑΛΛΑ:
1. Θες slim-cd και όχι κανονικό.
2. Θες τροφοδοτούμενο usb hub μπροστά και όχι απλές προεκτάσεις.


Αν πληρείς ΚΑΙ τα δύο παραπάνω , δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Τα άλλα δεν τα διάβασα (με κουράζουν τόσα πολλά greeklish :D ) αλλά συμφωνώ με τον cts :)

bmxakias
24-07-06, 00:54
Μια σημαντική σημείωση που πρέπει να κάνω είναι ότι δεν θα έχεις touchsreen!
Να ξέρεις είναι δύσκολο το ποντικάκι, ...και άμα χτυπάει και λίγο ήλιος στην οθόνη άντε να ψάχνεις και να βλέπεις το δείκτη!

Andreas
24-07-06, 01:09
Καλησπέρα φίλε bend κι ευχαριστύμε πολύ για τα καλά σου λόγια!
το post σου μεταφέρθηκε σε αυτήν την κατηγορία καθώς αποτελεί "σκέψη" και όχι υλοποιημένο-υλοποιούμενο project...
Νομίζω οτι στο θέμα σου ο καταληλότερος να σου απαντήσει είναι ο φίλος Διονύσης, που αν θυμάμαι καλά το έχει ψάξει το θέμα...

grnikolis
24-07-06, 01:41
Γενικά, έχει δίκιο ο bmxakias, αλλά αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να προσθέσεις touchscreen στα monitor που έχεις, με κόστος γύρω στα 70-80Ε και την εγγύηση, αν έχει ακόμα, να πάει περίπατο... :)

Βέβαια, αν προσθέσεις τα 70-80Ε, στα χρήματα που μπορείς να πουλήσεις μία από τις δύο οθόνες (λογικά την indash) όπως λέει και ο CTS, παίρνεις μια κανονικότατη indash VGA οθόνη. π.χ την Κ90 που έχει γύρω στα 380Ε με TV tuner.

grnikolis
24-07-06, 01:45
Τελευταία ένα φίλος, έβαλε στο Σπανό, σε μια X3, μια 7'' Lilliput, χρησιμοποιώντας το εργοστασιακό κιτ της BMW για Navigation. Θα του ζητήσω να μου στείλει φωτογραφίες για να δεις και πόσο τον χρέωσε ο Σπανός για την τοποθέτηση.

Dashmod
24-07-06, 10:00
Καλός ήλθες bend.
Έχεις PM για την κατασκευή.

cts
24-07-06, 13:08
Αν και τοχω ξαναρωτησει, επειδη εχω απογοητευτει με τα tuner που εχω δει να παιζουν (εκτως απο την τελευταια kenwood με κεραιες-wire της kenwood που ειναι σαν το συρματακι που θερμενει το πισω τζαμι) το tuner της κ90 κανει δουλεια;;;;

grnikolis
25-07-06, 10:31
Χρήστο, κατά τη γνώμη μου, πιο σημαντικό ρόλο παίζει η κεραία, με την απολαβή και την ενίσχυσή της, και λιγότερο το tuner αυτό καθ'αυτό. Γενικά, η λήψη αναλογικού τηλεοπτικού σήματος μέσα σε αστικές περιοχές από κινούμενο δέκτη, δεν είναι και ό,τι το ευκολώτερο.
Με τα δεδομένα αυτά θα απαντησω για την Κ90 σε λίγες μέρες που θα εχω στα χέρια μου μια κεραία που έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις από τη χώρα της... :)
Σαν οθόνη τώρα, παρ'ότι είναι η φτηνότερη motorized indash, είναι πολύ καλή.

Διονύσης
30-07-06, 05:27
Φίλε Bend καλώς ήρθες. Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ. Θα απαντήσω αύριο με κάποιες πληροφορίες γιατί είναι 5:30 τα ξημερώματα, μόλις γύρισα από ένα γάμο (η "μπέμπα" μου ήταν το αμάξι της νύφης) και είμαι πτώμα!

cts
24-08-06, 12:00
τελικα ειχαμε νεότερα φιλε grnikolis!!??

marmel
24-08-06, 17:45
καλως το μητσαρα. ετσι ετσι αντε να αυξανοντε κι αλλο τα corolla car-pc:clapping:

vass
25-08-06, 11:45
cts σε ποιο μοντελο της KENWOOD αναφερεσε...; Μιας και ειμαι στο ψαξιμο...

grnikolis
25-08-06, 11:51
Οχι ακόμα Χρήστο. Καθυστέρησαν να έρθουν οι K-90... Σε λίγες μέρες, μέχρι το τέλος του μήνα, λογικά θα είναι εδώ, και θα σου πώ..

marmel
26-08-06, 14:33
παντως δημητρη αφου εχεις κανει τα ξηλωματα οταν περασει καλωδια περνα και κανα δυο ρευματα παραπανω και ενα rca . σιγουρα θα σου χρειαστουν και τοτε θα με προσκυνας που στο προτεινα. εγω το ξηλωσα 3 φορες για κατι που ξεχασα. του εβαλα παραπανω την τελευταια φορα και ομως χρειαστηκαν.

vooda
16-11-06, 17:30
Γειά σας.
Είμαι νέος στον χώρο των Carpc's αλλά παλιός στον χώρο των υπολογιστών (καθ' ότι είναι η δουλειά μου).
Ένα θα σας πω.... Με ψήσατε :electric:
Ξεκίνησα να φτιάξω λοιπόν να φτιάξω το συγκεκριμένο project με ένα PC που φοράει το VIA EPIA 6000, σκληρό δίσκο 120GB, RAM 512MB/400MHz. Για οθόνη το ποιό πιθανό (και μάλλον σίγουρο) είναι ότι θα βάλω μια 7'' motorized touchscreen (το θέμα είναι ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιά θα βάλω) το θέμα όμως είναι να είναι φθηνή και καλή! (Αν θέλετε προτείνετέ μου κάποια). Για λειτουργικό σκέφτομαι να βάλω XP Prof με κομμένα τα περιτά services και SUSE Linux 10 με εγκατεστημένα μόνο τα απαραίτητα. Απο προγράμματα ότι υπάρχει και μπορεί να με βοηθήσει :laugh:
Τα πράγματα που θέλω να κάνει είναι navigation, μουσική (Radio + Mp3 + CD) και ανοιχτή ακρόαση με σύνδεση μέσω bluetooth με το κινητό (αν υπάρχει και προγραμματάκι το οποίο να ρίχνει την ένταση όταν μιλάω καλό θα ήταν).
Αυτά γι αρχή λοιπόν. Θα ήθελα τις συμβουλές σας και τυχόν παραλείψεις αν θέλετε.
Το μηχάνημα είναι αυτό....

bye σας και ευχαριστώ για όποια απάντηση :-)

The Ace
20-11-06, 10:18
Θα βάλεις dual-boot μηχάνημα για carPC ? :wtf: Για ποιο λόγο ?
Και τα XP Prof δεν είναι και τα πιο προτεινόμενα....είναι βαριά από τη μάνα τους...
Αν ρίξεις μια ματιά στα υπόλοιπα threads, θα βρεις απαντήσεις για όλα τα προγράμματα που θα χρειαστείς....

zuratharamon
20-11-06, 10:51
Και τι προτείνουμε για λειτουργικό (εκτός από το να περάσουμε τα XP Prof από n-lite και να φάμε 10 εγκαταστάσεις για να δούμε ΑΝ θα είναι stable)

Vooda, Κι εγώ στην ίδια διαδικασία με σένα είμαι.

Έχω καταλήξει στα εξης
P4 Mobile 1.9
512 Ramia
40GB HD (για την ώρα)
Bluetooth Dongle της Asus
Nemerix Bluetooth GPS (Thanx Nikola)

Όσο από software
Windows XP PRO EN SP2 (Αυτό είχα... προτείνετε κάποιο άλλο)
RoadRunner
Media Center skin
FreeDrive (GPS frontend gia to destinator 3... HELP needed gia Destinator PN!!! Δεν τα έχω καταφέρει)
FreePhone (Bluetooth για το κινητό)
Winamp - Media Player Classic (so classic)
FFDShow

mmmm Αυτά για την ώρα, τα οποία δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα στο αμάξι, όλα σε θεωρητικο (στο δωμάτιο, δεν τα έχω βάλει στο αμάξι ακόμα) επίπεδο.

Περιμένω και την οθόνη!

The Ace
20-11-06, 15:07
^^^

Αν θέλεις super-fast μηχάνημα που να μπορεί να κάνει τα πάντα, τότε τα WinME με ΟΛΑ τα updates είναι η βέλτιση λύση από πλευράς ταχύτητας. Θέμα με τα διάφορα δικτυακά προβλήματα των WinME δεν παίζουν στο αυτοκίνητο, άρα είμαστε ΟΚ.
Αν όμως θες να πας σε XP, τότε τα Home είναι πιο ελαφριά (λόγω λιγότερων δικτυακών επιβαρύνσεων), ενώ τα MCE και Tablet είναι ακόμα δύο επιλογές που στέκουν (αν και επίσης πιο "βαριές").
Από εκεί και πέρα εγκαθιστούμε προγράμματα με προσοχή, και ειδικά εφαρμογές που ανεβάζουν services. Στο δικό μου EPIA M10000 με 512MB RAM, το πρώτο boot των WinXP με πλήρες πακέτο drivers έκανε περίπου ~35". Αφού έβαλα ότι χρειαζόμουνα το boot-time πήγε στα 1.40", και μετά το κατέβασα περίπου στο ~1'.
Απλώς θέλει λίγη προσπάθεια ;)

vooda
25-11-06, 18:21
Τα Windows XP Prof όντως είναι βαριά αλλά σίγουρα μπορούν να κοπούν αρκετά services. Τα WinME φίλε “The Ace” είναι ότι χειρότερο έχει βγάλει ποτέ η Microsoft και βέβαια δεν πρόκειται να τα βάλω στο car μου ;-)
Σκεφτόμουν επίσης και για Windows embedded που είναι πανάλαφρα ! Όσο για το dual boot το θέλω γιατί έχω δει κάποιες εφαρμογές για Linux και θέλω να τις δοκιμάσω και αυτές. Ίσως αργότερα να σβήσω κάποιο απ’ τα δύο λειτουργικά.
Και μιας που ανέφερες φίλε “The Ace”τα Windows Tablet PC edition…. Τι λές για το ASUS R2H (http://event.asus.com/2006/nb/r2h/index.html)???? Ίσως χρειαστούν κάποιες extra μετατροπές αλλά μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα !!!!!

Sibi
27-11-06, 01:21
γεια χαρά,καλωσόρισες!
κατ'αρχάς η epia 6000 φοράει αν δεν κάνω λάθος 600mhz cpu και θα είναι κάπως αργή (είχα την epia 800 κάποτε) οπότε καλύτερα na βάλεις 1gb ram. απο λειτουργικό βάλε καλύτερα xp home η βρές καμμια ελαφρωμένη έκδοση τον xp pro. για οθόνη εγώ πήρα αυτή (http://cgi.ebay.com/D-1032-7-MOTORIZED-TFT-TOUCH-SCREEN-CAR-PC-MONITOR-TV_W0QQitemZ300052155085QQihZ020QQcategoryZ67771QQ ssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem) κινέζικη δουλεύει μια χαρά,σε φόρουμ έχω ακούσει σχετικά καλά λόγια, επισκευάζεται εύκολα και αν χτύπα ξύλο πάθει κάτι παίρνεις και μια δεύτερη, είναι πάμφθηνη σε σύγκριση με μια επώνυμη. απο τροφοδοτικό βάλε το Μ2 για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

nuclear__
29-11-06, 15:53
Έχω έρθει σε επαφή με εταιρία που φτιάχνει καλούπια έχει cnc κτλ... Έχει έρθει τεχνικός (είχα άκρη εννοείται) και έχει πάρει μετρήσεις χιλιοστού στο αμάξι ενώ μέτρησε και τη xenarc μέσα. Αναμένω κόστος να δω αν το προχωρήσω.΄Μια εκτίμηση για καμια δεκαρια κομάτια το κόστος θα είναι από 150-200ε με ποιότητα άριστη μου είπαν (είδε και τις φώτο στο bimmernet και είπε ότι θα είναι πολύ καλύτερο ιδίως στη βαφή, αλλά και στην υφή ,λόγο καλουπιού). Για 20 θα πέσει αρκετά το κόστος και ούτε καθεξής. Αν υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται ας μου στείλουν κανα mail να υπολογίζω αντίτυπα. Πχ για 50 pieces υπολογίζω απο τα λεγόμενα του κάτω από 100ε. Δε πιστεύω να μαζευτούμε τόσοι, αλλά το άρχισα επειδή ήδη είμαστε 7 που το ψάχνουμε.

gkapog
02-12-06, 01:08
Το συγκεκριμένο το έχω βάλει εγώ (mybimmer) και είναι από καλούπι φυσικά. Ταιριάζει απόλυτα η xenarc πάνω όπως μπορείτε να δείτε στη δική μου εγκατάσταση.

loulakos
13-12-06, 23:36
βλέποντας τo fiesta σου Ανδρέα,και ποσο ωραία τo έφτιαξες, παίρνω και εγώ κουράγιο να βάλω 'χέρι' στο mondeo μου ,και να ξεκινήσω κάτι απλό με τo ίδιο περίπου σκεπτικό που θα επεκταθεί αργότερα :δηλαδή εξωτερική με την βάση της οθονούλα USB αφής 8" VGA με ενσωματωμένο ΤV tuner αναλογικό και την κεραία για να υπάρχει και χρήση της όταν δεν είναι συνδεδεμένη με τo laptop... και βλέπουμε αργότερα
για πες μου κάτι αν θες ,τo βλέπω τo laptop ενωμένο αλλα κλειστό στη φωτό , ανάβοντας την οθόνη, μπαίνεις και μπορείς να τo χειρίζεσαι τo laptop και με κλειστό καπακι?

loulakos
14-12-06, 13:45
θα ήθελα την γνώμη σας για αυτά που έχω καταλήξει, μετά από αρκετό ψάξιμο και διαλογή τεχνικών χαρακτηριστικών, αρχίζοντας από την οθονούλα

loulakos
14-12-06, 13:50
πίσω όψη ,και τεχνικά χαρακτηριστικά:
o TFT Display mit sehr schneller Aktiv Matrix
o 8" Marken Panasonic Panel
o 4:3 Format
o VGA Eingang
o A/V Eingang über Chinch
o TV Tuner (analog)
o USB Ausgang für Touchscreen
o ECHTE native Auflösung 800x600 Pixel
o max. Auflösung 1024x 768
o Helligkeit von 400 cd/m²
o Kontrast 350/1
o sehr guter Blickwinkel von 170°
o PAL/NTSC
o Auto ON Funktion
o Menü in Deutsch (auch weitere Sprachen)
o OSD Menü für Einstellungen wie Helligkeit, Kontrast, Schärfe . . .
o inkl. VGA Kabel
o inkl. USB Kabel
o inkl. Chinch Kabel
o inkl. Software
o inkl. Standfuß
o interner Lautsprecher
o Kopfhörerausgang
o Treiber für XP, 2000, 98, ME, CE, NT, DOS, LINUX
o 11,5V - 13V DC
o Lieferung inkl. Netzteil für 100V - 240V AC
o Stromaufnahme max. 9W
o Maße: Breite: 204 / Höhe: 160 /Tiefe: 34mm

loulakos
14-12-06, 13:56
η βάση της για τις περσίδες των αεραγωγών, με δυο βίδες που δεν φαίνονται με έλασμα άγκιστρο..

loulakos
14-12-06, 13:59
και θα είναι κάπως έτσι:

loulakos
14-12-06, 14:03
και η κεραία της :

loulakos
14-12-06, 14:16
και μαζί με αυτόν τον διαμορφωτή rf, στα fm ,που χρειάζομαι για να στέλνω τον ήχο (stereo) στο ραδιόφωνο,(και δεν θέλω να τo πειράξω καθόλου για πoλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης) μου, που θα είναι συντονισμένο οποτε θέλω στην συχνότητα εκπομπής του.
τo συνολικό κόστος αγοράς όλων αυτών είναι~430 e

loulakos
14-12-06, 14:39
επίσης θα ήθελα προτάσεις ,από όλους τους φίλους για την στήριξη του laptop μέσα ,η την τοποθέτηση του στο χωρo αποσκευών πίσω ,με μακριά καλώδια USB και VGA και διελεύσεις αυτών, ρεύματα πίσω από φύσες η αναμονές με το car 12volto τροφοδοτικό του laptop που υπάρχει ,και τραβάει αρκετό ρεύμα ,και γενικά κάθε προτροπή και συμβουλή από την πήρα σας ,για τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης που αποφάσισα, θα μου ήταν χρήσιμη και επιθυμητή

brz20
14-12-06, 14:59
Γιατι τοσα πολλα ποστ?
Θα μπορουσες να τα βαλεις ολα σε ενα.

loulakos
14-12-06, 19:30
διότι υπάρχει περιορισμός στα συνημμένα, και επειδή τα εύρισκα ψάχνοντας εκείνη την ώρα, πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φιλε μου

The Ace
15-12-06, 09:46
Συνοπτικά:
- η TV είναι μια χαρά, απλώς βρες καλύτερο τρόπο εγκατάστασης. Αργά ή γρήγορα θα σου σπάσει τα νεύρα σε αυτή τη θέση, και έτσι χύμα πάνω στους αεραγωγούς
- για το laptop, θα χρειαστείς ένα τροφοδοτικό, καλώδια για την οθόνη (VGA + USB), καθώς επίσης και προεκτάσεις για ότι θες να συνδέσεις (πάλι USB). Θα πρέπει να τα περάσεις από το κεντρικό τούνελ, ή αν δεν υπάρχει χώρος εκεί από τις πόρτες.
Συνολικά δουλειά 3-4 ωρών αν ξέρεις τι κάνεις :)

Andreas
15-12-06, 18:42
Φίλε Γιάννη καλοσήρθες.
Θ'αρχίσω με τη γκρίνια, μια και εκτώς απο το πρώτο σου πόστ όλα τα υπόλοιπα δεν είχαν σχέση με το project μου, οπότε μεταφέρθηκαν όλα εδώ. Θα μπορούσες να με έχεις βγάλει απο τον κόπο και να είχες ανοίξει καινούριο thread εξ'αρχής...
Ακόμα, ναί, υπάρχει περιορισμός στα συνημένα, αλλά δεν είναι στο 1 :p
<Γκρίνια Mode=off>
Το Laptop δουλεύει μια χαρά με κλειστό καπάκι, αρκεί να βρείς τρόπο να του πατήσεις το διακόπλη ν'ανοίξει! Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον "Άσσο"...

loulakos
15-12-06, 21:39
o.k sorry Ανδρέα ,για την ταλαιπωρία που σου δημιούργησα και δεν τόxα πρόθεση γιατί δεν παρουσίαζα έτοιμο δικό μου, και μετά από τo πρώτο συμπληρωματικό post πάνω στο θέμα σου, που ψαχνόμουν για τα υλικά ,συνέχισα εκεί, με συγχωρείς πάντως
ναι έτσι είναι και τo σωστό και καλύτερα για να βρεθούμε και με αλλα παιδιά με τo ίδιο αμάξι, και θέμα

Andreas
16-12-06, 16:01
Δεν τίθεται θέμα Γιάννη, αυτός είναι ο ρόλος μας, να διορθώνουμε τέτοια λάθη. Απλά λόγω αυξημένων υποχρεώσεων τελευταία, δεν προλαβαίνουμε τα πάντα :wtf: . Άντε, να δούμε και Mondeo στα projects γιατί η Ford είναι μειοψηφία... ;)

nikolas
17-12-06, 12:39
για να μην ανοίγω νέο θέμα (τουλάχιστον όχι προς το παρόν) να κάνω και εγώ μια δυο ερωτήσεις παιδιά..
διαβάζοντας διάφορα post μου άρεσαν αρκετά σχεδόν όλα τα projects που είδα και άρχισα να ψήνομαι με την ιδέα για το δικό μου αυτοκίνητο..
οπότε πάμε στις απορίες..
καταρχήν να ρωτήσω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ένα desktop (προσαρμοσμένο βέβαια στο αυτοκίνητο) και αν ναι..αν με βάση ένα κλασσικό desktop* και με τα κατάλληλα εξαρτήματα να κάνεις το pc , carpc να διαβάζει obd, να δουλεύει με touchscreen χωρίς ποντίκι, navigator , (ίσως και wifi) και φυσικά με τις κλασσικές multimedia εφαρμγές μουσικούλα, βιντεο, τηλεόραση...
επίσης αν μπορεί κάποιος να μου πει επιγραμματικά τι επιπλέον χρειάζεται για να γίνουν αυτά ώστε να δω αν μπορώ να τα καταφέρω..

*κλασσικό desktop εννοώ μια μητρική, ένα επεξεργαστή γύρω στο 1gb, μια κάποια συμπαθητική κάρτα γραφικών, μια καλή κάρτα ήχου, 1gb ram, ένα σκληρό καμια 80αρια gb..

baggos
17-12-06, 14:26
για να μην ανοιγω και εγω νεο θεμα θα ρωτησω εδω...λοιπον...εχω ενα pc με μητρικη πανω και με cpu 2.4 αν δε κανω λαθος και θελω να το βαλω στο αυτοκινητο μου..γινεται καταρχην??τι τροφοδοτικο θελω??θα βαλω 512 ram(μπορει να βαλω 256),ενα σκληρο 80 η 120,μια καρτα γραφικων και μια καρτα ηχοy soundblaster τη χρυση σειρα.Οθονη θα βαλω(λογω χρηματων )την OEM 8 inches με TV...θα κανει δουλεια αυτη η οθονη??διαθετω γυρω στα 500,φτανουν η να το αφησω για αργοτερα??δε θελω να παιζω παιχνιδια,μονο ταινιες και τραγουδια....α,και κατι αλλο χρειαζομαι και πληκτρολογιο??ειμαι λιγο ασχετος...και κατι αλλο,,εχω ενα ραδιοκασετοφωνο με εισοδο σιντιερας ,θα κανω δουλεια??θα παιζει καθολου δυνατα η θα χρειαστω ενισχυτη για να ακουω εγω οχι οι αλλοι.....σας ζαλισα και συγνωμη.

grnikolis
17-12-06, 16:20
Γειά χαρά baggo,

Μια χαρά είναι τα΄"υλικά" για τη συνταγή του CarPC. Για τη μνήμη, ισχύει το the more the better, (τουλάχιστο στα μεγέθη που αναφέρεσαι

Για να το βάλεις στο αυτοκίνητο, θα χρειαστείς:
- ένα τροφοδοτικό dc-dc (150-160W) για τον P4,
- μια οθόνη VGA αφής,
- ένα usb ή bluetooth GPS Sirf III
- μια κεραία TV για την οθόνη που σκέφτεσαι.

Δεν έχεις αναφέρει DVD για τις ταινίες που λές, αλλά φαντάζομαι θα χρησιμοποιήσεις κάποιο που ήδη έχεις, έτσι?

Αυτά που ανάφερα πριν πάντως, δε θα σου πάνε πάνω από 400Ε, οπότε τα χρήματα που διαθέτεις είναι μια χαρά (θα περισσέψουν και για γαλοπούλα ;) )
για να μην ανοιγω και εγω νεο θεμα θα ρωτησω εδω...λοιπον...εχω ενα pc με μητρικη πανω και με cpu 2.4 αν δε κανω λαθος και θελω να το βαλω στο αυτοκινητο μου..γινεται καταρχην??τι τροφοδοτικο θελω??θα βαλω 512 ram(μπορει να βαλω 256),ενα σκληρο 80 η 120,μια καρτα γραφικων και μια καρτα ηχοy soundblaster τη χρυση σειρα.Οθονη θα βαλω(λογω χρηματων )την OEM 8 inches με TV...θα κανει δουλεια αυτη η οθονη??διαθετω γυρω στα 500,φτανουν η να το αφησω για αργοτερα??δε θελω να παιζω παιχνιδια,μονο ταινιες και τραγουδια....α,και κατι αλλο χρειαζομαι και πληκτρολογιο??ειμαι λιγο ασχετος...και κατι αλλο,,εχω ενα ραδιοκασετοφωνο με εισοδο σιντιερας ,θα κανω δουλεια??θα παιζει καθολου δυνατα η θα χρειαστω ενισχυτη για να ακουω εγω οχι οι αλλοι.....σας ζαλισα και συγνωμη.

baggos
17-12-06, 16:58
Γειά χαρά baggo,

Μια χαρά είναι τα΄"υλικά" για τη συνταγή του CarPC. Για τη μνήμη, ισχύει το the more the better, (τουλάχιστο στα μεγέθη που αναφέρεσαι

Για να το βάλεις στο αυτοκίνητο, θα χρειαστείς:
- ένα τροφοδοτικό dc-dc (150-160W) για τον P4,
- μια οθόνη VGA αφής,
- ένα usb ή bluetooth GPS Sirf III
- μια κεραία TV για την οθόνη που σκέφτεσαι.

Δεν έχεις αναφέρει DVD για τις ταινίες που λές, αλλά φαντάζομαι θα χρησιμοποιήσεις κάποιο που ήδη έχεις, έτσι?

Αυτά που ανάφερα πριν πάντως, δε θα σου πάνε πάνω από 400Ε, οπότε τα χρήματα που διαθέτεις είναι μια χαρά (θα περισσέψουν και για γαλοπούλα ;) )

Γεια σου και σε σενα...κοιτα προς το παρων δε με ενδιαφερει το GPS γιατι εχω σε pda...το μονο που με προβληματιζε ειναι αν θα φτανει το τροφοδοτικο 160w.Κατι αλλο η οθονη αυτη που ειπα λογικα ειναι αφης..σωστα??Dvd δε ξερω τι να βαλω και που να το βαλω..δε θελω να τρυπησω κονσολες και τετοια ,οχι γιατι το αμαξι ειναι ακριβο ισα ισα το pc μπορει να κανει παραπανω(nissan sunny 1.3 1989)γουσταρω να ειναι ολα στην πενα μεσα...τωρα βεβαια θα πειτε που βαζει ο βλακας carpc αλλα εγω το σκεφτηκα οτι για να παρω ενα καλο ραδιο-cd η ενα ραδιο-dvd με οθονη θελω πανω απο
600 ευρω ενω βαζεις car pc και ξεμπερδεβεις μια για παντα.αα.και κατι αλλο η οθονη θα μπει πανω στην κονσολα με τη βαση παθαινει τπτ αν την χτυπαει ο ηλιος??βγαινει ευκολα για να κρυβεται??σορρυ για το τεραστιοο ποστ.

nikolas
17-12-06, 23:44
και για μένα μια απάντηση? :)

grnikolis
18-12-06, 01:32
Τα ίδια ισχύουν και για σένα συνονόματε :)

Dashmod
18-12-06, 21:41
Γεια σου και σε σενα...κοιτα προς το παρων δε με ενδιαφερει το GPS γιατι εχω σε pda...το μονο που με προβληματιζε ειναι αν θα φτανει το τροφοδοτικο 160w.Κατι αλλο η οθονη αυτη που ειπα λογικα ειναι αφης..σωστα??Dvd δε ξερω τι να βαλω και που να το βαλω..δε θελω να τρυπησω κονσολες και τετοια ,οχι γιατι το αμαξι ειναι ακριβο ισα ισα το pc μπορει να κανει παραπανω(nissan sunny 1.3 1989)γουσταρω να ειναι ολα στην πενα μεσα...τωρα βεβαια θα πειτε που βαζει ο βλακας carpc αλλα εγω το σκεφτηκα οτι για να παρω ενα καλο ραδιο-cd η ενα ραδιο-dvd με οθονη θελω πανω απο
600 ευρω ενω βαζεις car pc και ξεμπερδεβεις μια για παντα.αα.και κατι αλλο η οθονη θα μπει πανω στην κονσολα με τη βαση παθαινει τπτ αν την χτυπαει ο ηλιος??βγαινει ευκολα για να κρυβεται??σορρυ για το τεραστιοο ποστ.


Η οθόνη όχι, δεν παθαίνει τίποτα από τον ήλιο.
Το τροφοδοτικό 160W θεωρητικά φτάνει,
Το DVD μπορείς να το βάλεις και στο ντουλαπάκι σου και να μην φαίνεται τίποτα.

Dashmod
18-12-06, 21:46
για να μην ανοιγω και εγω νεο θεμα θα ρωτησω εδω...λοιπον...εχω ενα pc με μητρικη πανω και με cpu 2.4 αν δε κανω λαθος και θελω να το βαλω στο αυτοκινητο μου..γινεται καταρχην??τι τροφοδοτικο θελω??θα βαλω 512 ram(μπορει να βαλω 256),ενα σκληρο 80 η 120,μια καρτα γραφικων και μια καρτα ηχοy soundblaster τη χρυση σειρα.Οθονη θα βαλω(λογω χρηματων )την OEM 8 inches με TV...θα κανει δουλεια αυτη η οθονη??διαθετω γυρω στα 500,φτανουν η να το αφησω για αργοτερα??δε θελω να παιζω παιχνιδια,μονο ταινιες και τραγουδια....α,και κατι αλλο χρειαζομαι και πληκτρολογιο??ειμαι λιγο ασχετος...και κατι αλλο,,εχω ενα ραδιοκασετοφωνο με εισοδο σιντιερας ,θα κανω δουλεια??θα παιζει καθολου δυνατα η θα χρειαστω ενισχυτη για να ακουω εγω οχι οι αλλοι.....σας ζαλισα και συγνωμη.

H OEM 8” με TV είναι οθόνη αφής (δεν θα χρειαστείς πληκτρολόγιο εκτός εάν θέλεις να γράψεις μεγάλο κείμενο και σε κουράζει το πληκτρολόγιο οθόνης)
Για να το συνδέσεις με το ραδιοκασετόφωνο σου εάν δεν έχει line in πιο εύκολο είναι να βάλεις ένα FM modulator με καμιά 40€ και θα ακούς τον ήχο του PC όταν από το RadioCD σου επιλέγεις μια συγκεκριμένη μνήμη στο radio.

baggos
18-12-06, 23:25
Δηλαδη εαν το βαλω στην εισοδο σιντιερας με τον καταλληλο ανταπτορα θα εχω προβλημα???dvd πρεπει να βαλω αναγκαστικα slim??

Dashmod
19-12-06, 11:00
Δηλαδη εαν το βαλω στην εισοδο σιντιερας με τον καταλληλο ανταπτορα θα εχω προβλημα???

Οχι


dvd πρεπει να βαλω αναγκαστικα slim??

Οχι

nikolas
19-12-06, 18:03
καταρχήν να ρωτήσω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ένα desktop (προσαρμοσμένο βέβαια στο αυτοκίνητο) και αν ναι..αν με βάση ένα κλασσικό desktop* και με τα κατάλληλα εξαρτήματα να κάνεις το pc , carpc να διαβάζει obd, να δουλεύει με touchscreen χωρίς ποντίκι, navigator , (ίσως και wifi) και φυσικά με τις κλασσικές multimedia εφαρμγές μουσικούλα, βιντεο, τηλεόραση...
οπότε η απάντηση είναι ότι αυτά γίνονται..με τι extra κόστος?

Dashmod
19-12-06, 18:09
οπότε η απάντηση είναι ότι αυτά γίνονται..με τι extra κόστος?


Τροφοδοτικό αυτοκινήτου περίπου 80€
GPS 70-80€
touchscreen από 250€

georgepre10
24-02-07, 14:25
Πρώτο μου post σε αυτό το πολύ καλό φόρουμ και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το corolla. Είμαι τελείως άσχετος με τα carpc αλλά θα σας πω τα κριτήρια μου και απαντήστε μου αν μπορείτε.

οθόνη 8" ή και περισσότερο
Πλοηγό με χάρτες ngi
τηλεόραση
ραδιόφωνο φυσικά
dvd - divx(και να πέρνει ελληνικούς υπότιτλους) - mp3
κάμερα rear view(για την όπισθεν)
και έναν κανονικό υπολογιστή για αυτοκίνητο

ευχαριστώ!

ditheo
24-02-07, 14:45
δες στα projects το θέμα του nickl σε e12 φ/λ

Audi_A3
24-02-07, 15:22
Πρώτο μου post σε αυτό το πολύ καλό φόρουμ και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το corolla. Είμαι τελείως άσχετος με τα carpc αλλά θα σας πω τα κριτήρια μου και απαντήστε μου αν μπορείτε.

οθόνη 8" ή και περισσότερο
Πλοηγό με χάρτες ngi
τηλεόραση
ραδιόφωνο φυσικά
dvd - divx(και να πέρνει ελληνικούς υπότιτλους) - mp3
κάμερα rear view(για την όπισθεν)
και έναν κανονικό υπολογιστή για αυτοκίνητο

ευχαριστώ!


Κατ'αρχην Καλωσηρθες στο φορουμ....
Υπαρχουν 3 projects με ΤΟΥΟΤΑ corolla...

http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=295

http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=169

http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=71

Oλα οσα προαναφερεις μπορεις να τα εχεις σε ενα car pc.... Συνηθως ομως στο θεμα της οθονης ολοι βαζουν 8''....

georgepre10
24-02-07, 19:42
από ότι βλέπω οι περισσότεροι τα έχουν φτιάξει μόνοι τους όλα αυτά. Υπάρχουν μαγαζιά που τους πας το αμάξι, τους λες θέλω αυτό και αυτό και έρχεσαι μετά από μερικές μέρες και είναι όλα έτοιμα?

marmel
24-02-07, 19:46
καλως ηρθες στην παρεα μας φιλε μου....
ωπ!!!! ξεχασατε το project του φιλου μου του χρηστου. ΝΥΟ!!!!

http://www.carputermania.gr/forum/showthread.php?t=322

Η επιμελεια ειναι του dashmond(γιαννη)

μιλησε με αυτον που κανει κατασκευες-τοποθετησεις και ειναι συνεργασιμος...
http://www.incarpc.gr/cgi-bin/index

Audi_A3
24-02-07, 20:18
από ότι βλέπω οι περισσότεροι τα έχουν φτιάξει μόνοι τους όλα αυτά. Υπάρχουν μαγαζιά που τους πας το αμάξι, τους λες θέλω αυτό και αυτό και έρχεσαι μετά από μερικές μέρες και είναι όλα έτοιμα?

Υπαρχουν και ετοιμα συστηματα car pc σε μορφη ενισχυτη και μετα στο περναει ηλεκτρολογος.... Δεν πρεπει να θελει περισσοτερο απο 2-3 ωρες η τοποθετηση

georgepre10
24-02-07, 20:30
έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένα κομμάτια για να προτιμήσω? επίσης σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να βάλω μία οθόνη οροφής ή ανοιγόμενη γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο σε θέμα ασφάλειας. αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει η οθόνη οροφής.

Audi_A3
24-02-07, 20:43
έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένα κομμάτια για να προτιμήσω? επίσης σκέφτομαι ότι είναι καλύτερα να βάλω μία οθόνη οροφής ή ανοιγόμενη γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο σε θέμα ασφάλειας. αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βολεύει η οθόνη οροφής.


Η οθονη οροφης δεν πιστευω να βολευει για τον οδηγο.Κυριως την πουλανε για τους επιβατες των πισω καθισματων.....

Εγω θα βαλω το παρακατω με το κουτι voom 2
http://www.incarpc.gr/cgi-bin/products?product_id=149

Eιναι αρκετα καλο πιστευω και αρκετα γρηγορο

georgepre10
24-02-07, 21:53
πόσο πιστεύετε ότι θα μου στοιχίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα?

Audi_A3
24-02-07, 23:01
πόσο πιστεύετε ότι θα μου στοιχίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα?

Το λιγοτερο που θα σου κοστισει ενα ετοιμο συστημα carputer ειναι 1000 μαζι με dvd-rw,gps,kai tv tuner.... Ειναι αναλογα με το τι ζητας και ποσα πραγματα θελεις να βαλεις επανω....

georgepre10
25-02-07, 00:31
μήπως ξέρετε κανένα μαγαζί για να το πάω?

Audi_A3
25-02-07, 02:22
μήπως ξέρετε κανένα μαγαζί για να το πάω?

Υπαρχουν 3 μαγαζια που ξερω εγω....

Εγω θα το παρω απο εδω..... http://www.incarpc.gr/cgi-bin/index

Υπαρχει επισης και το http://www.carputermania.gr/store/
και το http://www.carputercenter.com/

georgepre10
25-02-07, 02:27
εννοώ κανένα μαγαζί που να πάω να του αφήσω το αμάξι και μετά να πάω να το πάρω έτοιμο

Audi_A3
25-02-07, 02:51
Δεν ξερω αν υπαρχει μαγαζι να κανει και τοποθετησεις.... Αλλα εχουν δικου τους ηλεκτρολογους που θα σε στειλουν για να το τοποθετησεις ;)

grnikolis
25-02-07, 06:42
πόσο πιστεύετε ότι θα μου στοιχίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα?

Εξαρτάται από τι τι θα κατασταλάξεις να βάλεις τελικά.
Άλλη τιμή έχει μια αυτόνομη οθόνη, άλλη μια ανοιγόμενη και άλλη μια οροφής. Αυτές είναι δε, που διαφοροποιούν σημαντικά το κόστος, μιας και για το CarPC, αν δεν είσαι "άρρωστος" με τις απόλυτες επιδόσεις (ένα P-Mobile -όχι Celeron- ή ένα Via C7 based είναι μια χαρά) τα πράγματα είναι σχετικά τα ίδια.
Πάντως υπολόγισε για μια αξιοπρεπή λύση, που να είναι πλήρης (CarPC, Οθόνη, TV, GPS και DVD με το εξωτερικό κουτί του) ότι θα πρέπει να διαθέσεις γύρω στα 750-800Ε.

georgepre10
25-02-07, 11:54
γενικά από ότι είδα τα project περισσότερο μου αρέσει αυτό του Nickl. Άψογο. Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω αλλά πως..

brz20
26-02-07, 00:20
Καλως ορισες στην παρεα μας.
Μπορεις να συνθεσεις εναν υπολογιστη σπιτιου και με μια ειδικη κατασκευη να το βαλεις στο αμξι σου.
Με την οθονη και με ενα μετριο συστημα υπολογιστη θα σου παει κοντα στα 800 ευρω.
Αλλιως πας για ετοιμη λυση.

The Ace
26-02-07, 14:39
εννοώ κανένα μαγαζί που να πάω να του αφήσω το αμάξι και μετά να πάω να το πάρω έτοιμο

Το ΙnCarPC κάνει και εγκαταστάσεις. Υπάρχουν ακόμα 2-3 μαγαζιά που έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα. Ένα είναι στο Ζωγράφο, ένα στη Θηβών και ένα ακόμα στη Ν.Σμύρνη. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που δεν έχω ακούσει εγώ....

nicks1974
09-03-07, 18:33
Εχω καταληξει στο εξης συστημα και θα ηθελα να με βοηθησετε σε καποιες αποριες που εχω:

CarPC¨:CTF840 8.4" VGA Touchscreen, CTFGPS-1 , Voom (blue), Commell-LV677, Intel CoreDuo T2400 1.83Ghz CPU, 512MB DDR-II RAM, 2,5" 60GB SATA HDD + Adapter, M2-ATX + ATX Adapter.

1ον: το αυτοκινητο που εχω ειναι το passat 2005 β6 με 2din οθονη. Αν παρω καποια 8,4" θα χωρεσει στο καντραν η θα παει τσαμπα? Ποια η γνωμη σας για οθονες που συνδιαζουν tv, fm κλπ? Το θεωρειτε καλη επιλογη?

2ον: θα χρειαστω κατι παραπανω ως προς την συνδεσμολογια με το αυτοκινητο? η Απορια μου ειναι απο που παιρνει ρευμα το car pc? Υπαρχει τροπος να παιρνει απο τον αναπτηρα με καποιο ανταπτορα ωστε να γλυτωσουμε τισ πολλες καλωδιώσεις?

3ον: υπαρχει περιπτωση να αναψουν τιποτα λαμπακια στο καντραν κατα την τοποθετηση του και να χρειαζετε να παμε αντιπροσωπεια να τα σβηνουμε?

4ον: Αν γνωριζετε καποιον καλο μαστορα που να κανει τοποθετησεις ρε παιδια να μου πειτε, μην τυχον και πεσουμε σε κανα αλμπανι.

ευχαριστω εκ των προτερων,

νικος

Nazx
10-03-07, 09:12
1ον: το αυτοκινητο που εχω ειναι το passat 2005 β6 με 2din οθονη. Αν παρω καποια 8,4" θα χωρεσει στο καντραν η θα παει τσαμπα? Ποια η γνωμη σας για οθονες που συνδιαζουν tv, fm κλπ? Το θεωρειτε καλη επιλογη?
δεν γνωριζω τις διαστασεις τοσο τις οθονης οσο και του ελευθερου χωρου στο αμαξι σου αλλα θα πρεπει να υπολογισεις τις πληρεις διαστασης που δινει ο κατασκευαστης της οθονης οσο και του ελευθερου χωρου στο αμαξι σου... μετρησε τα και δες αν σου ταιριαζει! κανενας δεν θα σου πει με σιγουρια εκτος και αν εχει βαλει την ιδια οθονη στο ιδιο αμαξι...!;)

οι οθονες που ενσωματωνουν tv tuner θεωρουνται καλυτερα απο την αποψη της αμεσης χρησιμοποιησης τους οσον αφορα την ευκολια! δλδ για να δεις τηλεοραση δεν χρειαζεται να ανοιξεις το pc.. σαν ποιοτητα δεν νομιζω να εχουν τεραστια διαφορα στη ληψη αλλα εγω θα προτιμουσα εξωτερικο δεκτη..2ον: θα χρειαστω κατι παραπανω ως προς την συνδεσμολογια με το αυτοκινητο? η Απορια μου ειναι απο που παιρνει ρευμα το car pc? Υπαρχει τροπος να παιρνει απο τον αναπτηρα με καποιο ανταπτορα ωστε να γλυτωσουμε τισ πολλες καλωδιώσεις?
οχι απο τον αναπτηρα καθοσον η καλωδιωση του αναπτηρα δεν επαρκει για τη μεταφορα φορτιου που θα απαιτηθει απο το συστημα σου! θα πρεπει να παρεις κατευθειαν απο τη μπαταρια του αυτοκινητου σου... το μονο που θα σου τονισω ειναι να ΜΗΝ ξεχασεις να χρησιμοποιησεις ασφαλεια!3ον: υπαρχει περιπτωση να αναψουν τιποτα λαμπακια στο καντραν κατα την τοποθετηση του και να χρειαζετε να παμε αντιπροσωπεια να τα σβηνουμε?
δεν υπαρχει τετοια περιπτωση αφου το συστημα ειναι ξεχωριστο απο τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου!..

beg
10-03-07, 15:23
Εγώ πιστεύω μόνο η 7’’ χωράει στο 2din. Και σε κάποιο κατάστημα του εξωτερικού είχα δει μια φορά είχανε πλαίσια 2din έτοιμα για 7’’ οθονες.

killbill
15-03-07, 01:03
Γεια σας παιδια ! Ειναι το πρωτο μου ποστ σαν μελος αν και παρακολουθω καιρο το φορουμ ! Ηρθε η ωρα να φτιαξω και εγω το δικο μου carpc στο Ιμπιζακι μου . Πρωτη προτεραιοτητα ηταν και ειναι το κοστος να μεινει πολυ χαμηλα . Γι'αυτο και σα βαση αγορασα ενα κουτι με ΡΙΙΙ 667 , 128 ram (θα γινει 256),20gb δισκο και γραφικα on board . Το πηρα 70 ευρα με xp μεσα ,λειτουργει τζαμι και ειναι και DELL ! Τωρα θελω να ξεκινησω την ανακατασκευη του , γιατι το κουτι ειναι τεραστιο.Αρα θα φτιαξω ενα απο πλεξιγκλας. Και ρωτω (πολλα!:o ) :help: :

1) Θα πρεπει η "πλατη" του κουτιου που στηριζεται η μητρικη να ειναι μεταλλικη(οπως στα κανονικα κουτια ) ωστε να λειτουργει ως γειωση ή μπορω να τη βιδωσω απ'ευθειας στο plexiglass ?
Ή τελικα να παρω το πιο μικρο κουτι που θα βρω και να ττα βαλω μεσα ?:wall:

2) Σχετικα με την τροφοδοσια . Ξερω οτι η καλυτερη λυση ειναι το Μ2 , αλλα δεδομενου οτι το κοστος πρεπει να μεινει χαμηλα , θελω να ρωτησω το εξης . Εαν το pc δουλευει μονο με τη μηχανη αναμμενη-δηλαδη αποφευγεται η πτωση της τασης στην εκκινηση- , αρκει η χρηση ενος inverter ? ΣΑν προσωρινη λυση .

3) Παλι σχετικα με την τροφοδοσια . Το Μ2-ΑΤΧ λεει οτι ειναι συμβατο και με μητρικες Ρ4 . Με Ρ3 ομως ? Επισης , με 1 σκληρο και 2 καρτες pci μονο (το dvd-rw που θα παρω αργοτερα θα ειναι εξωτερικο), το Μ2 θα με καλυπτει , ετσι?

Αυτα μεχρι στιγμης μου ερχονται στο μυαλο ! Ευχαριστω:clapping: προκαταβολικα και να ξερετε οτι οσο πιο γρηγορα μου απαντησετε , τοσο πιο λιγα θα σας ρωτησω στη συνεχεια !:p :p

Βασιλης

grnikolis
15-03-07, 17:34
2) Σχετικα με την τροφοδοσια . Ξερω οτι η καλυτερη λυση ειναι το Μ2 , αλλα δεδομενου οτι το κοστος πρεπει να μεινει χαμηλα , θελω να ρωτησω το εξης . Εαν το pc δουλευει μονο με τη μηχανη αναμμενη-δηλαδη αποφευγεται η πτωση της τασης στην εκκινηση- , αρκει η χρηση ενος inverter ? ΣΑν προσωρινη λυση .


Καλωσήρθες bill,

αφού το CarPC σου είναι P3 Class, υπάρχει τροφοδοτικό με πολύ λογώτερα χρήματα από ότι το Μ2, γύρω στα 20-25€. Αν δουλεύεις το CarPC με τη μηχανή αναμένη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και με κλειστό δηλαδή δεν υπάρχει αλλά όχι για πολύ... ;)

Φιλικά,
Νίκος

brz20
15-03-07, 17:55
Εγω παλι που εχω το Μ2 γιατι κανει επανεκινηση οταν ειναι ηδη ανοιχτο στην μπαταρια και παω να βαλω μπροστα?
Το Μ2 σε καλυπτει ανετα.Εγω δουλευω με 2GHz μηχανημα και δεν εχει προβλημα.
Οσο για το κουτι εχω να σου προτεινω μια λυση που εκανα και εγω στο πλαστικο συρταρι.
Εκοψα ενα κομματι λαμαρινας απο κουτι υπολογιστη και το βιδωσα πανω στο πλαστικο.Μπορεις να το κανεις και εσυ στο πλεξιγκλας

killbill
15-03-07, 18:01
Ευχαριστω παιδια για τις αμεσες απαντησεις σας !:clapping:

Νικο, το τροφοδοτικο που αναφερεις ειναι παρομοιο με το Μ2 ? Δηλαδη παιρνει ταση 12 V ? Αν συμβαινει αυτο , τοτε με εφτιαξες κανονικα !:yahoo:

grnikolis
16-03-07, 23:58
Ευχαριστω παιδια για τις αμεσες απαντησεις σας !:clapping:

Νικο, το τροφοδοτικο που αναφερεις ειναι παρομοιο με το Μ2 ? Δηλαδη παιρνει ταση 12 V ? Αν συμβαινει αυτο , τοτε με εφτιαξες κανονικα !:yahoo:

Φτιαγμένος είσαι... :)
Παρόμοιο με το M2 είναι, εκτός του engine crank proof, όπως και τα inverters δηλαδή που σκεφτόσουν. Θα ανεβάσω φωτό, αργότερα...

killbill
24-03-07, 15:44
Grnikolis τελικα δε μου ειπες , ποιο ειναι αυτο το τροφοδοτικο που λες ?Εχεις καποιο λινκ?Που μπορω να το βρω?:)

killbill
26-03-07, 01:52
Λοιπον,να και οι πρωτες φωτογραφιες απο την αποπειρα μου για carpc!:yahoo:

953

Λεπτομερειες απο τη στηριξη της καρτας ηχου και του ελεγκτη PCI :
954

Για πειτε μου αποψεις !!

Η μητρικη αυτη δεν εχει θυρες pci και agp , παρα μονο ενα ελεγκτη PCI με 5 θυρες . Η μνημη τελικα εγινε 160MB , με προοπτικη να γινει μετα 256 , αφου με χαρα διαπιστωσα οτι ακομα πωλουνται SDRAM 100ΜΗz( πηρα προχθες μια Kingston στην Cosmodata στη Στουρναρη ) .
Απο τις δυο πλευρες του κουτιου που μενουν , η μια θα καλυφθει απο πλεξιγκλας με ενα ανεμιστηρακι και η αλλη θα ακουμπα στο καθισμα .

Δυο ερωτησεις τωρα :

1) Στην πρωτη φωτογραφια , εκει που εχω σημειωσει με κοκκινο θα μπει το τροφοδοτικο . Και ρωτω : Υπαρχει πιο φτηνη λυση απο το Μ1-ΑΤΧ ? Γιατι αν οχι , θα βαλω εκει το τροφοδοτικο των 220V και θα χρησιμοποιησω inverter . Αν υπαρχει θα ηθελα καμια πληροφορια για το που μπορω να το βρω!

2) Υπαρχει μετατροπεας VGA σε S-Video(RCA) ?? Δε θελω να παρω οθονη VGA αφης , αλλα απλη τηλεοραση 7" ,φυσικα για λογους κοστους. Το ξερω οτι θα εχω μειωση στην ποιοτητα , αλλα δε με πειραζει .


Υ.Γ. TAXIDRIVER , ισως θα ηταν καλυτερα να ανοιγες ενα καινουριο θεμα:)

tempes
26-03-07, 09:24
Πρακτικά θα είναι δυσκολότερο με απλή οθόνη και όχι αφής.
Προβληματίζομαι με τον δίσκο είναι ηδύ αρκετά παλιός , ο συγκεκριμένος βγήκε ευαίσθητος και έχει και αρκετές ώρες λειτουργίας επάνω του, στο αυτοκίνητο με τους κραδασμούς σίγουρα θα είναι μειωμένος ο χρόνος ζωής του. Δώσε 60 - 80 ευρώ και πάρε ένα καινούριο δίσκο.
Για τις μνήμες είναι ήδη πολύ παλιές και κατά διαστήματα παρουσιάζονται ελλείψεις , οπότε προμηθεύσου όσο γρηγορότερα μπορείς μη τη πατήσεις.
Κάτι άλλο είναι οτι τα windows xp με 256 και τέτοιο μηχάνημα ίσα ίσα δουλεύουν ,οπότε απαιτήσεις για ταχύτητα και ίσως μικρο κωλύματα μην έχεις από αυτό, για να έχεις κάπως ικανοποιητικά αποτελέσματα πρέπει να ελαφρώσεις όσο το δυνατών περισσότερο τα windows.
Λίγο αρνητικός φαίνομαι αλλά τα έχω δουλέψει αυτά τα μηχανήματα και τα ξέρω.

emu
26-03-07, 13:30
killbill καλή σου μέρα.
Ίσως ο φίλος tempes να φαίνεται όντως λίγο αρνητικός, όμως νομίζω ότι έχει δίκιο.
Να σου πω ότι κι εγώ ήμουν της άποψης δεν θα <<πετάξω το παλιό μου PC, αφού μπορώ να το βάλω στο αυτοκίνητο και να μου βγει και πολύ φθηνότερα>> , όμως για βάλε λίγο στη σκέψη σου ότι σε λίγο καιρό θα χρειαστείς επεξεργαστική ισχύει αλλά και αρκετή μνήμη για να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα αλλιώς τι να το κάνεις το PC μέσα στο αυτοκίνητο, δεν νομίζω να το θέλεις μόνο για reboot.
Όσο τώρα για το inverter, αυτό που έχω να σου πω είναι ότι δούλευα κι εγώ με inverter στην αρχή, δηλαδή περίπου για ένα χρόνο, κάτι όμως η μεγάλη κατανάλωση, κάτι ο σπαστικός του θόρυβος , λόγω του ότι το inverter από τα λίγα που ξέρω τα 220 που βγάζει είναι σε <<τετραγωνική>> μορφή και έχει ένα χαρακτηριστικό βββζζζζζζζζ ,με έκαναν να αποφασίσω κι εγώ για ένα dc-dc τροφοδοτικό.
Λοιπόν για να ανακεφαλαιώσουμε , μπορείς να κανείς ότι θέλεις και να μην ακούσεις κανένα , για να είσαι σίγουρος ότι αν κανείς κάπου λάθος αυτό είναι δικό σου λάθος κι όχι κάποιου αλλού που απλά άκουσες τι γνώμη του.
Να ξέρεις ότι είναι καλύτερο να πληρώσεις μια φορά κάτι λίγο ακριβότερο από αυτό που υπολογίζεις παρά να πληρώνεις συνεχεία κάτι φτηνό.

Φιλικά Μπάμπης

killbill
26-03-07, 14:36
Μα βρε παιδια , το ξερω ηδη οτι δεν ειναι για πολλα το συγκεκριμενο συστημα , αλλα οταν χρειαστω τοσο μεγαλη ισχυ ωστε να μη με καλυπτει , ή θα βαλω κατι καλυτερο ή θα το παρατησω !:o
Παντως , χθες το βραδυ που περασα ΧΡ , winamp , firefox , Gom Player(media player) και wireless stick netgear , το συστημα παρεμενε αρκετα γρηγορο , με boot στα 43δλ. και κλεισιμο στα 9. Τα μονα που θελω να βαλω επιπλεον ειναι nero,vag-com και Destinator . Πιστευετε οτι δε θα τα σηκωσει ?
Για το δισκο μαλλον εχετε δικιο , θα δειξει ομως ο χρονος !!:)

Και γενικα ο σκοπος μου δεν ηταν να φτιαξω ενα pc hi-tech στο αμαξι , αλλα κατι οικονομικο που απο την αρχη θα ηταν δικη μου δημιουργια. Δηλαδη ενα ετοιμο car-pc στο οποιο θα εκανα μονο τις συνδεσεις δε θα μου εδινε τοση χαρα οσο το να δουλεψει το εκτρωμα που παρουσιασα πιο πανω !:D

emu
26-03-07, 14:43
Ok.
Για πες μου λίγο φίλος για π;oσo οικονομικό μιλάμε τοι θα είναι το σύστημα

killbill
26-03-07, 15:00
Λοιπον , μητρικη,επεξεργαστης ΡΙΙΙ 667,μνημη 160, δισκος,ανεμιστηρακι ,καρτα ηχου , τροφοδοτικο( και cd-rom αλλα μου ειναι αχρηστο ) κοστισαν 70 ευρω .
Η οθονη θα κοστισει 95 ευρω .
Το inverter 35 ευρω .
Hub 6 ευρω .
Trackball περιπου 30 ευρω .
Μπορει να ξεχναω κατι προς το παρον !

EDIT:Και 60 ευρω το εξωτερικο DVD-RW

Υ.Γ. : Για το μετατροπεα VGA σε S-Video γνωριζουμε κατι ?

emu
26-03-07, 15:25
Μπααα.
Αν και δεν νομίζω να βρεις κάτι σχετικά καλό εκτός αν βρεις καμιά κάρτα γραφικών που να είναι συμβατή με το PC σου και να έχει έξοδο S-Video .
Πάντως εγώ αν ήθελα να βρω κάτι τέτοιο εκτός από μια αναζήτηση στο Google θα έψαχνα και τα μαγαζιά με είδη ηλεκτρονικών.
Από που είσαι μήπως μπορώ να σε βοηθήσω; ;)

killbill
26-03-07, 15:30
Στο google βρηκα ! Θελω να παω και σε καταστημα ηλεκτρονικων να κοιταξω . Αθηνα μενω (Πετρουπολη)!
Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον!

emu
26-03-07, 15:55
Εγώ από Θεσσαλονίκη.
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να σε βοηθήσω. Δεν γνωρίζω καθόλου από μαγαζιά στην Αθήνα.
Πάντως θα κάνω μια προσπάθεια μέσω ιντερνετ και αν βρω κάτι θα σου στείλω, όμως ς νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η κάρτα γραφικών. Με το VGA TO S-VIDEO μπορεί να έχεις κι αλλά προβλήματα, όπως π.χ. το θέμα τροφοδοσίας του.

Αυτό για το ενδιαφέρον μην το ξαναπείς.
Για αυτό είμαστε όλοι μας εδώ, για να βοήθαμε ο ένας τον άλλων όπου μπορούμε και όπως μπορούμε! ;)

killbill
26-03-07, 16:57
Δυστυχως το pc αυτο δεν εχει θυρα AGP! Γ'αυτο δε μπορω να βαλω καρτα γραφικων με tv-out ...:(

Πριν λιγο πηγα σε μαγαζι με ηλεκτρονικα και η συσκευη που ζηταω κανει 70 ευρω :sealed: Αρα μαλλον θα πρεπει να κανω υπομονη να παρω οθονη με εισοδο VGA ... 180 ευρω ειχε μια , αλλα ειναι 8" και δε μπαινει στο ταμπλω σε θεση 2 din .

Α, για το θεμα της ευκολιας χρησης χωρις οθονη αφης. Μια καλη λυση ειναι αυτη :http://www.hlektronika.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=451

killbill
26-03-07, 23:11
Να και το τροφοδοτικο πανω ! Αποφασισα τελικα να βαλω inverter και στο μελλον μια μικρη μπαταρια σαν UPS . Μενει τωρα να βαλω και μια PCI καρτα που θα βγαζει 4 USB 2.0 και ειμαι ετοιμος για κλεισιμο! Ο μονος λογος που θελω να βαλω USB 2.0 ειναι το εξωτερικο dvd-rw γιατι ασυρματο στικ , usb stick κλπ δουλευουν μια χαρα και με την απλη USB


955

killbill
31-03-07, 17:32
Λοιπον , με την καρτα Usb 2.0 και το πλαϊνο καπακι :

965

Το inverter της Trust :

966

Και στο πλαι το cd-rom (αργοτερα θα γινει dvd)

967
Μενει να το ντυσω με μοκετα και ειναι ετοιμο για να μπει !

Α, θελει και οθονη !:o Γνωριζουμε την υπαρξη καμιας 7" με VGA αλλα οχι touch ??

brz20
31-03-07, 17:57
Στην ενοτητα LCD Monitors πιστευω κατι θα υπαρχει.
Ριξε μια ματια και αν δεν υπαρχει ποσταρε στο καταλληλο θεμα.

killbill
31-03-07, 21:01
OFFTOPIC :

Brz20 , εκτιμω την προσπαθεια να βαλεις σε ταξη το φορουμ(το οποιο δε μου φαινεται ατακτο , τεσπα..) αλλα θελω να μου λυσεις 2 αποριες .
1)Ανοιξα ενα θεμα που αφορουσε τη δικη μου κατασκευη , η οποια βρισκεται σε εξελιξη και ισως συντομα να ολοκληρωθει . Αρχικα απο τα Projects μεταφερθηκε (ορθα πιστευω) στην ενοτητα Carputers . Και τωρα βλεπω οτι εχει χωθει σε ενα θεμα με τιτλο "Αποριες για την κατασκευη του πρωτου μας Carputer" το οποιο ειναι παρα πολυ γενικο και αοριστο . Γιατι ? Εγω σα σκοπο ειχα να παρουσιασω την κατασκευη με εικονες , κοστολογια , κλπ .

2) Θαβεις την πιθανοτητα να παρω απαντηση λεγοντας μου να ψαξω στην ενοτητα Οθονες . Δεν ειναι αυτη μια απορια γενικα για Carputer ? :dunno:

pankrok
31-03-07, 22:21
δεν ειναι λιγο υπερβολη το 16 mdf που εβαλες? θα πρεπει να εγινε ασηκωτο.
8αρακι ειναι υπεραρκετο οχι γαι carpc αλλα και για να στηριξεις μεγαλο ενισχυτη.

killbill
31-03-07, 22:39
Nαι , οντως , τωρα που ειναι ετοιμο ειναι αρκετα βαρυ , ειδικα μαζι με το τροφοδοτικο ... Το μονο καλο του ειναι οτι βιδωνα ευκολα στις ακρες , πραγμα χρησιμο για αρχαριους σαν εμενα που δε σκεφτηκα να χρησιμοποιησω τον εξωτικο συνδυασμο κολλα-γωνιες :o .Τεσπα ,θα το λουστω τωρα...

UPDATE : Εκανα τις ανακαταταξεις που χρειαζονταν στο πορτ-μπαγκαζ (δηλαδη μετακινησα την κουτα του σαμπ) και αυριο θα στηριξω το pc και θα το συνδεσω με το inverter και το line-in του ραδιο-cd για να περιμενει πλεον την οθονη του!!:yahoo:

pankrok
31-03-07, 23:26
σου προτεινω (αν και πλεον πρεπει να το εχεις μαθει) να ανοιγεις τρυπα οδηγο στο mdf με 2,5αρι τρυπανι και να βιδωνεις με 3,5αρες βιδες (ειδικα για 8αρι mdf μη σου πω 3αρες) , διοτι διαφορετικα αποκλειεται να μην ανοιξει

killbill
31-03-07, 23:36
Δυστυχως αυτο το εφηρμοσα μονο στα τελευταια βιδωματα που εκανα , μετα απο υποδειξη του πατερα μου

brz20
01-04-07, 01:09
Το να κανει ο καθε χρηστης ενα δικο του θεμα για την παρουσιαση της προσπαθειας του δεν ειναι κακο αλλα μπορει να μπλεξει καποιον επισκεπτη που θα μπει για να παρει δυο απαντησεις σε συγκεκριμενα θεματα.
Τα πολλα ειδικα θεματα μας κανει ενα γενικο.
Τα ειδικα ειναι οτι μιλαει ο καθενας για το δικο του και το γενικο οτι ολοι μιλανε για το ιδιο πραγμα.Και οταν αυτο προκειτε για αποριες και οχι για ολοκληρομενα project θεωρω οτι πρεπει να εχουν τον δικο τους χωρο ολα μαζι.
Πραγματικα εκτιμω την προσπαθεια σου για το Project που θελεις να φτιαξεις.Σε αυτην την φαση ομως δεν εχουμε μια ολοκληρομενη εικονα.Οταν γινει συγκεκριμενο σου υποσχομαι οτι θα εχεις τον χωρο που του αρμοζει.
Θα αποκτησεις το δικο σου θεμα στα Project και εκει μπορεις να βαλεις ολες τις φωτος και τα κοστολογια που λες.
Για το δευτερο που λες δεν θαβω καμια πιθανοτητα να παρεις απαντηση απλα θελω να θαψω την πιθανοτητα να ξεφυγει η κουβεντα απο το θεμα.
Δεν διαφωνω οτι οι οθονες ειναι κομματι των Carputers αλλα επειδη στο φορουμ εχει την δικια της ενοτητα σε προτρεπω εκει.
Στο θεμα "Οθονες.Τιμες.Τι προτεινετε?" θα μπορουσες να παρεις την απαντηση σου με μια δημοσιευση που θα εκανες.
Οσο για το αν ηταν τακτοποιημενο αυτο το φορουμ ασε με να το ξερω εγω και ο Geo.
Εγω εχω να σου εκφρασω μια αλλη απορια.
Το ντυσιμο με μοκετα ποιος θα το επιμεληθει?Επισης που θα μπει μετα το ντυσιμο?
Μου εκανε εντυπωση που θες να το ντυσεις.

killbill
01-04-07, 01:56
Οσο για το αν ηταν τακτοποιημενο αυτο το φορουμ ασε με να το ξερω εγω και ο Geo.


Ανθρωπε την αποψη μου ειπα ως χρηστης , οτι μου φαινοταν αρκετα ευκολο στην πλοηγηση , δεν ειπα κατι για κακο :shock: ! Ουτε ειπα οτι τσαμπα κανατε τις αλλαγες
Εγω εχω να σου εκφρασω μια αλλη απορια.
Το ντυσιμο με μοκετα ποιος θα το επιμεληθει?Επισης που θα μπει μετα το ντυσιμο?
Μου εκανε εντυπωση που θες να το ντυσεις.


Βασικα μονος μου θα το ντυσω προχειρα , εχω βενζινοκολλα κλπ και ενα μαγαζι κοντα μου με τσοχα στο χρωμα του πορτ-μπαγκαζ μου . Για αυτον ακριβως το λογο το κανω , για να μη φαινεται γυμνο ξυλο στο πορτ-μπαγκαζ. Μπορει να κανει κακο σε κατι αυτο ? :dunno: Δεν ξερω , ρωταω !
Βεβαια αυτο απο Δευτερα τελικα , οποτε και θα παρω ενα καλωδιο UTP για να μεταφερω μπροστα τους διακοπτες και τα ενδεικτικα λεντ-ιδεα που πηρα απο χρηστη του φορουμ . Αυτα , μαζι με τις προεκτασεις usb θα καταληγουν σε μια μικρη θηκη πισω απο το χειροφρενο του Ibiza , η οποια ειναι ο,τι πρεπει ,γιατι κλεινει με καπακι .

brz20
01-04-07, 11:37
Δεν θα το πειραξεις ποτε ξανα?
Αν οχι καλως το κανεις ετσι.Το ξυλο τραβαει ευκολα την υγρασια και αυτη η μοκετα θα το βοηθεισει αρκετα.
Ειδικα αν ζεις και σε μερος που εχει πολυ υγρασια.
Απο την αλλη θα ειναι δυσκολο να βγαλεις και να βαλεις καρτες κ.α μεσα απο το Pc.
Ακομα και η συντηριση του θα ειναι λιγο δυσκολη γιατι αν τυχει κατι και πρεπει να το παρεις σπιτι για να κανεις μια εργασια πως θα βγαλεις απο εκει?Πως θα το ανοιξεις?

killbill
01-04-07, 15:35
Koιτα , εαν ειναι να με δυσκολεψει κατι , αυτο θα ειναι η αλλαγη δισκου . Οι καρτες pci αλλαζουν ευκολα (μακαρι να μη χρειαστει !) ,οπως φαινεται απο αυτη τη φωτογραφια :

http://www.carputermania.gr/forum/attachment.php?attachmentid=965&d=1175351391

brz20
01-04-07, 16:12
Μακαρι να μην χριαστει να κανεις καμια αλλαγη.
Αυτο στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.Και αν ειναι να γινει καποια αλλαγη γιατι πρεπει να γινει ευχομαι να ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο δισκο.
Οχι γιατι ειναι εκριβος αλλα ειναι το ξενερωμα που τρωμε ολοι μας οταν χαλαει κατι τετοιο.

djharley
01-04-07, 19:19
-Καλησπέρα παιδιά και από εμένα , μιας και είναι το πρώτο Post να σας πω ότι κάνετε πολύ καλή δουλειά και να συνεχίσετε έτσι.
-Έρχομαι στο θέμα μου , έχω ένα pc που μου περισσεύει και λέω μήπως και μπορέσω να το βάλω στο αυτοκίνητο μου.
-Λοιπών έχω ένα Golf IV και το ταμπλό έχει θέση 2 din από τις οποίες μόνο η μια χρησιμοποιείτε τώρα για το radio/cd (DEH-4700MPB pioneer).
- το pc που έχω είναι ένα ΗP πολύ μικρότερο από τα συνηθισμένα με εξωτερικό τροφοδοτικό [ http://www.djsakiss.com/hp e pc 40.jpghp e-pc 40 και το τροφοδοτικό είναι IN 100 - 220 50/60hr και Out DC 12V 4.5A 19V 2950mA το μοντέλο ΡΑ – 2111 – 01Η ] για την ακρίβεια οι διαστάσεις είναι 25 x 28 x 9 σε cm.
-Είναι ΡΙΙΙ 996Mhz και προς το παρών μόνο 64mb RAM [ έχω παραγγείλει από το e-shop 2 SDRAM 512 που ελπίζω να κάνουν ]
- θέλω να μου προτείνετε οθόνες ( touch screen ) που με την μικρότερη μετατροπή θα χωρέσουν στα 2 din (και αν υπάρχει βάση που να προσαρμόζετε η οθόνη) .
- Τροφοδοτικό για τον υπολογιστή DC/DC
- και ότι άλλο χρειάζομαι για να στηθεί το carputer.
Φαντάζομε ένα adaptor USB 1 σε 2( για ταχύτητα ) , ένα ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο ,ένα USB hub ασύρματο ? …… και ότι άλλο γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητο.
Να σας πω ότι το σύστημα μου τώρα περιλαμβάνει εκτός από το car stereo ένα 15” sub και δυο τελικούς ενισχυτές .

Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για μουσική και ίσως και TV
.Για ράδιο λέω να βάλω ένα USB που έχω και στο σπίτι πιάνει μια χαρά (έχει και κεραία )

Ευχαριστώ και καλό Πάσχα σε όλους

killbill
01-04-07, 20:02
Φιλε καλως ηρθες . 2 παρατηρησεις :
1) Ποιες μνημες εχεις παραγγειλει ? Αν ειναι δυνατον δωσε και λινκ . Ειναι πιθανον να μη σου κανουν αυτες οι μνημες . Στην Cosmodata στη Στουρναρη εχει σιγουρα μνημες που σου κανουν . Πιθανοτατα παιρνεις μνημες SDRAM 100MHz .
2) Ανταπτορας USB 1.1 σε 2.0 για μεγαλυτερη ταχυτητα δεν υπαρχει, οπως επισης και ασυρματο Hub .

djharley
01-04-07, 20:34
-ευχαριστώ για την απάντηση σου το Link είναι το παρακάτω
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=408883
-νομίζω πως το usb 2 είναι ποιο γρήγορο από το usb 1 και για αυτό λέω για adaptor που όμως δεν ξέρω αν υπάρχει.


edit :
έχεις δίκιο τελικά άνοιξα το pc έχει μέσα 64mb 100Mhz άρα δεν μου κάνουν !!

thanks θα παραγγείλω άλλες , να ρωτήσω με 512 κάνω την δουλειά μου ?

killbill
01-04-07, 20:40
Oι πιθανοτητες να ειναι συμβατη αυτη η μνημη ειναι 50-50 . Τωρα για τον ανταπτορα που λες , δεν υπαρχει . Εαν το PC σου χωρει καρτες pci , μπορεις να παρεις μια καρτα pci που βγαζει 5 θυρες usb 2.0 με 10 ευρω απο το e-shop
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613706

djharley
01-04-07, 20:55
Oι πιθανοτητες να ειναι συμβατη αυτη η μνημη ειναι 50-50 . Τωρα για τον ανταπτορα που λες , δεν υπαρχει . Εαν το PC σου χωρει καρτες pci , μπορεις να παρεις μια καρτα pci που βγαζει 5 θυρες usb 2.0 με 10 ευρω απο το e-shop
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613706

δυστυχώς δεν παίρνει τίποτα μέσα στο κουτί , έχει 4 usb στην πίσω μεριά και άλλα δυο στην μπροστινή αλλά είναι σίγουρα usb1.
σχετικά με το τροφοδοτικό και την οθόνη ?

βρήκα αυτό στο ιντερνετ λέτε να δοκιμάσω να βάλω μνήμη 133 ? τελικά ?
http://www.memorystock.com/memory/HewlettPackardepc40.html

killbill
02-04-07, 04:14
Να δοκιμασεις μνημη 133 , αφου τη δηλωνει σαν συμβατη , απλα να τη ζητησεις με τα ΑΚΡΙΒΗ χαρακτηριστικα της , οπως λεει το site . Π.χ. , για 128ΜΒ , θα τη ζητησεις ως 128MB Module,16x64-133MHz PC133, 168p DIMM, 3.3v, Sync . Αυτα τα χαρακτηριστικα ,δηλαδη το 16χ64 που λεει, ειναι σημαντικα , αν δεν ειναι ετσι μπορει να σου "βλεπει" τη μιση χωρητικοτητα .

Και φυσικα δε θα παρεις 2χ512 ΜΒ αφου η μεγιστη χωρητικοτητα του PC σου σε μνημη ειναι τα 512 ΜΒ . Εγω προτεινω 2χ128 , θα εισαι μια χαρα .

killbill
02-04-07, 16:40
Λοιπον , συνεχιζουμε :

Το κουτι ντυμενο με μοκετα :

969


Και το power button με καλωδιο 2 περιπου μετρων :

968

brz20
02-04-07, 23:25
Παρα πολυ καλο.
Αξιζε τον κοπο που το προσπαθησες και εκανες κατι τετοιο.
Αντε να το δουμε και τελειωμενο τωρα.

killbill
09-04-07, 21:11
Χρονια πολλα σε ολους . Αφου πηρα την PCI καρτα γραφικων που πουλουσε ο Panayiotis , με πολυ κοπο καταφερα να την κανω να δουλεψει καταργωντας την on-board καρτα γραφικων και δοκιμασα το tv-out στο μεγεθος περιπου της οθονης που θα παρω , η οποια ειναι αυτη :
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.161555

Μεγεθυνοντας λιγο τη γραμματοσειρα , ολα ηταν αρκετα ευδιακριτα. Για το roadrunner , δεν το συζηταμε καν . Το μονο προβλημα ειναι οτι προς το παρον δινει ασπρομαυρη εικονα ... (η δοκιμη εγινε στην καρτα τηλεορασης του κανονικου μου pc )
Αλλα θα λυθει και αυτο , που θα παει !

marmel
10-04-07, 20:25
φιλε killbill εχεις ζυγισει το κουτι? αν δεν κανω λαθος αυτο το ξυλο ειναι πολυ βαρυ!!!
μηπως σου εβγαινε αρκετα ελαφρυτερο με καποια κατασκευη plexiglass?:)

killbill
10-04-07, 23:36
Oντως , ειναι σχετικα βαρυ , αλλα τωρα δε γινεται να το αλλαξω . Μαλλον επρεπε να χρησιμοποιησω λεπτοτερο ξυλο ,οπως ειχε προτεινει ο pankrok . Αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα βγαλω το σαμπ , οποτε το μονο βαρος θα ειναι το pc .

Να αναφερω οτι το pc εχει μπει στο αυτοκινητο και ειναι ετοιμο να δεχτει την οθονη που ερχεται αυριο !
Μια ερωτηση ακομα . Απο τοτε που ειχα ενισχυτες , εχουν μεινει RCA απο την πηγη προς το πορτ-μπαγκαζ . Μπορω να τα χρησιμοποιησω σαν προεκταση του καλωδιου RCA του S-Video ? Για να μην περναω καλωδια παλι !

xqtr
11-04-07, 20:35
Χρονια πολλα σε ολους . Αφου πηρα την PCI καρτα γραφικων που πουλουσε ο Panayiotis , με πολυ κοπο καταφερα να την κανω να δουλεψει καταργωντας την on-board καρτα γραφικων και δοκιμασα το tv-out στο μεγεθος περιπου της οθονης που θα παρω , η οποια ειναι αυτη :
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.161555

Μεγεθυνοντας λιγο τη γραμματοσειρα , ολα ηταν αρκετα ευδιακριτα. Για το roadrunner , δεν το συζηταμε καν . Το μονο προβλημα ειναι οτι προς το παρον δινει ασπρομαυρη εικονα ... (η δοκιμη εγινε στην καρτα τηλεορασης του κανονικου μου pc )
Αλλα θα λυθει και αυτο , που θα παει !

Η συγκεκριμενη οθονη δεν ειναι touchscreen... εχεις σκεφτει πως θα χειριζεσε το CarPC? Σιγουρα ενα πληκτρολογιο η ποντικι δεν ειναι και ο πιο ενδεδειγμενος τροπος να το χειριζεσε, ιδιως εν κινησει...

marmel
11-04-07, 21:32
επετρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου φιλε μου. εχω το pc στ αμαξι ενα χρονο. φυσικα ειναιτο κατι αλλο το touch αλλα ειδικα οταν οδηγας δεν μπορεις να πατησεις τιποτα με το touch ΕΚΤΟς απο ταμεγαλα πληκτρα του ROAR RUNNER. απο κει και περα το ποντικι αν ειναι επανω σε εναν τεμπελη ειναι υπερ υπερ σταθερο ακομα και σε οδηγηση με ψιλοτρεχαλα:)

αυτη τη στιγμη ειμαι στ αμαξι :clap2: :up: και εχω πιασει μια καλη ταχυτητα ιντερνετ. οχι τελικης. παντως κατ εμε το ποντικι ειναι πολυτιμοτερο...... ισως για αλλους οχι. εγω παντως τα δουλευω και τα 2

xqtr
11-04-07, 22:25
επετρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου φιλε μου. εχω το pc στ αμαξι ενα χρονο. φυσικα ειναιτο κατι αλλο το touch αλλα ειδικα οταν οδηγας δεν μπορεις να πατησεις τιποτα με το touch ΕΚΤΟς απο ταμεγαλα πληκτρα του ROAR RUNNER. απο κει και περα το ποντικι αν ειναι επανω σε εναν τεμπελη ειναι υπερ υπερ σταθερο ακομα και σε οδηγηση με ψιλοτρεχαλα:)

αυτη τη στιγμη ειμαι στ αμαξι :clap2: :up: και εχω πιασει μια καλη ταχυτητα ιντερνετ. οχι τελικης. παντως κατ εμε το ποντικι ειναι πολυτιμοτερο...... ισως για αλλους οχι. εγω παντως τα δουλευω και τα 2

Καθενας οπως βολευεται... :) :) :) απλως μου φανηκε περιεργο καθως στα περισοτερα projects χρησιμοποιουν touchscreen. Στο mp3car υπαρχει ενα thread οπου εχει συσκευες/εξαρτηματα για να χειριζεσε το carpc. Ποντικια, touchpads, trackballs, joysticks... αλλα δεν θυμαμαι το link. Ριξε μια ματια ισως βρεις κατι ενδιαφερον

Art Of Sound
04-05-07, 11:14
Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου δώσει ορισμένες πληροφορίες.

Διαθέτω ένα pc καινούριας τεχνολογίας (δεν αναφέρω χαρακτηριστικά για να μην σας κουράσω, αλλα είναι στην διάθεση σας). Το χρησιμοποιώ λοιπόν στο σπίτι.
Σε περίπτωση που θα ήθελα αυτό το pc να το συνδέσω με την οθόνη που έχω στο αυτοκίνητο, η οποία είναι αυτή :

http://www.alpine-europe.com/typo3/index.php?id=iva-d310rrb&L=16

η οποία διαθέτει και tv tuner, το οποίο είναι αυτό :

http://www.alpine-europe.com/typo3/index.php?id=tue-t112p&L=16,

πως μπορώ να το κάνώ;;;

Ξέρω πως υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις στην αγορά και σίγουρα με μικρότερο όγκο και βάρος.
Για την τροφοδοσία να χρησιμοποιήσω inverter με βάση τα watt του τροφοδοτικού?
Θα αντέξει η μπαταρία ή θα χρειαστώ πυκνωτή, ή ίσως και δεύτερη μπαταρία;
(έχω εκτός από την παραπάνω πηγή, 2 ενισχυτές, 2 12'' sub, 4 8'' mid/bass και 2 κόρνες, για αυτό ρωτάω αν θα αντέξει το φορτίο η μπαταρία).

Σχετικά με την σύνδεση...είναι εφικτή κι αν ναι, πως γίνεται;;;

Η κάρτα γραφικών είναι Νvidia και βγάζει έξοδο τηλεόρασης, νομίζω με s-video.

Η οθόνη της Alpine που έχω στο αυτοκίνητο, είναι touch screen. Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τα windows xp που είναι ήδη εγκατεστημένα στο pc;;

Ίσως να ρωτάω ανόητα πράγματα, αλλά προσπαθώ να βρώ μια οικονομικότερη λύση για Carputer, μέχρι να μαζέψω τα χρήματα για κάτι καλύτερο.

Ευχαριστώ όποιον διαθέσει τον χρόνο του για να μου καλύψει τις απορίες.

Geo
04-05-07, 15:40
Αν έχεις σκοπό να πάρεις inverter για τροφοδοσία, καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε ένα Τροφοδοτικό ATX (http://carputermania.gr/store/index.php?cPath=26&osCsid=fd0e17f91e6cbf696872056bcc3b4aaf).

Έχει USB η οθόνη? Αν έχεις σκοπό να την συνδέσεις μόνο με S-Video δε θα σου λειτουργεί το Touch...

brz20
04-05-07, 16:43
Και εγω ειμαι υπερ του τροφοδοτικου παρα του inverter.
Εκτος και αν δεν σηκωνει τα Watt που θες.
Αλλα υπαρχουν μεχρι 300 Watt οποτε δεν παιζει να μην κανει.

pankrok
07-05-07, 23:09
να στο πω και εγω απλα
ξεχασετο
δεν μπορεις να χειριστεις απο αυτην την οθονη τον υπολογιστη
αν θες πλοηγηση και πολλα mp3 θα πρεπει να τα σκασεις κανονικα και να παρεις το Blackbird που συνεργαζεται με την οθονη σου και τον ανταπτορα usb kac620 που διαβαζει usb stick και 2,5αρη σκληρο (δεν διαβαζει 3,5)
περαν τουτου αν καταλαβα καλα ο υπολογιστης σου πρεπει να δουλευει με τουλαχιστον 400αρη τροφοδοτικο (βασικα πρεπει να δωσεις στοιχεια για να σου πουν και καποιοι που το κατχουν καλυτερα το θεμα)
αν ισχυει κατι τετοιο και εχεις μια μονιμη καταναλωση περι τα 200W (δηλαδη 15Α) συν την υπαρχουσα εγκατασταση (χαλαρα αλλα 20Α σε συνηθεις σταθμες , κορυφες πανω απο 40Α), αν δεν εχεις τουλαχιστον 90Α δυναμο δεν θα την παλεψεις για να κυκλοφορεις και βραδυ (ειδικα καλοκαιρι με βεντιλατερ να αναβει στην πολη , κλιματισμο κλπ)
μπαταρια δε σε σωζει σε τετοια περιπτωση, οι καταναλωση που προσθετεις ειναι σταθερη.
πυκνωτης επισης δε σου κανει κατι (μονο στο ηχοσυστημα σου ισως, εξαρταταια απο τους ενισχυτες σου)
για το θεμα της καταναλωσης οπως καταλαβαινεις πρεπει να δωσεις και αλλα στοιχεια

grnikolis
08-05-07, 15:35
Μακρυά από το blackbird, γιατί οι χάρτες του είναι απαράδεκτοι.

Η πηγή της Alpine δε παίζει MP3 από το dvd της? Αν ναι στην ουσία αν καταλαβαίνω καλά το μόνο που χρειάζεσαι είναι η πλοήγηση, και να βλέπεις το χάρτη στην οθόνη, σωστά ? Αν ναι, υπάρχουν λύσεις...

pankrok
08-05-07, 22:32
παιζει κανονικα , απλα αλλο να κουβαλας δισκακια και αλλο το στικακι η τον σκληρο.
για θαψε λιγο το μαυροπουλι γιατι το ζαχαρωνε ενας γνωστος για μια περιοδο

grnikolis
09-05-07, 03:01
blackbird:
- Απαράδεκτοι χάρτες
- πολυυυυύ αργό στη λειτουργία του
- δεν κάνει activesync
- πολύ ακριβό για αυτό που είναι
και βέβαια
- ΔΕΝ τρέχει το destinator...

Απορώ πώς το πουλάνε...

Αρκούν ? :D

BeetleJuice
02-06-07, 03:36
παιδια καλησπερα
ειδα πολλα ποστ και θα ειμαι συντομος

-εγκυρα τι τρεχει με τις μητρικες που εχουν το γνωστο 4πινο με τα 2χ12βολτ και 2χ γειωση? παιζουν με τα dc-dc?
- για το φιλο με το μεγαλο ξυλινο κουτι να του προτεινω πρωτον να το κανει πλεξυ .δευτερον ο ογκος ειναι τεραστιος λογω του οτι η μητρικη που επελεξε εχει εκεινη την πλακετα που φερνει τις καρτες οριζοντια .ισως να διαλεγες μια κανονικη μητρικη ατχ , ειδικα για PIII οι επιλογες ειναι τεραστιες , διαλεξες απο τις πιο ογκωδεις μητρικες που εχω δει..
τριτον αφου ολα πανε σε ενα κουτι γιατι δεν εβγαζες το τροφοδοτικο απο το κελυφος του,μικρανει πολυ κ αν αλλαζες και την θεση του ανεμιστηρα του τροφοδοτικου θα κερδιζες χωρο πολυ..
- γιατι δεν βλεπω πουθενα να επιλεγετε δισκο απο λαπτοπ? ο ογκος ειναι πολυ μικρος , η καταναλωση πολυ μικροτερη , η τιμη πλεον επεσε , κ τα Gb ανεβηκαν αρκετα .
-να πω οτι usb 1,1 se 2 δεν υπαρχει φυσικα .ειναι θεμα αρχιτεκτονικης , αλλαζει το πρωτοκολλο ας πουμε
η λυση με την μικρη καρτα pci ειναι οτι καλυτερο .

-κατι που δεν εχω καταλαβει γιατι απλα δεν εχω δει ποτε dc-dc ειναι αν βγαζει τα κλασικα molex δηλαδη 12,5,0 βολτ ή αν πρεπει να φτιαξουμε 12-->5 ανταπτορα. λογικα ειναι κανονικα μολεξ ε?

-μια παρατηρηση ειναι οτι το μεγεθος της ραμ παιζει πολυ μικρο ρολο στην καταναλωση . μιλαμε για κατω απο 5 βατ ,μην σας απασχολει αν θα βαλετε μια ή 2 μνημες η διαφορα ειναι αμελητεα.

ευχαριστω πολυ
καλη συνεχεια και συγχαρητηρια

brz20
02-06-07, 04:39
Θα απαντησω σε μερικα απο αυτα τα οποια ξερω και σιγουρα.
Πρωτον υπαρχουν μητρικες που θελουν το 4πινο καλωδιο για να παιξουν και αλλες οχι.Πχ η Asrock δεν χριαζετε το καλωδιο αυτο.Μιλαω παντα γι'αυτο που ειναι διπλα απο τον επεξεργαστη.
Απλα κουμπωνεις τα 20pin και ολα καλα.Επεισης ουτε η Gigabyte το θελει.Αυτες που μπορει να δημιουργισουν προβλημα ειναι η ASUS και οι MSI.
Αν και να σας πω την αληθεια ολοι μου λενε οτι ειναι optional.
Σκληρος απο laptop ειναι μια πολυ καλη ιδεα.Λογο μιωμενου βαρους εχει μικροτερη ροπη αδρανειας.Αρα σε κραδασμους ειναι πιο ανθεκτικος.
Βεβαια και οι κοινοι εχουν μεγαλες αντοχες.Εγω στην αρχη το σκεφομουν παρα πολυ αυτο και πηγαινα σαν να εχω αυγα μεσα στην καμπινα.Τωρα δεν μου περναει κατι τετοιοο απο το μυαλο.Εχω πεσει σε αρκετες λακουβες.Περισσοτερο λυπαμε τα αμορτισερ παρα τον δισκο.
Το DC-DC ειναι ενα κανονικο τροφοδοτικο το οποιο βγαζει ολα τα ρευματα πλην ενος.Του -5V αν θυμαμαι καλα.Αυτο θελει πατεντα.Βεβαια το χριαζοταν οι παλιοι υπολογιστες και οχι οι P4.
Τα Watt που βγαζουν τα τροφοδοτικα DC-DC ειναι υπεραρκετα να καλυψουν τον υπολογιστη και καποιες περιφεριακες USB συσκευες.

Nazx
02-06-07, 09:11
αρχικα καλως ηρθες! κατα δευτερον θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα!
απαντωντας κι εγω με τ σειρα μου:

-εγκυρα τι τρεχει με τις μητρικες που εχουν το γνωστο 4πινο με τα 2χ12βολτ και 2χ γειωση? παιζουν με τα dc-dc?
κανενα προβλημα με τα περισσοτερα τροφοδοτικα.. ενδεικτικα να αναφερω το Μ2-ΑΤΧ (http://www.mini-box.com/M2-ATX-160w-Intelligent-Automotive-DC-DC-Power-Supply) το οποιο κατα τη γνωμη μου ειναι απο τα καλυτερα, οικονομικα και πολυ μικρα σε μεγεθος. Συνδεεται κανονικοτατα και με Ρ4 μηχανακια που εχουν το 4πινο molexακι για τον core του επεξεργαστη. χρησιμοποιεις απλα ενα εξτρα καλωδιο:
http://www.mini-box.com/core/media/media.nl?id=615&c=ACCT127230&h=2aae605c53ca0cfce9f2
το Μ2-ΑΤΧ για να μην ψαχνεσαι και να δεις ενα πως μοιαζει ειναι αυτο:
http://resources.mini-box.com/online/PWR-M2-ATX/moreimages/image3.gif
http://resources.mini-box.com/online/PWR-M2-ATX/moreimages/image1.gif
γενικα ομως στο πισι στο αμαξι ενδιαφερει παραπολυ καποιος startup/shutdown controller, καποιο voltage monitoring circuit, και το κυριοτερο προστασια απο τα engine spike & crunks κατι που ολα λυνονται με το Μ2!


-κατι που δεν εχω καταλαβει γιατι απλα δεν εχω δει ποτε dc-dc ειναι αν βγαζει τα κλασικα molex δηλαδη 12,5,0 βολτ ή αν πρεπει να φτιαξουμε 12-->5 ανταπτορα. λογικα ειναι κανονικα μολεξ ε?
σαφως και βγαζει ολες τις γραμμες εκτος απο την -5V η οποια και δεν χρησιμοποιειται πλεον! το DC-DC PSU ειναι κανονικο τροφοδοτικο απλα δεν φερει μετασχηματιστη-ανορθωτη τασης οπως τα κοινα 220V τροφοδοτικα... αλλωστε δεν θα υπηρχε νοημα να εχουμε 13.8V => 220V => 12V, 5V, κλπ., οποτε παρακαμπουμε τα 220V!

επισης η λυση με inverter αντεδεικνυται για παρα πολλους λογους (πχ υψηλη ταση στο αμαξι οχι ασφαλης, μεγαλος "θορυβος" στο ολο κυκλωμα, υψηλα ποσα εκλυομενης θερμοτητας, κλπ)

για το καλωδιο που χρησιμοποιειται δες αυτο απο το package του M2-ATX:
http://resources.mini-box.com/online/PWR-M2-ATX/moreimages/image2.gif

- για το φιλο με το μεγαλο ξυλινο κουτι να του προτεινω πρωτον να το κανει πλεξυ
ο λογος που προτιμησε το ξυλο αν θυμαμαι καλα ειναι οτι γνωριζε καλα τον τροπο επεξεργασιας του ξυλου και γενικοτερα ειναι πιο ευκολη η επεξεργασια του απο οτι το πλεξι! Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι το συνιστω απλα σχολιαζω τον λογο που ο συγκεκριμενος συμφορουμιτης-φιλος επελεξε αυτην τη λυση!

Εγω με τη σειρα μου θα προχωρησω ενα βημα περισσοτερο (μιας και το θεωρω ακομη καλυτερη λυση) να χρησιμοποιησει φυλλα αλουμινιου! η επεξεργασια τους εχει βαθμο δυσκολιας ιδια με την επεξεργασια του πλεξι αλλα εμφανιζει σημαντικα πλεονετκηματα εναντι αυτου, οπως πρωτο και κυριοτερο υψηλο δεικτη απαγωγης θερμοτητας, γωνιαζει-καμπτεται με ασκηση δυναμης χωρις να σπαει -οποτε και μπορουμε να δωσουμε τα καταλληλα σχηματα στην κατασκευη μας, ειναι εξισου ελαφρυ με το πλεξι αν οχι ελαφρυτερο-...


- γιατι δεν βλεπω πουθενα να επιλεγετε δισκο απο λαπτοπ? ο ογκος ειναι πολυ μικρος , η καταναλωση πολυ μικροτερη , η τιμη πλεον επεσε , κ τα Gb ανεβηκαν αρκετα .
ο δισκος λαπτοπ αποτελει την καλυτερη λυση για carputer καθως εμφανιζει πολλα πλεονεκτηματα εναντι των κοινων 3.5" δισκων... ομως ακομη και τωρα θεωρω οτι υπαρχει μια αισθητη διαφορα στην αναλογια bytes/ευρω... παντως ειναι αληθεια οτι δεν απεχουνε πολυ οι τιμες και αξιζει τα λιγα παραπανω ευρω ο 2.5αρης... να τονισω ομως στο σημειο αυτο οτι για εναν 2.5αρη απαιτειται επιπροσθετα ανταπτορας σε IDE, με ενα σχετικα μικρο επιπλεον κοστος.


-μια παρατηρηση ειναι οτι το μεγεθος της ραμ παιζει πολυ μικρο ρολο στην καταναλωση . μιλαμε για κατω απο 5 βατ ,μην σας απασχολει αν θα βαλετε μια ή 2 μνημες η διαφορα ειναι αμελητεα.

τα 5watt που αναφερεις ειναι πολλα για εναν Η/Υ στο αμαξι... οταν πραγματικα κυνηγαμε τα watt που προσφερουν τα DC-DC PSUs τα 5 Watt φανταζουν μεγαλος αριθμος!
Παντως η διαφορα στο μεγεθος της μνημης RAM (512ΜΒ, 1GB, 2GB, κλπ) δεν παιζουν σχεδον κανενα ρολο στην ενεργειακη καταναλωση. αυτο που εχει διαφορα ειναι ο αριθμος των εγκατεστημενων DIMMs μνημης... δλδ εχει διαφορα στην καταναλωση το 1GB μνημης (1x1GB) με το 1GB μνημης (2x512MB)! Και αυτη βεβαια η διαφορα ειναι πολυ μικρη και θα πρεπει να θεωρειται δευτερευουσας σημασιας!

Anyway προσοχη ιδιαιτερη θα πρεπει να δωθει στο θεμα καταναλωση καθως η ισχυς ενος τροφοδοτικου αλλα και γενικοτερα το ποσα watt μπορει να παρεξει ενα αμαξι (θυμηθειτε τα αμαξια με τα θηρια ηχοσυστηματα οτι βαζουν εξτρα μπαταριες!) ειναι περιορισμενα! οποτε προσεχουμε τι υποσυστηματα βαζουμε στο πισι μας και κυριως αποφευγουμε δια ροπαλου τις λυσεις high-end καρτων γραφικων καθως ειναι ιδιαιτερα ενεργοβορες και στο αμαξι ειναι πραγματικα αχρηστες... (αν θελετε να παιζεται παιχνιδια στο αμαξι βαλτε playstation!)!

Φιλικα ;)
Θανασης

brz20
02-06-07, 13:46
Τωρα δεν μπορω να πω τιποτα αλλο εγω.Με καλυψες πληρως.
Θα σταθω σε δυο σημεια μονο.
Το αλουμινενιο κουτι ειναι το καλυτερο για υπολογιστη στο αμαξι.Αυτο που ειπες τα λεει ολα.Απαγωγη θερμοτητας.Οσο για την επεξεργασια δεν ειναι και τοσο δυσκολο.Αν εχεις καποια βασικα εργαλεια τοτε το καταφερνεις.Εξαλλου υπαρχουν και φιλοι.
Το δευτερο σημειο ειναι στα Watt.Εχεις πολυ μεγαλο δικιο οταν λες οτι στο αμαξι κυνηγας watt watt την καταναλωση.Απο τα 160 που σου δεινουν πρεπει να τα φερεις βολτα και να τα διαχειριστεις σωστα.
Οσο για τα παιχνιδια συμφωνω και επαυξανω.

grnikolis
02-06-07, 21:01
Θα απαντησω σε μερικα απο αυτα τα οποια ξερω και σιγουρα.
Πρωτον υπαρχουν μητρικες που θελουν το 4πινο καλωδιο για να παιξουν και αλλες οχι.Πχ η Asrock δεν χριαζετε το καλωδιο αυτο.Μιλαω παντα γι'αυτο που ειναι διπλα απο τον επεξεργαστη.
Απλα κουμπωνεις τα 20pin και ολα καλα.Επεισης ουτε η Gigabyte το θελει.Αυτες που μπορει να δημιουργισουν προβλημα ειναι η ASUS και οι MSI.
Αν και να σας πω την αληθεια ολοι μου λενε οτι ειναι optional.
Σκληρος απο laptop ειναι μια πολυ καλη ιδεα.Λογο μιωμενου βαρους εχει μικροτερη ροπη αδρανειας.Αρα σε κραδασμους ειναι πιο ανθεκτικος.
Βεβαια και οι κοινοι εχουν μεγαλες αντοχες.Εγω στην αρχη το σκεφομουν παρα πολυ αυτο και πηγαινα σαν να εχω αυγα μεσα στην καμπινα.Τωρα δεν μου περναει κατι τετοιοο απο το μυαλο.Εχω πεσει σε αρκετες λακουβες.Περισσοτερο λυπαμε τα αμορτισερ παρα τον δισκο.
Το DC-DC ειναι ενα κανονικο τροφοδοτικο το οποιο βγαζει ολα τα ρευματα πλην ενος.Του -5V αν θυμαμαι καλα.Αυτο θελει πατεντα.Βεβαια το χριαζοταν οι παλιοι υπολογιστες και οχι οι P4.
Τα Watt που βγαζουν τα τροφοδοτικα DC-DC ειναι υπεραρκετα να καλυψουν τον υπολογιστη και καποιες περιφεριακες USB συσκευες.


BRZ, με έπηξες με αυτό... :)
πως συνδέεται η Ροπή Αδράνειας με την αντοχή σε κραδασμούς ??

BeetleJuice
03-06-07, 04:52
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις
με καλυψατε

απλα να πω οτι 5 βατ στα 3,3 βολτ καντε την πραξη να δειτε οτι ειναι ενα αμπερ και κατι.
5 βατ για 1 γιγα ραμ
με 512ΜΒ μιλαμε για 500mA , νομιζω δεν πρεπει να συζηταμε καν για μνημες και καταλανωση
και αυτα για ddr

προσωπικα η μεγαλυτερη καταναλωση σε μνημες που εχω δει ειναι 5 αμπερ και τροφοδοσια κατευθειαν απο την 5αρα γραμμη και οχι 3,3 αλλα αυτα ειναι σε καπως xtreme συστηματα.

sdram ειναι ακομα πιο κατω σε καταναλωση...

ειδα ενα ποστ με ενα φιλο που εχει ενα μικρο κουτι P111 1Ghz
το ψαχνω πολυ καιρο ενα τετοιο
μικρο , ταχει ολα , μητρικη με 19 βολτ , θηκη φλοπυ , θηκη dvd , εξοδους...
ενα 12 σε 19 θες και καθαρισες...
μου το εδιναν καποτε για 50 ευρω χωρις τα εντοσθια (μονο μητρικη κουτι) και δεν το πηρα γμτ...

madart
03-06-07, 15:27
Βασικά τα Watt όλα τα καταπίνουν οι καινούργιες κάρτες γραφικών απλά αποφύγετε να βάλετε κάρτα που παίρνει έξτρα ρεύμα πάνω κατά τα αλλά δε παίζει πρόβλημα με 1 HDD 1DVD & 1TV tuner πάνω στο μηχάνημα εάν φυσικά κάποιος βρει mobo με κάρτα γραφικών και κάρτα ήχου onboard είναι θεός ούτε θερμοκρασίες ούτε τπτ
Ο δίσκος του laptop είναι πολύ καλή ιδέα και απ ότι βλέπω από το plaisio οι τιμές είναι πολύ λογικές πιο φτηνοί και από τους desktop

Υ.Γ αποφύγετε του νέους WD το 80% είναι ελαττωματικοί χωρίς να θέλω να κάνω προπαγάνδα απλά ενημερώνω

Andreas
03-06-07, 16:53
BRZ, με έπηξες με αυτό... :)
πως συνδέεται η Ροπή Αδράνειας με την αντοχή σε κραδασμούς ??

Υποθέτω μιλάει για τη ροπή αδράνειας της κεφαλής και όλου του συστήματος, όχι του δίσκου κατά την περιστροφή...

BeetleJuice
03-06-07, 17:33
ειναι τραγικη υπερβολη να βαλει καποιος καρτα γραφικων εξτρα και ειδικα αν ειναι και επιδοσεων καρτα
τσαμπα ρευμα , κ επιδοσεις που δεν θα τις δει ποτε

εκτος πια κ αν θελει να παιζει fear στο αμαξι ή να δει HDDVD

ο ελληνας εχει την πατεντα στο αιμα του αλλα εχει και την επιδειξη και καλα να ειναι καλυτερος απο τον διπλανο κ αυτο κατανταει αηδια πλεον
αδικο εχω?

"εγω φιλε εχω στο carputer 8800gtx ...και εχω καλυτερη ποιοτητα"
αρμεγε λαγους και κουρευε χελωνες δηλαδη... :) :)

Golf_IV_n
03-06-07, 17:58
Καλησπέρα παιδιά, καταρχήν θέλω να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την δουλειά που γίνεται εδώ μέσα!!! εντόπισα αυτο http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190065350260&ru=http%3A%2F%2Fsearch.ebay.com%3A80%2Fsearch%2Fse arch.dll%3Ffrom%3DR40%26_trksid%3Dm37%26satitle%3D 190065350260%26fvi%3D1
ψάχνοντας και μου φαίνεται ενδιαφέρον. Ακόμα δεν έχω car pc αλλά είμαι στο στάδιο της μέλετης....
Πως σας φαίνεται;

grnikolis
03-06-07, 18:44
Υποθέτω μιλάει για τη ροπή αδράνειας της κεφαλής και όλου του συστήματος, όχι του δίσκου κατά την περιστροφή...

H ροπή αδράνειας είναι ένα μέγεθος που χαρακτηρίζει, ας πούμε, πόσο ανθίσταται μια περιστρεφόμενη μάζα σε εξωτερικές δυνάμεις. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή, τόσο πιο "αναίσθητη" είναι η περιστρεφόμενη μάζα σε εξωτερικές δυνάμεις (για μή περιστρεφόμενες μάζες, το αντίστοιχο μέγεθος είναι η μάζα αδράνειας).
Άρα η μικρή ροπή αδράνειας είναι ας πούμε, μειονέκτημα, και όχι πλεονέκτημα για αντοχή ενός δίσκου σε κραδασμούς. Εκεί είναι που "έπηξα" όπως ανάφερα...

brz20
03-06-07, 22:57
Εκανα λαθος στην εκφραση.Οχι ροπη αδρανειας αλλα σκετο αδρανεια.
Αδρανεια ειναι η ιδιοτητα που εχει ενα σωμα να αντιστεκετε στην αλλαγη της κινητικης του καταστασης.
Οσο μεγαλυτερη ειναι η μαζα τοσο μεγαλητερη και η αδρανεια.
Στην προκειμενη περιπτωση ομως εχουμε καποιες βελονες ελαχιστα χιλιοστα πιο πανω απο ενα κυκλικο δισκο.Μιλαω παντα για οριζοντια τοποθετιση του δισκου.Αν αυτες οι βελονες ειναι βαριες τοτε με εναν κραδασμο εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να πεσουν πανω στον δισκο.Αν ομως εχουν πιο μικρο βαρος τοτε ειναι δυσκολοτερο να πεσουν.
Ενας δισκος απο laptop ειναι πιο μικρος αρα τα κινουμενα μερη ειναι πιο ελαφρια και πιο ανθεκτικα στους κραδασμους.
Αυτο ειναι ολο.
Εκανα λαθος κατα την διατυπωση μου.
Παντως επειδη το εψαξα λιγο το θεμα θα σας πω οτι το εσωτερικο ενος δισκου ειναι σε κενο αερος πραγμα που σημαινει οτι ενας κραδασμος δυσκολα εχει ασχημες συνεπειες πανω του.

Andreas
03-06-07, 23:45
Νικολή έχεις δίκιο, δεν ήταν το φόρτε μου η φυσική και δεν θυμόμουν τον ακριβή ορισμό της ροπής αδράνειας. Κι εγώ σε αδράνεια αναφερόμουν...
Brz20, δεν νομίζω οτι το κενό κάνει διαφορά, το αντίθετο μάλιστα γιατί σε κενό αέρος δεν υπάρχουν τριβές, αλλά πρακτικά δεν έχει σημασία στην περίπτωση που συζητάμε νομίζω...

grnikolis
04-06-07, 00:15
Εκανα λαθος στην εκφραση.Οχι ροπη αδρανειας αλλα σκετο αδρανεια.
Αδρανεια ειναι η ιδιοτητα που εχει ενα σωμα να αντιστεκετε στην αλλαγη της κινητικης του καταστασης.
Οσο μεγαλυτερη ειναι η μαζα τοσο μεγαλητερη και η αδρανεια.
Στην προκειμενη περιπτωση ομως εχουμε καποιες βελονες ελαχιστα χιλιοστα πιο πανω απο ενα κυκλικο δισκο.Μιλαω παντα για οριζοντια τοποθετιση του δισκου.Αν αυτες οι βελονες ειναι βαριες τοτε με εναν κραδασμο εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να πεσουν πανω στον δισκο.Αν ομως εχουν πιο μικρο βαρος τοτε ειναι δυσκολοτερο να πεσουν.
Ενας δισκος απο laptop ειναι πιο μικρος αρα τα κινουμενα μερη ειναι πιο ελαφρια και πιο ανθεκτικα στους κραδασμους.
Αυτο ειναι ολο.
Εκανα λαθος κατα την διατυπωση μου.
Παντως επειδη το εψαξα λιγο το θεμα θα σας πω οτι το εσωτερικο ενος δισκου ειναι σε κενο αερος πραγμα που σημαινει οτι ενας κραδασμος δυσκολα εχει ασχημες συνεπειες πανω του.

Εμείς, θέλουμε ή όχι οι κεφαλές και οι βραχίονες του δίσκου να ανθίστανται σε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης? Αν ναι, θέλουμε κεφαλές και βραχίονες με ΜΕΓΑΛΗ αδράνεια... ;)

Anyway, η ουσία είναι ότι οι δίσκοι από laptop EINAI ποιο ανθεκτικοί, απλά γιατί προορίζονται για mobile χρήση. Τώρα πως έχουν επιτύχει οι κατασκευαστές την αντοχή αυτή, λίγο μας νοιάζει νομίζω εμάς.

Θα επισημάνω αυτό που ανάφερε ο brz20, σε ότι αφορά στο επίπεδο τοποθέτησης του δίσκου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο δίσκος πρέπει να είναι τοποθετημένος σε κατακόρυφη και όχι οριζόντια θέση, και ΑΝ το carpc είναι στηριγμένο πάνω σε ανένδοτη επιφάνεια, πρέπει ο δίσκος να εδράζεται σε ελαστικές βάσεις για την απορόφηση υψίσυχνων κραδασμών και ταλαντώσεων, τα οποία δεν εμφανίζονται κατ' ανάγκη στον κατακόρυφο άξονα.


Φιλικά,
Νίκος

agiorgitis
04-06-07, 00:29
Μετά απο τόσα χρόνια με Carpc, σε πόσους απο εσάς εχει "χτυπήσει" δίσκος;

Αν ο αριθμός ειναι το "0", δεν αξίζει να συζητούμε για ροπές αδράνειας κλπ.

brz20
04-06-07, 00:36
Να σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αλλο.
Πιο πεφτει πιο γρηγορα?Ενα φτερο ή μια πετρα?
Ακριβως εκει επισημαινω την προσοχη μου.
Δεν ξερω που εχεις δοκιμασει τον δικο σου δισκο.
Εγω παντως τον δοκιμαζω στους κατα γενικης ομολογιας χειροτερους δρομους της Ελλαδας.
Πλεον με αυτες τις λακουβες που εχει ζησει ο δισκος δεν ανησυχω.
Για να χαλασει πρεπει να πεσει απο τον 3 οροφο πολυκατοικιας.
Πιο πολυ ανυσηχο για τα αμορτισερ.
Τελος παντων.Η καθετη τοποθετηση ειναι η ιδανικοτερη.Μακαρι να μπορουσα αλλα...
Οσο για τους δισκους του laptop ειναι κατασκευασμενοι με διαφορετικο τροπο για τον λογο που ειπες.Εξαλλου αυτην την ανθεκτικοτητα την πληρωνεις.

grnikolis
04-06-07, 02:22
Μετά απο τόσα χρόνια με Carpc, σε πόσους απο εσάς εχει "χτυπήσει" δίσκος;

Αν ο αριθμός ειναι το "0", δεν αξίζει να συζητούμε για ροπές αδράνειας κλπ.

Ρε συ, το ίδιο λέω και γω... :) Όπως είπα πριν, πιο σημαντική είναι η τοποθέτηση κατ' εμέ, από το αν είναι ο δίσκος 2,5 ή 3,5''

brz20
04-06-07, 02:26
Ok.
Αυτο ειναι.Παντως με ενα παιδι που το συζητουσα μου ειπε οτι καθετα δεχετε και δυναμεις που μπορουν να τον βλαψουν.
Βεβαια ειναι σαφως πιο απιθανο να χτυπησει απ'οτι σε οριζοντια θεση.

grnikolis
04-06-07, 02:34
Να σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αλλο.
Πιο πεφτει πιο γρηγορα?Ενα φτερο ή μια πετρα?
Ακριβως εκει επισημαινω την προσοχη μου.
Δεν ξερω που εχεις δοκιμασει τον δικο σου δισκο.
Εγω παντως τον δοκιμαζω στους κατα γενικης ομολογιας χειροτερους δρομους της Ελλαδας.
Πλεον με αυτες τις λακουβες που εχει ζησει ο δισκος δεν ανησυχω.
Για να χαλασει πρεπει να πεσει απο τον 3 οροφο πολυκατοικιας.
Πιο πολυ ανυσηχώ για τα αμορτισερ.
Τελος παντων.Η καθετη τοποθετηση ειναι η ιδανικοτερη.Μακαρι να μπορουσα αλλα...
Οσο για τους δισκους του laptop ειναι κατασκευασμενοι με διαφορετικο τροπο για τον λογο που ειπες.Εξαλλου αυτην την ανθεκτικοτητα την πληρωνεις.

Δεν είναι το ίδιο.. Στην πτώση έχεις συνεχή επίδραση της βαρύτητας, ενώ από τη λακούβα των κωλόδρομών μας, μιας στιγμιαία δράση στο δίσκο. Η αδράνεια στην πτώση δεν ενδιαφέρει καθόλου, ενώ στην κρούση, και ιδιαίτερα σε ένα δυναμικό σύστημα όπως ο δίσκος, ενδιαφέρει.

Για τα αμορτισέρ, καλά κάνεις, μιας και είναι πολύ πολύ πιο ακριβά από το δίσκο :)

Γιατί δε μπορείς να τον βάλεις κάθετα ?

madart
04-06-07, 07:07
ειναι τραγικη υπερβολη να βαλει καποιος καρτα γραφικων εξτρα και ειδικα αν ειναι και επιδοσεων καρτα
τσαμπα ρευμα , κ επιδοσεις που δεν θα τις δει ποτε

εκτος πια κ αν θελει να παιζει fear στο αμαξι ή να δει HDDVD

ο ελληνας εχει την πατεντα στο αιμα του αλλα εχει και την επιδειξη και καλα να ειναι καλυτερος απο τον διπλανο κ αυτο κατανταει αηδια πλεον
αδικο εχω?

"εγω φιλε εχω στο carputer 8800gtx ...και εχω καλυτερη ποιοτητα"
αρμεγε λαγους και κουρευε χελωνες δηλαδη... :) :)


Ακριβός αυτό θέλω να τους πω να αποφύγουν γιατί το μονό που θα καταφέρουν θα είναι ένα καμένο τροφοδοτικό και μια ακριβή κάρτα άχρηστη, εγώ θα βάλω μια ΤΝΤ 2 64mb και θα είμαι κομπλέ

Nazx
04-06-07, 09:57
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις
με καλυψατε

απλα να πω οτι 5 βατ στα 3,3 βολτ καντε την πραξη να δειτε οτι ειναι ενα αμπερ και κατι.
5 βατ για 1 γιγα ραμ
με 512ΜΒ μιλαμε για 500mA , νομιζω δεν πρεπει να συζηταμε καν για μνημες και καταλανωση
και αυτα για ddr

προσωπικα η μεγαλυτερη καταναλωση σε μνημες που εχω δει ειναι 5 αμπερ και τροφοδοσια κατευθειαν απο την 5αρα γραμμη και οχι 3,3 αλλα αυτα ειναι σε καπως xtreme συστηματα.

sdram ειναι ακομα πιο κατω σε καταναλωση...

αυτο το 1Α+ που λες ειναι πολυ οταν στην γραμμη των 3.3V εχεις στην διαθεση σου μολις 8Α πχ στη λυση του Μ2-ΑΤΧ.. σκεψου ποσα ακομα υποσυστηματα εχουν να τραβηξουν!
anyway τα πραγματα δεν ειναι τοσο σοβαρα με τις μνημες απλα το αναφερω για να μην υπαρξει περιπτωση να μπερδευτει καποιος! το κυριο προβλημα επαφιεται στις καρτες γραφικων που πινουν πραγματικα το τροφοδοτικο!

Μερικα tips για χαμηλη καταναλωση που μου ερχονται στα γρηγορα στο μυαλο ειναι:
- προτιμηστε mobos με on-board υποσυστηματα γραφικων (ηχου εχουν σχεδον ολες)
- προτιμηστε 1 dimm μνημης αντι των 2 και παραπανω
- προτιμηστε 2.5" σκληρο δισκο
- αποφυγετε τις περιττες καρτες PCI
- μειωστε οσο δυνατον τις συσκευες USB που συνδεεται (στην αναγκη μπορειται να βαλετε ενα USB HUB με εξωτερικη τροφοδοσια για να περιορισετε την καταναλωση στα 500mA -- τα υπολοιπα θα τα παιρνει απο την εξωτερικη τροφοδοσια του HUB -- ΠΡΟΣΟΧΗ θα χρειαστει ομως ιδιοκατασκευ τροφοδοτικου 5V με σταθεροποιητη τασης για προστασια απο spikes και crunks του HUB)
- απενεργοποιηστε (Disable) απο το ΒΙΟS περιτα (που δεν χρησιμοποιουνται) περιφερειακα υποσυστηματα (IDE controllers, irda, o-b sata controllers, raid controllers, o-b usb hubs, κλπ) καθως καταναλωνουν ποσοτητα ρευματος που ποτε δεν λαμβανουμε υποψιν!
- καντε UNDERclocking οσοι εχετε περισσια υπολογιστικης ισχυος (πχ εχετε μια CPU 3GHz, δεν προκειται ποτε να χρειαστειται τοση επεξεργαστικη ισχυ στο αμαξι! ριχτε την! θα μειωσετε καταναλωση ενεργειας αλλα και εκλυομενη θερμοτητα!
- προτιμηστε φανες με χαμηλη ενεργειακη καταναλωση.

και μια και μιλαμε για θερμοτητα να πω και δυο ακομα λογακια για αυτα:

- προτιμηστε case απο μεταλλο κατα προτιμηση αλουμινιο (υψηλος δεικτης απαγωγης θερμοτητας, ελαφρυ, κλπ)
- τοποθετειστε μεγαλες φανες στα σωστα σημεια για εισοδο και εξοδο του αερα (αν ειναι δυνατον και 12cm καθως εχουν χαμηλα επιπεδα ηχου dB ενω παραλληλα μετακινουν μεγαλο ογκο αεριων μαζων).
- τοποθετηστε ψυκτρακια πανω στα chips που εκλυουν μεγαλες ποσοτητες θερμοτητας (βλ. mosfets, RAM, chipsets, κλπ)
- βαλτε κατω απο τις ψυκτρες θερμοαγωγιμες παστες (πεταχτε τη μαυρη μ@λακια που εχει πχ η ψυκτρα της Intel, βαλτε πχ Arctic Silver...)
- ανοιχτε γριλιες για να μπαινει ο αερας μεσα στο case και να μην εγλωβιζεται, και καθαριζετε τες τακτικα!
- τοποθετειστε το κουτι σε σημεια που η θερμοκρασια ειναι πιο χαμηλη μεσα στο αμαξι (βλεπε καμπινα του αμαξιου αντι πορτμπαγκαζ αν υπαρχει διαθεσιμος χωρος -- αν και λιγο σπανιο)
- στην εσχατη μπορειτε να συνδεσετε μια αποληξη των αεραγωγων του αυτοκινητου σας να πηγαινει κατευθειαν στο case του PC σας ωστε να εχετε τον κρυο αερα απο το κλιματισμο του αμαξιου... ΠΡΟΣΟΧΗ το χειμωνα μην βαλετε το καλοριφερ! μιμηθειτε την λειτουργεια ορισμενων μοντελων αυτοκινητων που μετατρεπεπουν το ντουλαπακι του συνοδηγου πχ, σε ψυγειακι!

Αυτα θυμαμαι προχειρα τωρα! ;)


Καλησπέρα παιδιά, καταρχήν θέλω να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την δουλειά που γίνεται εδώ μέσα!!! εντόπισα αυτο http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190065350260&ru=http%3A%2F%2Fsearch.ebay.com%3A80%2Fsearch%2Fse arch.dll%3Ffrom%3DR40%26_trksid%3Dm37%26satitle%3D 190065350260%26fvi%3D1
ψάχνοντας και μου φαίνεται ενδιαφέρον. Ακόμα δεν έχω car pc αλλά είμαι στο στάδιο της μέλετης....
Πως σας φαίνεται;
το συγκεκριμενο με μια γρηγορη ματια αποτελει startup/shutdown controller και οχι πληρες τροφοδοτικο κατι που σημαινει οτι θα πρεπει να αγορασεις επιπλεον το τροφοδοτικο! τετοιοι controllers χρησιμοποιουνται σε περιπτωσεις που εχεις ηδη το τροφοδοτικο (DC-DC παντα) αλλα δεν υπαρχει ο αναλογος controller. το Μ2-ΑΤΧ λυνει το προβλημα ενσωματωνοντας και τα δυο, δυστυχως ομως ειναι μολις 160W (υπερ αρκετα με σωστη χρηση κατα τη γνωμη μου)...

προσωπικα δεν συνιστω λυσεις με πολλες πολλες πατεντες γιατι στο τελος μπορει να μην δουλευει τπτ! καλυτερα προτιμηστε ετοιμες ολοκληρωμενες λυσεις και καταφυγετε σε αλλες υλοποιησεις μονον οταν δεν υπαρχει αλλος τροπος!
ενδεικτικα να αναφερω πχ ενα slim line dvdrom το οποιο καποιος θελει να το συνδεσει με usb. θεωρω οτι ειναι πολυ πιο απλο λειτουργικο και σιγουρο το αγορασει καποιος ενα ετοιμο usb slim line dvdrom απο το να αγορασει το το slim line dvdrom + 2.5"-to-IDE adaptor + IDE2usb adaptor με αναμφιβολα αποτελεσματα! ;)


Να σε ρωτησω και εγω τωρα κατι αλλο.
Πιο πεφτει πιο γρηγορα?Ενα φτερο ή μια πετρα?
Ακριβως εκει επισημαινω την προσοχη μου.
Δεν ξερω που εχεις δοκιμασει τον δικο σου δισκο.
Εγω παντως τον δοκιμαζω στους κατα γενικης ομολογιας χειροτερους δρομους της Ελλαδας.
Πλεον με αυτες τις λακουβες που εχει ζησει ο δισκος δεν ανησυχω.
Για να χαλασει πρεπει να πεσει απο τον 3 οροφο πολυκατοικιας.
Πιο πολυ ανυσηχο για τα αμορτισερ.
Τελος παντων.Η καθετη τοποθετηση ειναι η ιδανικοτερη.Μακαρι να μπορουσα αλλα...
Οσο για τους δισκους του laptop ειναι κατασκευασμενοι με διαφορετικο τροπο για τον λογο που ειπες.Εξαλλου αυτην την ανθεκτικοτητα την πληρωνεις.
αν μου επιτρεπετε, αναφερομενος σε αυτην τη γραμμη και τα δυο με την ιδια ταχυτητα πεφτουν καθως η επιταχυσνη της βαρυτητας παραμενει σταθερη g=9.8m/s^2 περιπου...

οποτε αν δεν ληφθει υποψη η αντισταση του αερα (σε συνθηκες απολυτου κενου δλδ) τοτε η ταχυτητα καθε χρονικη στιγμη κατα μηκος του κατακορυφου αξονα με φορα προς την επιφανεια της γης ειναι ανεξαρτητη τοσο απο τη μαζα (m) οσο και του βάρους (B=m*g) και αυτο διοτι η ταχυτητα στον κατακορυφο αξονα u=g*t για καθε χρονικη στιγμη t. :P :P
για τα υπολοιπα σαφως με βρισκεις συμφωνο!

brz20
04-06-07, 11:34
Πληρεστατος ο Nazx.
Ευγε.

grnikolis
04-06-07, 11:35
αν μου επιτρεπετε, αναφερομενος σε αυτην τη γραμμη και τα δυο με την ιδια ταχυτητα πεφτουν καθως η επιταχυσνη της βαρυτητας παραμενει σταθερη g=9.8m/s^2 περιπου...

οποτε αν δεν ληφθει υποψη η αντισταση του αερα (σε συνθηκες απολυτου κενου δλδ) τοτε η ταχυτητα καθε χρονικη στιγμη κατα μηκος του κατακορυφου αξονα με φορα προς την επιφανεια της γης ειναι ανεξαρτητη τοσο απο τη μαζα (m) οσο και του βάρους (B=m*g) και αυτο διοτι η ταχυτητα στον κατακορυφο αξονα u=g*t για καθε χρονικη στιγμη t. :P :P
για τα υπολοιπα σαφως με βρισκεις συμφωνο!

Σωστότατα Θανάση, αν και δεν ήθελα να το περιπλέξω το θέμα. Carputerίστικο είναι το forum άλλωστε :) Σαν μηχανολόγος βέβαια, έχω την τάση να σκέφτομαι με πραγματικές και όχι ιδανικές συνθήκες ή σώματα :D. Πάντως και για την πειραματική επιβεβαίωση των λεγομένων σου, υπάρχει στην έκθεση φυσικής του Ευγενιδίου Ιδρύματος, ένας κύλινδρος κενού με ένα πούπουλο, μια σφαίρα και κάτι άλλο που δε θυμάμαι τώρα, που φαίνεται εύκολα ότι και τα τρία πέφτουν με την ίδια ταχύτητα ;)

Φιλικά,
Νίκος

madart
04-06-07, 11:51
Παιδιά δε θα στείλουμε πύραυλο στον Άρη ένα carpc θα βάλουμε έλεος επιστήμη το κάνατε δεν είναι τόσο σοβαρό να βαρέσει ένας δίσκος άλλωστε στο pc δε θα έχετε τίποτα πρωτότυπο αυτά είναι για το σπίτι εκεί απλά θα βάζετε ότι θέλετε να έχετε μαζί σας
Παντός για μένα πιο πολύ ζημία κάνει ένα portbagaz γεμάτο μαγνήτες από woofer και ηχεία παρά οι λακκούβες που για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχουνε ψιλοφτιάξει τα τελευταία χρόνια δεν είναι όπως παλιά

Nazx
04-06-07, 12:56
χαχα! ποιος ξερει φιλε madart μπορει καποιος να εχει δει το αμαξι του "Pathfinder"!... η αληθεια ειναι οτι οι μαγνητες τον subs ειναι πολυ χειροτεροι αποτιδηποτε αλλο! ομολογουμενως οι δεν εχω ακουσει ποτε για προβλημα στο πισι απο τις λακουβες ακομη και απο αυτοκινητα με κουτσουρα αναρτησεις! γενομενης συζητησεως αναφερθηκαν ολα αυτα! ;)

νικο αν και εχω παει στο πλανηταριο αρκετες φορες (καμια ταινια να ανεβαζανε στον θολο θα ελεγε απιστευτα πολυ περισσοτερο απο τα ντοκυμαντερ :P) αυτο με το πουπουλο δεν το ειχα δει! θα το κοιταξω οταν θα τυχει να ξαναπαω!.. :)

peiraias100
04-06-07, 18:05
Επειδή εδώ έχουν γραφτεί αρκετά project με desktop ήθελα να ρωτήσω κάτι. Πόση αντοχή έχουν οι σκληροί δίσκοι όταν είναι βιδωμένοι επάνω σε πλέξι γκλας ή σε ξύλινη κατασκευή στο πορτπαγκάζ?? Μιιλάω πάντα για νορμάλ καταστάσεις. Έχουν αντοχή στις λακούβες? Τελικά είναι καλύτερα να τοποθετηθεί όρθιος ή σε οριζόντια θέση?

brz20
04-06-07, 19:18
Λοιπον δεν θα σηκωσουμε πυραυλο ουτε δορυφορο.
Τωρα που λετε για μαγνητικα πεδια θα σας πω οτι κατα το μονταρισμα του υπολογιστη κολλησε πανω στον σκληρο ενας μαγνιτης που εχει η μανα μου για να πιανει τις κουρτινες.Μηλαμε για μαγνητη που βαζεις το ενα μερος στην παλαμη και το αλλο απο πανω και νιωθεις να σε σφιγγει.
Ειχα πει τοτε οτι τον εκαψα τον δισκο.Και ομως δεν επαθε τιποτα.
Θεωριτικα καλυτερα οπως ειπαμε και πριν ειναι ο δισκος να τοποθετηθει καθετα.Εχουν απο οτι αποδεικνιετε καθημερινα μεγαλη αντοχη σε λακουβες εστω και οριζοντια τοποθετημενος.
Το υλικο που θα χρησιμοποιησεις ειναι καλο να εχει μια ελαστικοτητα.
Παχυ λαστιχο θα ηταν το ιδανικοτερα αλλα πρεπει να προσεξεις την απαγωγη θερμοτητας.

BeetleJuice
04-06-07, 20:51
ο φιλος με το μεγαλο ποστ ηταν κατατοπιστικος
εγω δεν ειχα το χρονο να τα γραψω...

1 αμπερ στην 3αρα γραμμη απο τα 8 που δινει ειναι ΛΙΓΟ
η 3αρα γραμμη δεν δινει πουθενα αλλου
αν δινει και αλλου ενημερωσε με γιατι εγω ξερω οτι η 3αρα ειναι μονο για μνημες
στις καινουριες μνημες και για γκαζια παιρνανε πολλες μητρικες αποτην 5αρα οταν θελανε πανω απο 3,3 βολτ γιατι πλεον η 3αρα δεν εφτανε

οταν στην 3αρα τραβας μονο 1 αμπερ τοτε ανακουφιζεις το τροφοδοτικο γιατι οι γραμμη της 3αρας ειναι combined τις περισοτερες φορες με την 5αρα σαν total wattage.

νομιζω επεκταθηκαμε πολυ κ δεν χρειαζεται
ας κρατησουμε το γεγονος οτι οι μνημες τραβανε λιγο κ δεν μας απασχολουν καθολου
λογικα και πανω απο 667 Mhz ειναι υπερβολη
το dual channel θα βοηθησει παρα πολυ επισης

2χ512 ή 2χ256 ειναι για μενα απο τις καλυτερες επιλογες με προτιμιση στο 2ο
σε pIII ενα 500αρι ή 2χ256 μια χαρα επισης

οποιες ενστασεις δεκτες
κοιταω να βοηιησω με οτι ξερω τοσα χρονια
keep up

madart
05-06-07, 10:30
Λοιπον δεν θα σηκωσουμε πυραυλο ουτε δορυφορο.
Τωρα που λετε για μαγνητικα πεδια θα σας πω οτι κατα το μονταρισμα του υπολογιστη κολλησε πανω στον σκληρο ενας μαγνιτης που εχει η μανα μου για να πιανει τις κουρτινες.Μηλαμε για μαγνητη που βαζεις το ενα μερος στην παλαμη και το αλλο απο πανω και νιωθεις να σε σφιγγει.
Ειχα πει τοτε οτι τον εκαψα τον δισκο.Και ομως δεν επαθε τιποτα.
Θεωριτικα καλυτερα οπως ειπαμε και πριν ειναι ο δισκος να τοποθετηθει καθετα.Εχουν απο οτι αποδεικνιετε καθημερινα μεγαλη αντοχη σε λακουβες εστω και οριζοντια τοποθετημενος.
Το υλικο που θα χρησιμοποιησεις ειναι καλο να εχει μια ελαστικοτητα.
Παχυ λαστιχο θα ηταν το ιδανικοτερα αλλα πρεπει να προσεξεις την απαγωγη θερμοτητας.

Δε τίθεται θέμα να καεί ο δίσκος αυτό που παθαίνει είναι να απομαγνητίζονται λανθασμένα τα γραμμένα sectors του και να καταστρέφονται δηλαδή μπορεί να δουλέψει μετά αλλά ένα κομμάτι του θα είναι κατεστραμμένο εάν κάνεις ένα chckdsk πιθανότατα θα βρεις bad sectors

brz20
05-06-07, 13:01
Εκτος και αν χτυπησει boot sector.
Εκει την βαψαμε.

GeoZis
13-06-07, 14:54
Καλημέρα και από μένα. Είμαι εντελώς καινούριος στο forum αν και το παρακολουθώ εδώ και 2-3 βδομάδες. Έχω να πω κάτι: Μ Π Ρ Α Β Ο για την καλή δουλεία που κάμετε. Από τα λίγα forum που πραγματικά ο κόσμος βοηθά.
Και ας έρθουμε στα καθέκαστα. Όλα τα project και οι photo φοβερά και επειδή εδώ και κανά χρόνο ψήνομαι για multimedia, ξεκινώ και εγώ το χτίσιμο…..όμως δεν έχω την παραμικρή ιδέα…
Εδώ χρειάζομαι την βοήθειά σας.Και έχουμε:
Η/Υ παλιό desktop : - Μητρική KA-7VA
- Επεξεργαστής AMD 1GH
- Σκληρός 60gb
- Τροφοδοτικό M2-ATX 160w(θα βάλω)
- Οθόνη SIS65DD 2DIN (καθότι golf με 2 κενές θέσεις), η οποία περιέχει dvd, κουμπιά power on/off-reset, για carpc, radio, usb.
- Προγράμματα win xp home, Centrafuse 1.4, Destinator6 και 7, V1Emulator, ACTIVESYNC 4.5
Και ξεκινώ. Εγκαθιστώ όλα τα προγράμματα, εκτός από το Destinator, το οποίο μου βγάζει ότι «το autorun.exe δεν είναι έγκυρη εφαρμογή win32». Τι κάνωωω????????:wtf:

Και πάλι ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και διαβάζω όλα τα post, αν και δεν καταλαβαίνω πολλά. Πάντως τα project βοηθούν αρκετά για το τι πρόκειται να τραβήξω-ούμε.

xqtr
14-06-07, 18:12
Μια απορια... οι συσκευες (πχ οθονες, fm modulators, τροφοδοτικα laptop κτλ) που εχουν απευθειας βυσμα για την πριζα του αναπτηρα, εχουν καποιο κυκλωμα που να κρατα σταθερη την ταση στα 12V απο μονα τους ή χρειαζονται καποιο εξτρα?

DaLawya
21-06-07, 20:13
Χαίρετε κύριοι,

μετά από μια 5μηνη συμβίωση με το ASUS R2H,αποφάσισα τελικά να το διώξω και να βάλω κανονικό CarPC,καθώς ήταν μάλλον άβολη η βάση του μες το RX8 και με ενοχλεί κάθε φορά το βάλε - βγάλε των καλωδίων ήχου και τροφοδοσίας,καθώς και του ίδιου του Ασούς....:ohno::(:wall:

Ξέρω λίγο πολύ τι θα πάρω,οπότε ερωτώ:

1)πέραν του cartft και των Ελληνικών,ξέρουμε κανένα eshop Ευρώπης άλλο?
2)οθόνη ΜΜ400 ή Xenarc 700TS?Και προς τον ACE,που ξέρω ότι έχει την πρώτη:πώς την στερέωσες στο retractable holder που πουλάει το mazdaparts?
3)Ένα θέμα που με προβληματίζει είναι η τροφοδοσία,καθώς δεν το αντιμετώπισα με το Ασούς.Θα πάρω το M2.Έχει κανείς αναλυτικές οδηγίες,πιθανόν με φώτος,για το πως τραβάμε ρεύμα από την μπαταρία και τί ασφάλειες βάζουμε?Η οθόνη από που παίρνει ρεύμα?Και πως δουλεύουμε το Car PC στο σπίτι από άποψη τροφοδοσίας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά....

The Ace
22-06-07, 09:50
Χαίρετε κύριοι,

μετά από μια 5μηνη συμβίωση με το ASUS R2H,αποφάσισα τελικά να το διώξω και να βάλω κανονικό CarPC,καθώς ήταν μάλλον άβολη η βάση του μες το RX8 και με ενοχλεί κάθε φορά το βάλε - βγάλε των καλωδίων ήχου και τροφοδοσίας,καθώς και του ίδιου του Ασούς....:ohno::(:wall:

Ξέρω λίγο πολύ τι θα πάρω,οπότε ερωτώ:

1)πέραν του cartft και των Ελληνικών,ξέρουμε κανένα eshop Ευρώπης άλλο?
2)οθόνη ΜΜ400 ή Xenarc 700TS?Και προς τον ACE,που ξέρω ότι έχει την πρώτη:πώς την στερέωσες στο retractable holder που πουλάει το mazdaparts?
3)Ένα θέμα που με προβληματίζει είναι η τροφοδοσία,καθώς δεν το αντιμετώπισα με το Ασούς.Θα πάρω το M2.Έχει κανείς αναλυτικές οδηγίες,πιθανόν με φώτος,για το πως τραβάμε ρεύμα από την μπαταρία και τί ασφάλειες βάζουμε?Η οθόνη από που παίρνει ρεύμα?Και πως δουλεύουμε το Car PC στο σπίτι από άποψη τροφοδοσίας?

Ευχαριστώ προκαταβολικά....

Αφού σε έχω φτιαγμένο και έτοιμο :up:

1) Δες και αυτό www.linitx.com
2) Μέχρι στιγμής όσες Xenarc και να έχω δει, καμία δεν μου φάνηκε καλύτερη από την ΜΜ. Η οποία ΜΜ δουλεύει τζάμι, έχει τρεις εισόδος (+1 για κάμερα όπισθεν), και το μοναδικό της μείον είναι ότι δεν έχει antiglare επίστρωση. Το οποίο λύνεται εύκολα...
Όσον αφορά στην βάση, έχει όλα τα απαιτούμενα για στερέωση οποιασδήποτε οθόνης το ίδιο το καπάκι ;)
3) Με το Μ1 ή Μ2, απλώς ρυθμίζεις το πόσα λεπτά θα κάνει power-off και hard-off, και μετά σετάρεις στο BIOS και τα XP να κάνει Hibernate by default. Μόλις κλείνεις τον κινητήρα, μετά από το χρόνο που έχεις ορίσει το PC κάνει μόνο του hibernate ;) Μπορείς να κάνεις και shutdown, αλλά δεν υπάρχει λόγος...
Όσο για το ποια καλώδια χρειάζεσαι, θες σταθερό +12V, switched +12V, και γείωση. Είτε πας στη μπαταρία (μετά το main fuse) είτε πας στο fusebox στα πόδια του οδηγού και βρίσκεις τα δύο πράσινα καλώδια και το πιο χοντρό μαύρο. Το solid green είναι constant +12V, το green-white είναι switched +12V, και το μαύρο είναι.......μαντέψτε......γείωση :)
Την οθόνη την ενώνεις είτε με το PC για να ανοιγοκλείνει μαζί με αυτό, είτε με π.χ. έναν αναπτήρα, ώστε να μπορεί να δουλέψει και μόνη της π.χ. με την reverse camera.
Όσο για το σπίτι, είτε παίρνεις ένα τροφοδοτικό PC και το σετάρεις κανονικά, είτε τραβάς μια extra γραμμή από το PC σου, ενώνεις με κλέμες το Μ2 (ώστε να μπορείς να το αποσυνδέεις εύκολα) και είσαι έτοιμος.

DaLawya
26-06-07, 00:17
Αντώνη χίλια ευχαριστώ,υποθέτω ότι όταν πάρω στα χέρια μου όλα τα κομμάτια θα καταλάβω και όλες τις οδηγίες σου επακριβώς.Ζητώ την άδεια να σε ενοχλήσω προσωπικά...:help:

brz20
26-06-07, 01:42
Δεν νομιζω να χρειαζετε να παρεις και αδεια.
Μεταξυ μας ειμαστε.Ο ενας ενοχλει τον αλλον.
Εγω παντως χαιρομαι οταν εχω ενα μηνυμα στα εισερχομενα μου.
Μου αρεσει να βοηθαω και παντα γραφω με ευχαριστισει

jcar
12-07-07, 02:09
Γεια σας και παλι,
αυτο ειναι η αρχη... :shock:
αμα θελετε να μαθετε τη συνεχεια,και να μου δωσετε κι αλλες ιδεες,
θα πρεπει να μου πειτε πως να βαλω τις φωτο στο project... :dunno:
-Γιαννης

brz20
12-07-07, 15:58
Δεν εχω πιασει ακριβως τι προβλημα εχεις με τις φωτος.
Θες να ανεβασεις φωτος?
Απλα πας στο villagephotos.com και εκει ανεβαζεις οτι φωτο θες.
Μετα σου βγαζει ενα link κατω απο καθε φωτο και το χρησιμοποιεις.

Geo
12-07-07, 16:37
Γιατί να τις ανεβάσει σε άλλο site, αφού μπορεί και στο CarputerMania να ανεβάσει!
Προσθήκη αρχείων-->Διαχείριση συνημμένων!

DaLawya
26-07-07, 02:22
Επιτέλους μετά κόπων και βασάνων εγκατέστησα και γω το δικο μου carpc...
Προς το παρόν το μόνο πρόβλημα που 'χω είναι ότι δεν έχω κάνει το car2pc interface να δουλέψει ώστε να ακούσω ήχο,αλλά είδωμεν....
Θα 'θελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον Αντώνη - Ace,χωρίς τις οδηγίες του οποίου τα πράγματα θα 'ταν πολύ δυσκολότερα.... Να 'σαι καλά Ace.
Επίσης και τον Mavro Piravlo - Κώστα ,από το rx8club.gr,για την ευγενή πρόθεσή του να βοηθήσει...

brz20
26-07-07, 12:36
Πολυ ωραια.Μπραβο.Περιμενουμε να δουμε πολλες φωτος.

thacha
07-08-07, 01:02
Καλησπερα, σας παρακολουθω εδω και ενα χρονο περιπου και πλεον εχει ερθει η σειρα μου να στησω το δικο μου Carputer και Ηχο.
Ειμαι στην φαση που εχω αγορασει τα ποιο βασικα πραγματα και θελω την αποψη και την εμπειρια σας για ορισμενες επιλογες και λυσεις.
Η ολη εγκατασταση θα πραγματοποιηθει σε ενα Nissan Sunny 3d.

Τα πραγματα ειναι:
Jetway Mini ITX VIA C7 1.5GHz (J7F2WE1G5),
Lilliput 7" Touch Screen XGA,
Μini power supply 215 watt DC,
Panasonic CD-RW/DVD Slot Load Slim (CW-8124),

Για ηχο θα μπουν:
Ενας τετρακαναλος,
Ενας μονοκαναλος,
και πηγη JVC 909.

Για την θεση της οθονης σκεφτομαι να μπει με πολυεστερικη κατασκευη στην κεντρικη κονσολα,

Ακομα λεω να βαλω και την πηγη, ωστε να παει pc-jvc-ενισχυτες, για να εχω κερδος στο preout, στο ραδιο και να μην ανοιγει το pc για μικρη διαδρομη.

Για σταθεροποιητη τασης λεω να βαλω για ολο το αμαξι κατι, οποτε θελει το pc δικο του ή οχι;

Για σκληρο δισκο ειμαι αναμεσα σε 100GB Sata 7200 ή 5400. Θα εχει μεγαλη διαφορα στο φορτωμα ο ενας απο τον αλλο (Sata και οι δυο);

Και 2 διακοπτες On/Off για οθονη και pc.

Η χρηση του pc θα ειναι για την αποθηκευση και αναπαραγωγη MP3/VIDEO, GPS και το σημαντικοτερο για την παρακολουθηση των ενδειξεων του εγκεφαλου (οχι OBD).
Δεν σκεφτομαι για TV και Ραδιο επειδη δεν θα με αφησει ικανοποιημενο η αποδοση τους (νομιζω!!!).

Αυτα απο μενα.... και τωρα η σειρα σας....

heroicentaur
07-08-07, 03:45
Ωραια φαση βλεπω για το Sunny σου. Αν μπορεις βαλε καποιες φωτο με το ταμπλο του αυτοκινητου σου κ που θες να βαλης την οθωνη. Εγω λεω για αρχη να μην βαλης σταθεροποιητη δοκιμασε απλα να ενωσης το Pc οθωνη ενισχυτη κ απο κει κ περα αν εχεις προβληματα ρευματος (αν εχει παρεμβολες) τοτε πρατης αναλογα. Βεβαια πριν κανεις ολα αυτα να βαλης ασφαλειες στα καλωδια μια για το Pc μια για την Οθωνη κ αλλη μια για τον ενισχυτη. Προσωπικα θα ηθελα να δω πως θα ενωσης τον ενισχυτη με το Pc μιας κ δεν εχω καμια ιδεα πως γινεται αυτο κ αν κανει στον ενισχυτη που εχω. Καλη συνεχεια φιλε μου.

thacha
07-08-07, 14:44
Εγω λεω για αρχη να μην βαλης σταθεροποιητη δοκιμασε απλα να ενωσης το Pc οθωνη ενισχυτη κ απο κει κ περα αν εχεις προβληματα ρευματος (αν εχει παρεμβολες) τοτε πρατης αναλογα.
Θελω να βαλω σταθεροποιητη τασης γιατι το αμαξι θα φοραει αγραφο.


Προσωπικα θα ηθελα να δω πως θα ενωσης τον ενισχυτη με το Pc μιας κ δεν εχω καμια ιδεα πως γινεται αυτο κ αν κανει στον ενισχυτη που εχω.
Αυτος ειναι και ο λογος που σκεφτομαι να βαλω την πηγη. Να συνδεσω την καρτα ηχου με το auxiliary του JVC και απο κει στους ενισχυτες. Δηλαδη για να ακουσω ηχο θα πρεπει να ανοιγω την πηγη.

Η φωτογραφια δεν φαινεται;

heroicentaur
07-08-07, 16:42
Οχι δεν βλεπουμε καμια φωτο. Ωραια αφου το τελειωσης το project σου θα με ενδιαφερε πολυ η συνδεση ενισχυτη με PC. Εχεις αγοραση τα καταλληλα καλωδια η ακομα εισαι στο ψαξιμο?

thacha
07-08-07, 16:56
Δεν θα συνδεσω το PC κατευθειαν με τους ενισχυτες αλλα μεσω της πηγης, με jack σε RCA το pc με την πηγη και απο κει με τον κλασικο τροπο

brz20
08-08-07, 00:52
Αυτα πως θα τα μεταφερεις εχεις σκεφτει?

thacha
08-08-07, 01:47
Ναι. Απλα δεν θα τα βαλω. :)
Το γυρισα σε clima (οχι εγω) οποτε ντιζες, τελος.
Εκει που θα μπορουσε να μπει ειναι απο την κατω πλευρα (στο τασακι) αλλα θα ειναι αρκετα χαμηλα.
Ή απο την πανω αλλα δεν θα ηθελα να καταργησω τα οργανακια.
Εσεις, τι προτεινετε;

brz20
08-08-07, 17:07
Πραγματι πολυ χαμηλα.

pstavridis
08-08-07, 18:03
Φίλε thacha γεια σου,

Θα ήθελα αν μου επιτρεπεις να προτεινω κάποια λύση. Να σου τονίσω οτι δεν έχω δουλεψει καθόλου Nissan και η άποψή μου βασίζεται στις φωτογραφίες που ανέβασες. Αν κατάλαβα καλά έχεις κάνει κάποιο κόλπο με τα χειριστηρια του κλιματισμού οπότε και δεν σε πειράζει να αφαιρεθούν. (αν κάνω λάθος τότε μην μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις το υπόλοιπο μήνυμα :)
Θα μπορούσες λοιπόν να μεταφέρεις το ηχοσύστημά σου εκεί που βρίσκονται τώρα τα οργανάκια τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στην κολώνα του παρμπριζ. Δε λέω, είναι πανέμορφα εκεί που βρίσκονται τώρα, αλλά η δουλειά που κάνουν είναι θερμοκρασία-πίεση λαδιού και Voltage της μπαταρίας. Ενώ άν μεταφερθούν θα έχεις τα πολλά και διάφορα "καλούδια" που σου προσφέρει ένα car pc. Οπως σου δείχνω και στην φωτογραφία, στον χώρο του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού, μπορεί να μπεί ένα πλαισιάκι που μπορεί να ενσωματώσει την 7" οθόνη και, αν δεν γελιέμαι, αν γίνει λίγο "ψαγμένο" το πλαισιάκι, μπορεί να ενσωματωθεί και ένα DVD rw. Με τον τρόπο αυτό γλυτώνεις τα πολλά και ΄"μη αναστρέψιμα" κοψίματα στο ταμπλό, κόβοντας απλά το ενδιάμεσο πλαστικό κλιματισμού - radiocd. Επίσης πιστεύω ότι το ύψος εκεί είναι αρκετά καλό για το οπτικό σου πεδίο και σίγουρα τέλειο για το χειρισμό του. Αν πάλι απλά έκοψες τις ντίζες του κλιματισμού, αλλά χρειάζεσαι το πάνελ του, τότε αυτό μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το τασάκι, στην εσωχή της κονσόλας.

Φιλικά Πέτρος

brz20
08-08-07, 19:18
Πολυ μου αρεσει αυτη η ιδεα.

madart
09-08-07, 03:11
Καλό είναι για μοντάζ στη πράξη χοράει γιατί η κονσόλα σου κάνει ένα V κάτω κάτω ;
(ποιο πρόγραμμα είναι αυτό;)

thacha
09-08-07, 03:20
Καλό είναι για μοντάζ στη πράξη χοράει γιατί η κονσόλα σου κάνει ένα V κάτω κάτω ;
(ποιο πρόγραμμα είναι αυτό;)
Μιλας για την οθονη; Οντως κανει ενα V η κονσολα μου.

madart
09-08-07, 03:26
Ναι αναρωτιέμαι άμα χωράει η οθόνη στη κονσόλα στο κάτω μέρος ...
(και ποιο πρόγραμμα είναι αυτό; )

thacha
09-08-07, 03:42
Φίλε thacha γεια σου,

Αν κατάλαβα καλά έχεις κάνει κάποιο κόλπο με τα χειριστηρια του κλιματισμού οπότε και δεν σε πειράζει να αφαιρεθούν. (αν κάνω λάθος τότε μην μπαίνεις στον κόπο να διαβάσεις το υπόλοιπο μήνυμα :)
Θα μπορούσες λοιπόν να μεταφέρεις το ηχοσύστημά σου εκεί που βρίσκονται τώρα τα οργανάκια τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στην κολώνα του παρμπριζ. Δε λέω, είναι πανέμορφα εκεί που βρίσκονται τώρα, αλλά η δουλειά που κάνουν είναι θερμοκρασία-πίεση λαδιού και Voltage της μπαταρίας. Ενώ άν μεταφερθούν θα έχεις τα πολλά και διάφορα "καλούδια" που σου προσφέρει ένα car pc. Οπως σου δείχνω και στην φωτογραφία, στον χώρο του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού, μπορεί να μπεί ένα πλαισιάκι που μπορεί να ενσωματώσει την 7" οθόνη και, αν δεν γελιέμαι, αν γίνει λίγο "ψαγμένο" το πλαισιάκι, μπορεί να ενσωματωθεί και ένα DVD rw. Με τον τρόπο αυτό γλυτώνεις τα πολλά και ΄"μη αναστρέψιμα" κοψίματα στο ταμπλό, κόβοντας απλά το ενδιάμεσο πλαστικό κλιματισμού - radiocd. Επίσης πιστεύω ότι το ύψος εκεί είναι αρκετά καλό για το οπτικό σου πεδίο και σίγουρα τέλειο για το χειρισμό του. Αν πάλι απλά έκοψες τις ντίζες του κλιματισμού, αλλά χρειάζεσαι το πάνελ του, τότε αυτό μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το τασάκι, στην εσωχή της κονσόλας.


Και βεβαια σου επιτρεπω το συζητας!!!
Ας παμε στο θεμα μας που με καιει!!! Αυτη ειναι η ποιο ορατη, πρακτικη και αμεση λυση.
Θα ηθελα να βαλω το πανελ του κλιματισμου αλλα του gtir που υποστηριζει clima κατασταση.
Δηλαδη αυτα που θελω να μπουν (αν μπουν ολα) ειναι: οθονη, πανελ A/C και πηγη.
Γι'αυτο ελεγα να μετακινησω (αλλαξω σε ποιο μικρους) τους διακοπτες.

thacha
09-08-07, 03:53
Ναι αναρωτιέμαι άμα χωράει η οθόνη στη κονσόλα στο κάτω μέρος ...
(και ποιο πρόγραμμα είναι αυτό; )

Στο τασακι εννοεις; Αν ναι, δυσκολο γιατι ειναι χιλιοστα μεγαλυτερο το πλαστικο της οθονης.
Βεβαια υπαρχει κι αλλο ενα προβλημα οτι η κονσολα κανει γωνια περιπου 3-4cm για να συνδεθει με το πλαστικο που εχει για το λεβγιε

thacha
09-08-07, 03:55
(και ποιο πρόγραμμα είναι αυτό; )

Το πολυ ψαγμενο... ζωγραφικη :):):)

pstavridis
09-08-07, 09:47
Φίλε madart και thacha,

Αν εννοείτε το πρόγραμμα που έκανα το μονταζ, είναι το photoshop. Όσο για την πράξη φίλε madart πίστεψέ με ότι στο σημείο που έχω μοντάρει την οθόνη (άσχετο αν κάνει V η κονσόλα παρακάτω) χωράει άνετα. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τον τύπο της οθόνης και αν αυτή θα μπει με το δικό της πλαίσιο, ή σε κάποιο hand made πλαίσιο. Απ' ότι βλέπω στην φωτο, τα χειριστήρια του κλιματισμού και η υποδοχή του ηχοσυστήματος είναι σίγουρα σε διαστάσεις DIN άρα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μπεί μια 7" οθόνη σαν αυτή που έχει ο thacha. Φυσικά αν η οθόνη μπεί ως έχει με το δικό της πλαίσιο, σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο όμορφο. Η δική μου λύση είναι να γίνει ένα hand made πλαισιάκι, να μπεί επάνω μόνο το monitor χωρίς το δικό του πλαίσιο και σας το λέω με σιγουριά οτι αν γίνει το πλαίσιο όπως πρέπει, σίγουρα μπορεί να ενσωματωθεί και ένα slot in dvd. Τώρα όσον αφορά φίλε thacha τα χειριστήρια του κλιματισμού, αυτό θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και κόπο. Αν και βλέπω οτι στενεύει αρκετά ο χώρος κάτω από το τασάκι, η γνώμη μου είναι να ξηλώσεις την κονοσόλα και τα χειριστήρια του κλιματισμού (για να μπορείς να τα δουλέψεις καλύτερα) και να δεις αν έστω και οριακά (κόβωντας ισως λίγο δεξια - αριστερα την εσοχή της κονσόλας) σε πάρει να βάλεις τα χειριστήρια. Αν το καταφέρεις αυτό, πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.

Φιλικά Πέτρος

brz20
09-08-07, 16:04
Το "V" νομιζω οτι δεν πειραζει την κατασταση.
Αυτες τις μερες δεν μπορουσα να ποσταρω αρκετα γιατι ημουν με την γυναικα Τρικαλα οποτε δεν ελεγε να την παραταω.
Σημερα που εφυγε για δουλεια θα συναντηθω με τον ξαδερφο να παρω καποιες φωτος ακομα απο το civic και θα σας παρουσιασω το νεο μας project.
Μιλαω για ενα Civic του 2004 μοντελο.
Αυτο εχει ενα V στην κονσολα του αλλα καταφεραμε και καναμε μονοι μας μια τελεια κατασκευη.
Χωρεσαμε 8αρα οθονη και μαλιστα μπορεις με δυο κινησεις να την βγαλεις. αν δεν την θες ή αν παθει κατι.
Μονταρετε απο πισω και αυτο ειναι που μας ελυσε τα χερια.
Πιστευω οτι μετα απο αυτην την κατασκευη εγω σαν Κωστας απεκτησα μια εμπειρια παραπανω.
Στο θεμα σου τωρα συμφωνω η τοποτεθετηση να ειναι καπου ψηλα και ας χρειαστει να φας λιγο απο το πλαστικο της κονσολας για να χωρεσει.
Χαμηλα ειναι λυση αναγκης και νομιζω οτι χανει και την λειτουργικοτητα του.

thacha
10-08-07, 00:09
Οταν λες πλαισιακι εννοεις να φτιαξω μια βαση οπου θα ειναι σταθερη η οθονη πανω της (χωρις τα πλαστικα της) και κολλημενη στο πλαστικο της κονσολας ή απλα θα καθεται το πλαστικο απο πανω;
Ποια κολλα 2 συστατικων ειναι η καλυτερη;
Για να εχετε και μια εικονα της οθονης.

brz20
10-08-07, 00:32
Ακριβως αυτο εννοει.
Ειμαι σιγουρος γι'αυτο.
Βασικα η οθονη πρεπει με καποιον τροπο να στηριχθει σε αυτο το πλαισιο που θα την φιλοξενισει.
Εγω με τον Κωστα στο δικου ειχαμε βαλει λαμακια που πιεζαν με την καλη εννοια την οθονη πανω στο πλαισιο.
Τα λαμακια υπηρχαν ηδη απο την ιδια την οθονη.
Φτιαχνεις και δικα σου και μπορεις να κανεις και πλαστικα αν θες.
Στην φωτο φαινετε οτι η οθονη σου εχει πολυ ωραια φαλτσα.
Αυτα πρεπει να τα κανεις και εσυ σε αυτο το πλαισιο που θα κανεις.
Υπομονη και στοκο.Τιποτα αλλο δεν σου λεω.

herosp77
10-08-07, 03:47
Στόκος, ο καλύτερος φίλος της μόντας για τοποθέτησης οθόνης.
Κάνει δουλειά ο άτιμος... :)

thacha
10-08-07, 06:58
Επειδη μπηκα στην διαδικασια και την ανοιξα την οθονη, το κακο ειναι οτι πρεπει οχι μονο να φτιαχτει η βαση αλλα να φτιαχτει ετσι ωστε να πιασει πανω της και η δευτευτερη πλακετα που εχει.
Και σε αυτη εχει κατι λαμακια που την κρατανε.
Δεν εννοειτε απλο στοκο, πολυεστερικο;;;

pstavridis
10-08-07, 09:01
Φίλε thacha,

Ακριβώς αυτό εννοώ. "Ξεκοιλιάζεις" την οθόνη και την κολλάς επάνω στο hand made πλαίσιο. Όσο για την δεύτερη πλακέτα πίσω από την οθόνη, εγώ ως συνήθως, κόβω ένα κομμάτι πολύ λεπτό κόντρα πλακέ, στο οποίο επάνω τοποθετώ την δεύτερη πλακέτα, από το κάτω μέρος του κόντρα πλακέ, βάζω μια ταινία διπλής όψης την οποία κολλάω πίσω από το monitor. Μην το φοβάσαι, δεν θα πάθει κάτι το monitor αρκεί να μήν κάνεις άτσαλες κινήσεις. Μόλις κολήσεις monitor - πλακέτα, τότε γύρω - γύρω στα περιθώρια του touchscreen μπορείς να κολήσεις μια πολύ λεπτή γραμμή με αφρώδη ταινία διπλής όψης κατά προτίμηση μαύρη. Την τοποθετείς προσεκτικά πάνω στο πλαισιάκι σου και από πίσω πολύ προσεκτικά τοποθετείς λαμάκια προκειμένου να κρατάνε την οθόνη. Θυμήσου, μόλις ετοιμάσεις το πλαίσιο και πριν κολλήσεις οτιδήποτε επάνω του, να μελετήσεις τον τρόπο που αυτό θα στηριχτεί επάνω στο ταμπλό, ούτως ώστε να είσαι έτοιμος.

Φιλικά Πέτρος

brz20
10-08-07, 16:14
Ετσι ακριβως.
Πρωτα κανε ολες τις μελετες και σκεψου λυσεις για το πιο τρελο σεναριο.
Να βαδιζεις με σταθερα βηματα και αργα.
Παντα καθαρο μυαλο γιατι να ξερεις οτι ενα λαθος μπορει να σου κοστισει.
Καλο θα ηταν να κοψεις ενα χαρτι ή καλυτερα κοντρα πλακε στις ακριβεις διαστασεις της ενεργης οθονης(δηλαδη στην οθονη που βλεπεις γραμματα και εικονες).Αυτο θα σε βοηθησει να προβαρεις οσες φορες θες το πλαισιο με την οθονη για να διωρθωνεις ατελειες.
Πολυ συμαντικο στοιχειο ειναι να μην φας χιλιοστα απο την ενεργη οθονη.
Σηνυθως εχουν ενα περιθωριο που κρυβετε πισω απο ολα τα πλαστικα του μισου ποντου.
Αν εσυ κανεις το λαθος και φτιαξεις ενα πλαισιο που θα τρως 5 με 10 χιλιοστα τοτε καταλαβαινεις οτι το σχεδιο εχει αποτυχει οποτε το σκαριφιμα της οθονης(κοντρα πλακε) θα σε βοηθησει παρα πολυ.

madart
11-08-07, 02:08
Άντε καλή τύχη ενημέρωνε μας !!

thacha
12-08-07, 02:23
Σημερα μπηκε το πρωτο λιθαρακι!!!!
Περαστηκαν καλωδια ηχειων, RCA (Handmade), Ρευματος.
Εχουν να γινουν πολλα πραγματα στο αμαξι και δεν ξερω απο που να ξεκινησω....
Θελω να φτιαξω μια κατασκευη για το πορπαγκαζ, door panels και η οθονη...

Παντως μου φαινεται αρκετα δυσκολο να καταφερω να κεντραρω το πλαισιο της οθονης!!!

madart
12-08-07, 02:40
Όπα μια ερώτηση που ήθελα να κάνω μπορεί να σε ενδιαφέρει και εσένα thacha τι καλώδιο προτείνουν οι ιδικοί για ρεύμα ;;
Για τα τροφοδοτικά:
160W M2-ATX (6-24VDC)
300W 12V DC ATX (9-18VDC)
90W M1-ATX (6-24VDC)
http://www.incarpc.gr/cgi-bin/products?category_id=13
Τι ασφάλεια/ες προτείνετε ;;

thacha
12-08-07, 03:38
Όπα μια ερώτηση που ήθελα να κάνω μπορεί να σε ενδιαφέρει και εσένα thacha τι καλώδιο προτείνουν οι ιδικοί για ρεύμα ;;
Για τα τροφοδοτικά:
160W M2-ATX (6-24VDC)
300W 12V DC ATX (9-18VDC)
90W M1-ATX (6-24VDC)
http://www.incarpc.gr/cgi-bin/products?category_id=13
Τι ασφάλεια/ες προτείνετε ;;

Οντως με ενδιαφερει... τι ασφαλειες θα χρειαστω για τροφοδοτικο 215W και για την οθονη;
Η οθονη θα ειναι αυτονομη σε τροφοδοσια.

madart
12-08-07, 04:43
Βρήκες τροφοδοτικό 215w - 12v;; που;

brz20
12-08-07, 11:50
15Α ασφαλεια ειναι οτι πρεπει.
Εγω για 160 εχω 10Α.
Την οθονη την εχω τροφοδοτισει ξεχωριστα χωρις ασφαλεια.
Δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αυτο.

thacha
12-08-07, 18:27
Βρήκες τροφοδοτικό 215w - 12v;; που;
Το πηρα απο Αμερικη.


15Α ασφαλεια ειναι οτι πρεπει.
Εγω για 160 εχω 10Α.
Την οθονη την εχω τροφοδοτισει ξεχωριστα χωρις ασφαλεια.
Δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αυτο.
Το τροφοδοτικο εχει 20Α max, μηπως η 15αρα ειναι λιγη;

npapagri
12-08-07, 20:21
Το τροφοδοτικο εχει 20Α max, μηπως η 15αρα ειναι λιγη;

αφου εχει ασφαλεια θες να βαλεις αλλη ?

thacha
12-08-07, 20:54
αφου εχει ασφαλεια θες να βαλεις αλλη ?

αυτο που εγραψα

Το τροφοδοτικο εχει 20Α max, μηπως η 15αρα ειναι λιγη;
και εννοω οτι 20Α max ρουφαει.
Φιλικα.